Πώς είναι η εκκλησιαστική μας κοινότητα;

Η Εκκλησία δεν είναι απλά ένας τόπος λατρείας του Θεού, είναι επίσης ένας τόπος για να Τον υπηρετήσουμε. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους να υπηρετήσουμε τον Θεό είναι να φροντίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ένα ζεστό γεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη ή απλά να είμαστε καλοί φίλοι. Τα μέλη της Εκκλησίας προσφέρονται επίσης εθελοντικά για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις στο εκκλησίασμά τους, όπως να διδάσκουν στο Σχολείο Κυριακής, να παίζουν μουσική, να οργανώνουν δραστηριότητες ή να κάνουν ιεραποστολικό έργο.

Τα εκκλησιάσματά μας, που ονομάζονται τομείς ή κλάδοι, απαρτίζονται από μέλη της Εκκλησίας σε κοντινές γειτονιές. Ο τομέας σας μπορεί να είναι σαν μία μεγάλη οικογένεια. Μπορεί να έχετε ακούσει ακόμη μέλη της Εκκλησίας μας να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «αδελφό» ή «αδελφή».

Φροντίδα για τους άλλους

Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Τέλεση Διακονίας μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της Εκκλησίας έχουν έναν φίλο στον οποίο μπορούν να στηρίζονται σε ώρα ανάγκης. Οι ενήλικοι και οι νέοι καλούνται να γίνουν φίλοι και να φροντίσουν συγκεκριμένα άτομα και οικογένειες. Η τέλεση διακονίας μάς βοηθά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας. Επισκεπτόμαστε ο ένας τον άλλον, προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον, υπηρετούμε ο ένας τον άλλον και ανακουφίζουμε ο ένας τον άλλον.

Οικογενειακός χρόνος

Επειδή οι οικογένειες είναι τόσο σημαντικές, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών διαθέτουν μία βραδιά την εβδομάδα για την οικογένεια, την κοινώς επονομαζόμενη οικογενειακή βραδιά (Ο.Β.). Περνούν χρόνο μαζί, μαθαίνουν το Ευαγγέλιο, τρώνε νοστιμιές και διασκεδάζουν.

Ελάτε και γίνετε μέλος της οικογένειας της εκκλησίας μας
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών παρέχει επίσης μαθήματα και προγράμματα για να βοηθήσουν κάθε μέλος να ζήσει μία πιο ευτυχισμένη, πιο πλήρη ζωή.

Ομάδα γυναικών

Η γυναικεία ομάδα ονομάζεται Ανακουφιστική Εταιρεία. Παρόλο που μπορεί να μην την έχετε ακουστά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους γυναικείους οργανισμούς στον κόσμο. Πρόκειται για μία αδελφότητα που δεσμεύεται να βοηθά όσους έχουν ανάγκη, οικοδομώντας πίστη και ενισχύοντας οικογένειες. Η Ανακουφιστική Εταιρεία διοργανώνει διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρέτησης όλο τον χρόνο. Ελάτε μαζί μας!

Ομάδα ανδρών

Η ομάδα των ανδρών ονομάζεται Απαρτία Πρεσβυτέρων. Ως μέρος της εκκλησίας συγκεντρώνονται μαζί για μαθήματα οικοδόμησης πίστης. Μία από τις μείζονες ευθύνες τους είναι η υπηρέτηση. Φροντίζουν για τις χήρες, βοηθούν σε εργασίες κήπου ή ακόμα και μεταφέρουν έπιπλα. Συχνά οργανώνουν κοινωνικές δραστηριότητες, όπως ψησταριές ή αθλητικές εκδηλώσεις.

Ομάδες Νέων

Οι νέοι άνδρες και οι νέες γυναίκες ηλικίας 12-17 ετών έχουν τα δικά τους Σχολεία Κυριακής κατά τη διάρκεια της εκκλησίας. Ένα απόγευμα την εβδομάδα συγκεντρώνονται για δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αθλητικές εκδηλώσεις, προγράμματα υπηρέτησης και μαθήματα σχετικά με τις δεξιότητες της ζωής. Κάνουν επίσης χορούς μερικές φορές τον χρόνο.

Τάξεις για παιδιά

Παιδιά ηλικίας 3-11 ετών παρακολουθούν μία τάξη Σχολείου Κυριακής που ονομάζεται Προκαταρκτική. Τις Κυριακές, τα παιδιά της Προκαταρκτικής τραγουδούν τραγούδια, συμμετέχουν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κάνουν μαθήματα για τον Ιησού και τις διδασκαλίες Του.

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών έχει πολλές πολιτιστικές παραδόσεις και έθιμα που επικεντρώνονται στην οικογένεια. Για παράδειγμα, τα μέλη της Εκκλησίας διατηρούν μία βραδιά κάθε εβδομάδα για την οικογενειακή βραδιά. Άλλες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις της Εκκλησίας όπως γεύματα και σχέδια υπηρετήσεως ή ομάδες νέων για εφήβους. Πολλές από τις παραδόσεις μας είναι κανονικές, όπως ο εορτασμός των αργιών με τις οικογένειές μας. Άλλες είναι πιο μοναδικές, όπως το να προσφέρουμε μία ιερή ευλογία για ένα νεογέννητο κατά τη διάρκεια της εκκλησίας. Ως οικογένειες, προσευχόμαστε μαζί, διαβάζουμε τις γραφές μαζί και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, νηστεύουμε μαζί για 24 ώρες.

Τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι όπως όλοι οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο κανονικοί μπορούν να είναι! Η ζωή τους έχει σκαμπανεβάσματα και όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών είναι γνωστοί για το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένοι, ειρηνικοί άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δυσκολίες. Όλοι σε αυτή τη ζωή έχουν μία δύσκολη μάχη, αλλά αν προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε να ζείτε το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, μπορείτε να έχετε επιπλέον δύναμη και ειρήνη για να την ξεπεράσετε.

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών προσπαθούν να κρατούν τον Ιησού στο κέντρο της ζωής τους. Τα πιστεύω τους για τον Σωτήρα και τις διδασκαλίες Του επηρεάζουν τις καθημερινές αποφάσεις τους για το πώς μιλάνε, ντύνονται και φέρονται. Για παράδειγμα, προσπαθούν να αποφεύγουν να εργάζονται τις Κυριακές, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στην εκκλησία, να υπηρετούν άλλους και να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους. Πιστά μέλη της Εκκλησίας επίσης δεν καπνίζουν ούτε πίνουν αλκοόλ ούτε παίζουν τυχερά παίγνια.

Ναι! Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε μαζί μας στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες, στις κοινωνικές εξόδους, στα προγράμματα υπηρέτησης και στις συγκεντρώσεις της εκκλησίας. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε και θα εκτιμούσαμε τη συμμετοχή σας στην κοινότητα.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι ένα ασφαλές μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν για την ελπίδα μίας καλύτερης ζωής μέσω του Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία παρέχει ιερά εργαλεία, πρακτικές και διδασκαλίες που σας βοηθούν να αναπτύξετε και να καλλιεργήσετε μία σχέση με τον Θεό. Και πάνω απ’ όλα αυτά, το να είσαι μέλος της Εκκλησίας σημαίνει πως ανήκεις σε μία κοινότητα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Ανατροφή μίας δυνατής οικογένειας

Ο Θεός δημιούργησε τις οικογένειες ώστε να βρούμε την ευτυχία, να μάθουμε σε μία στοργική ατμόσφαιρα και να προετοιμαστούμε για την αιώνια ζωή.

Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού

Όταν ο Ιησούς ήταν επάνω στη γη, ίδρυσε την Εκκλησία Του. Η ίδια Εκκλησία υπάρχει και σήμερα.

Ερχόμενοι πιο κοντά στον Θεό

Εκείνος είναι ο Πατέρας μας. Δημιούργησε τον κόσμο και όλους μας. Σας γνωρίζει και σας αγαπά.

Συγκεντρώσεις της Κυριακής

Η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο από το χάος της καθημερινής ζωής. Η συμμετοχή σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις μας δίνει χρόνο να επικεντρωθούμε στη λατρεία του Θεού και στην αγάπη του πλησίον μας. Είναι πνευματική ανανέωση και ένας τέλειος τρόπος που μας βοηθά να κρατήσουμε τον Ιησού μπροστά και στο κέντρο της ζωής μας.

Πώς μπορώ να βρω τη σωστή χριστιανική εκκλησία;

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.

6 τρόποι που η Εκκλησία μπορεί να ωφελήσει τη ζωή σας

Θα υπάρχουν πάντοτε εμπόδια για να έρθετε στην Εκκλησία. Ίσως να εργάζεστε ή να έχετε προπόνηση τις Κυριακές, ίσως νομίζετε ότι η εκκλησία δεν είναι απαραίτητη ή απλώς θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μία αγχωτική εβδομάδα. Όποια και αν είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε, θα είστε ευλογημένοι που επιλέξατε να ακολουθήσετε την εντολή του Θεού και να Τον λατρέψετε στην Εκκλησία. Ορίστε έξι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία:

Πώς γίνεστε μέλος;

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να παρευρεθείτε σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις, να ρωτήσετε τους φίλους σας που είναι μέλη τι πιστεύουν ή να συναντηθείτε με τους ιεραποστόλους μας. Αφού μάθετε για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και θέλετε να γίνετε μέλος, μπορείτε να επιλέξετε να βαπτιστείτε.