Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Διαβάζοντας τα λόγια του μπορεί να βοηθηθούμε να κατανοήσουμε τον σκοπό μας στη ζωή, να απαντήσουμε σε σημαντικά ερωτήματα και να προσεγγίσουμε τον Ιησού Χριστό.

Το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει ιερά γραπτά από οπαδούς του Ιησού. Όπως ο Θεός μίλησε στον Μωυσή και τον Νώε στη Βίβλο, έτσι μίλησε και στους ανθρώπους της αμερικανικής ηπείρου. Αυτοί οι άνθρωποι, που ονομάστηκαν προφήτες, κατέγραψαν τον λόγο του Θεού. Όσα έγραψαν συγκεντρώθηκαν τελικά σε ένα βιβλίο από έναν προφήτη ονόματι Μόρμον.

Ο λαός του Θεού διδασκόταν πάντα από ζώντες προφήτες. Όπως εμείς σήμερα, οι γυναίκες και οι άνδρες εκείνων των χρόνων πάλευαν με τον πειρασμό, έψαχναν για σοφία και ζούσαν πιο ευτυχισμένη ζωή όταν ακολουθούσαν τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας στις ιστορίες τους – τα εμπνευσμένα και εμψυχωτικά πνευματικά χρονικά τους. Το Βιβλίο του Μόρμον είναι απόδειξη ότι ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά Του και συμμετέχει στη ζωή τους. Χρησιμεύει ως μάρτυρας των αληθειών της Βίβλου και της θειότητας και των διδασκαλιών του Ιησού Χριστού.

Το Βιβλίο του Μόρμον απαντά στα μεγάλα ερωτήματα

Το Βιβλίο του Μόρμον μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα βασικά ερωτήματα που έχουμε όλοι κάποια στιγμή:

  • Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;
  • Τι μας περιμένει στην άλλη πλευρά;
  • Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;
  • Πώς μπορώ να βρω τώρα ευτυχία και ειρήνη;
  • Με γνωρίζει ο Θεός και ακούει τις προσευχές μου;
  • Πώς μπορώ να αποφύγω την αμαρτία και να μάθω να μετανοώ αληθινά;

Αν θέλετε, οι ιεραπόστολοι μπορούν να συναντηθούν μαζί σας και να συζητήσουν τις περικοπές που απαντούν σε αυτές τις ερωτήσεις. Θα σας φέρουν επίσης ένα δωρεάν αντίτυπο του Βιβλίου του Μόρμον.

Η υπόσχεση του Βιβλίου του Μόρμον

Ο Θεός μας υπόσχεται ότι αν διαβάσουμε το Βιβλίο του Μόρμον με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό, θα αποκαλύψει στον καθέναν μας τη θειότητα και την αλήθεια του, μέσω έμπνευσης από το Άγιο Πνεύμα. Περίπου 80.000 ιεραπόστολοι διδάσκουν τους ανθρώπους για αυτό το βιβλίο σε έξι ηπείρους, σε 107 γλώσσες – και αυτοί οι άνθρωποι, αυτή τη στιγμή, υποβάλλουν αυτή την υπόσχεση σε δοκιμασία. Οι ιεραπόστολοι μοιράζουν δωρεάν αντίτυπα του Βιβλίου του Μόρμον, κι όμως εκατομμύρια άνθρωποι το κατατάσσουν μεταξύ των πιο πολύτιμων αποκτημάτων τους. Άνδρες και γυναίκες από όλο τον κόσμο, οποιουδήποτε υποβάθρου, μαθαίνουν ότι το Βιβλίο του Μόρμον μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε ειρήνη και πίστη σε αυτή τη ζωή και την αιώνια σωτηρία στην επόμενη.

Πώς έχουμε το Βιβλίο του Μόρμον σήμερα;

Το 1823, ο Τζόζεφ Σμιθ οδηγήθηκε από έναν άγγελο στα αρχαία χρονικά και τα μετέφρασε με τη δύναμη του Θεού. Όπως και οι αρχαίοι προφήτες που ήρθαν πριν από αυτόν, ο Τζόζεφ Σμιθ υπηρέτησε ως αγγελιαφόρος του Θεού και έδωσε μαρτυρία για την Εξιλέωση του Ιησού Χριστού και για την ικανότητα του Σωτήρα να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

Γιατί είναι σημαντικό το Βιβλίο του Μόρμον;

Οι αρχές που καταγράφηκαν στο Βιβλίο του Μόρμον –πίστη στον Ιησού Χριστό, μετάνοια, βάπτισμα, χαρά, σωτηρία– άλλαξαν τη ζωή ενός αρχαίου λαού. Στην εποχή μας, το Βιβλίο του Μόρμον έχει επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον Ιησού Χριστό.

Πώς μπορεί το Βιβλίο του Μόρμον να ωφελήσει τη ζωή μου;

Οι γραφές είναι κάτι περισσότερο από απλώς παλιά λόγια και ιστορίες. Είναι συναφή, επίκαιρα μηνύματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όταν προσεγγίζετε την ανάγνωση του Βιβλίου του Μόρμον ρωτώντας συχνά τον εαυτό σας: «Τι είναι αυτό που πραγματικά λέει;» θα βρείτε ότι υπάρχουν πολλά συναφή μηνύματα για εσάς σήμερα. Το βιβλίο γράφτηκε για να εμπνεύσει τους αναγνώστες να λάβουν αποφάσεις που τελικά θα βελτιώσουν τη ζωή τους και θα τους φέρουν πιο κοντά στον Θεό. Οι συγγραφείς ήλπιζαν ότι τα λόγια τους θα οδηγούσαν τους ανθρώπους στον Ιησού Χριστό και θα άλλαζαν συμπεριφορές, θα έδιωχναν τη θλίψη, την αβεβαιότητα και τον φόβο, θα πρόσφεραν σκοπό και κατεύθυνση στην οπτική των ανθρώπων για τη ζωή και θα έδιναν στους ανθρώπους την απόδειξη ότι ο Θεός είναι ακόμα «Θεός θαυμάτων» (Μόρμον 9:10).

Η σημασία του Βιβλίου του Μόρμον στον κόσμο θα μπορούσε να μετρηθεί με τον αριθμό των διανεμημένων αντιτύπων ή με τη συνολική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιλέγουν να ακολουθήσουν τον Ιησού Χριστό μετά την ανάγνωση του βιβλίου. Ωστόσο, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα προσωπικό. Το Βιβλίο του Μόρμον απαντά σε ερωτήσεις, παρέχει ελπίδα και σταθεροποιεί πνευματική δύναμη στους ανθρώπους, έναν προς ένα.

Βρείτε γαλήνη διαβάζοντας το Βιβλίο του Μόρμον
Ζητήστε ένα δωρεάν αντίτυπο

Οι άνθρωποι, των οποίων η ζωή έχει αλλάξει από την ανάγνωση του Βιβλίου του Μόρμον, το ανακάλυψαν όταν ήταν αμαρτωλοί ή όταν ήταν πιστοί, όταν ένιωθαν απελπισμένοι ή όταν ήταν ευτυχισμένοι. Αυτοί που βρίσκουν νόημα στο Βιβλίο του Μόρμον, μπορεί να είναι άνθρωποι μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, μόνοι ή περιστοιχισμένοι από φίλους και οικογένεια, οικονομικά επιτυχημένοι ή σε οικονομικές δυσκολίες. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτό το βιβλίο το ανοίγουν με την απλή επιθυμία να γνωρίσουν και να καταλάβουν την αλήθεια.

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.