Ποιοι είναι οι ιεραπόστολοι;

Οι ιεραπόστολοι είναι μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για 18 μήνες – 2 χρόνια για να υπηρετήσουν άλλους και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο.

Έρχονται από όλο τον κόσμο. Είναι είτε νέοι ενήλικοι, είτε συνταξιοδοτημένα παντρεμένα ζευγάρια. Αλλά ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το κίνητρό τους είναι ειλικρινές – εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για δύο χρόνια για να κάνουν αυτό που ο Ιησούς δίδαξε στους Αποστόλους του:

Αρκετά φυσιολογικοί άνθρωποι… ως επί το πλείστον

Οι ιεραπόστολοι είναι απλώς συνηθισμένοι άνθρωποι, σαν εσάς και σαν εμένα. Πριν φύγουν για ιεραποστολή, ήταν σπουδαστές, εργαζόμενοι, αθλητές, λάτρεις του βιβλίου, μουσικοί, και, μάλλον, καταλάβατε. Μετά την υπηρέτησή τους, θα επιστρέψουν στο σπίτι για να τελειώσουν το κολλέγιο, να δουλέψουν, να αρχίσουν και να στήσουν μία οικογένεια και να ζήσουν μία αρκετά φυσιολογική ζωή.

Ανά δύο

Συχνά θα βλέπετε τους ιεραποστόλους ανά ζεύγη, πράγμα που τους βοηθά να παραμείνουν ασφαλείς και να ακολουθήσουν το πρότυπο που ο Ιησούς έθεσε για τους αγγελιαφόρους Του:

Οι ιεραπόστολοι έχουν έναν συνάδελφο οπουδήποτε πηγαίνουν, πράγμα που τους βοηθά να παραμείνουν ασφαλείς και να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα: να βοηθήσουν τους άλλους να έρθουν πιο κοντά στον Θεό.

Ζητήστε να σας επισκεφθούν ιεραπόστολοι
Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να απαντήσουμε στις πνευματικές σας ερωτήσεις και να σας βοηθήσουμε να πλησιάσετε τον Ιησού Χριστό.
Συναντήστε τους ιεραποστόλους
Ένα Βιβλίο του Μόρμον θα παραδοθεί στην πόρτα σας
Παραγγείλτε ένα δωρεάν Βιβλίο του Μόρμον

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με περισσότερο σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Πώς προσευχόμαστε

Η προσευχή είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Ο Θεός είναι ο στοργικός Πατέρας μας στους Ουρανούς και θέλει να του μιλάμε.

Αρχές του Ευαγγελίου

Οι βασικές αρχές του Ευαγγελίου είναι πίστη, μετάνοια, βάπτισμα και λήψη του Αγίου Πνεύματος.

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

Συγκεντρώσεις της Κυριακής

Η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο από το χάος της καθημερινής ζωής. Η συμμετοχή σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις μας δίνει χρόνο να επικεντρωθούμε στη λατρεία του Θεού και στην αγάπη του πλησίον μας. Είναι πνευματική ανανέωση και ένας τέλειος τρόπος που μας βοηθά να κρατήσουμε τον Ιησού μπροστά και στο κέντρο της ζωής μας.

Πώς γίνεστε μέλος;

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να παρευρεθείτε σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις, να ρωτήσετε τους φίλους σας που είναι μέλη τι πιστεύουν ή να συναντηθείτε με τους ιεραποστόλους μας. Αφού μάθετε για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και θέλετε να γίνετε μέλος, μπορείτε να επιλέξετε να βαπτιστείτε.

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Τι συνέβη στην Εκκλησία του Ιησού;

Όταν ο Ιησούς ήταν επάνω στη γη, ίδρυσε την Εκκλησία Του. Η ίδια Εκκλησία υπάρχει και σήμερα.

Πώς είναι η εκκλησιαστική μας κοινότητα;

Η Εκκλησία δεν είναι απλά ένας τόπος λατρείας του Θεού, είναι επίσης ένας τόπος για να Τον υπηρετήσουμε. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους να υπηρετήσουμε τον Θεό είναι να φροντίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Ανατροφή μίας δυνατής οικογένειας

Η ανατροφή μίας οικογένειας προσφέρει ιδιαίτερη επιβράβευση, αλλά μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά στον σημερινό κόσμο. Μάθετε πώς μπορείτε να ενδυναμώσετε την οικογένειά σας και να την κρατήσετε επικεντρωμένη στον Θεό.