Η Εκκλησία του Ιησού αποκαταστάθηκε

Το 1820, ο Θεός και ο Ιησούς κάλεσαν έναν νέο προφήτη για να αποκαταστήσει την αληθινή Εκκλησία. Το όνομά του ήταν Τζόζεφ Σμιθ.

Ο Τζόζεφ Σμιθ μεγάλωσε ως ταπεινό αγροτόπαιδο στην Παλμύρα της Νέας Υόρκης. Πολλές εκκλησίες και ιεροκήρυκες ανταγωνίζονταν για νεοφώτιστους στην περιοχή. Ο Τζόζεφ ήταν μπερδεμένος σχετικά με την εκκλησία στην οποία θα έπρεπε να προσχωρήσει, διότι όλες δίδασκαν διαφορετικά πράγματα. Βρήκε ένα εδάφιο στη Βίβλο που έλεγε να ρωτήσετε τον Θεό εάν έχετε μία ερώτηση και Εκείνος θα απαντούσε.

Αποκτήστε ένα δωρεάν αντίτυπο του Βιβλίου του Μόρμον
Παραγγείλετε τώρα

Ο Τζόζεφ αποφάσισε να προσευχηθεί. Πήγε σε ένα ήσυχο μέρος μέσα στο δάσος και γονάτισε, ρωτώντας ταπεινά τον Θεό με προσευχή σε ποια εκκλησία θα έπρεπε να προσχωρήσει. Ο Θεός και ο Ιησούς ήρθαν σε αυτόν σε όραμα. Αργότερα, ο Τζόζεφ περιέγραψε αυτή την ιερή εμπειρία:

«Είδα ακριβώς επάνω από το κεφάλι μου μια στήλη φωτός λαμπρότερη από τη λάμψη του ήλιου, η οποία κατέβαινε σιγά-σιγά μέχρι που έπεσε επάνω μου . . . Όταν το φως έπεσε επάνω μου είδα δύο Άτομα, των οποίων η λαμπρότητα και δόξα ξεπερνούν κάθε περιγραφή, να στέκονται από πάνω μου στον αέρα. Ο ένας τους μου μίλησε, καλώντας μέ με το όνομά μου και είπε, δείχνοντας τον άλλον – Αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός. Αυτόν να ακούς!» (Τζόζεφ Σμιθ–Ιστορία 1:16-17).

Ο Θεός Πατέρας και ο Υιός του, ο Ιησούς Χριστός, είπαν στον Τζόζεφ να μην προσχωρήσει σε καμία από τις υπάρχουσες εκκλησίες. Είπαν ότι μέσω αυτού ο Ιησούς τελικά θα αποκαθιστούσε την αρχική Του Εκκλησία. Ο Τζόζεφ Σμιθ θα γινόταν προφήτης, ακριβώς όπως οι βιβλικοί προφήτες της αρχαίας εποχής. Με την πάροδο του χρόνου, του δόθηκε η σημαντική εξουσία της ιεροσύνης που είχε χαθεί, και με αυτήν, η δύναμη να βαπτίζει, να θεραπεύει τους άρρωστους και να καλεί Αποστόλους και άλλους ηγέτες. Η αποκατεστημένη Εκκλησία οργανώθηκε επίσημα στις 6 Απριλίου 1830.

Ο ρόλος του Βιβλίου του Μόρμον στην αποκατάσταση της Εκκλησίας του Ιησού

Καθώς ο Ιησούς αποκατέστησε την Εκκλησία Του, εμφάνισε ένα αρχαίο χρονικό, το οποίο μεταφράστηκε από τον Τζόζεφ Σμιθ. Είναι γνωστό ως το Βιβλίο του Μόρμον: Άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό. Υποστηρίζει και διευκρινίζει τη Βίβλο, διασφαλίζοντας ότι οι διδασκαλίες του Ιησού Χριστού παραμένουν καθαρές και σωστές. Μπορείτε να μάθετε ότι το Βιβλίο του Μόρμον, όπως και η Βίβλος, είναι ο λόγος του Θεού, διαβάζοντάς το και προσευχόμενοι για να μάθετε αν είναι αληθινό. Αν ο Θεός απαντήσει ότι είναι αλήθεια, θα γνωρίζετε ότι ο Τζόζεφ Σμιθ ήταν προφήτης και ότι έχετε βρει την αληθινή Εκκλησία του Ιησού.

Μάθετε για την αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Ο Ιησούς Χριστός ηγείται της Εκκλησίας Του μέσω προφητών σήμερα

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι η αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς είναι πραγματικά στην κεφαλή της Εκκλησίας Του και μας κατευθύνει προς τον Θεό μέσω ενός σύγχρονου προφήτη.

Ελάτε να λατρέψετε τον Σωτήρα Ιησού Χριστό μαζί μας! Θα ευλογηθείτε μελετώντας τις διδασκαλίες Του στις άγιες γραφές και ακούγοντας αυτά που έχει πει στους προφήτες και τους αποστόλους της εποχής μας. Θα αισθανθείτε την αγάπη του Θεού καθώς συμμετέχετε στην υπηρέτηση άλλων στην Εκκλησία του Κυρίου.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που απορρίπτουν την ιδέα της οργανωμένης θρησκείας και προτιμούν να είναι πνευματικοί με τον δικό τους τρόπο και προσπαθούν να είναι καλοί. Αλλά οι άνθρωποι χρειάζονται τόσο την οργανωμένη θρησκεία όσο και την ατομική πνευματικότητα. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών παρέχει τη δομή και την εξουσία της ιεροσύνης που είναι απαραίτητες για να εκπληρώσουν όλες τις εντολές του Θεού, συμπεριλαμβανομένων του βαπτίσματος και της μετάληψης (ή κοινωνίας). Θα πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία τις Κυριακές, κάνοντας επίσης την προσπάθεια να είστε πνευματικοί και να υπηρετείτε άλλους στην διάρκεια της εβδομάδας.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών οργανώθηκε επισήμως στη Φαγιέτ της Νέας Υόρκης το 1830. Ο πρώτος Πρόεδρος της Εκκλησίας ήταν ο Τζόζεφ Σμιθ. Είχε ένα όραμα από τον Ιησού Χριστό και τον Θεό Πατέρα και κλήθηκε ως προφήτης για να αποκαταστήσει την Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Έλαβε την ιεροσύνη του Θεού, μετέφρασε το Βιβλίο του Μόρμον και έστειλε ιεραπόστολους για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και στο εξωτερικό.

Τα κεντρικά της Εκκλησίας μεταφέρθηκαν στο Οχάιο, στο Μιζούρι και στο Ιλλινόι για να ξεφύγουν από την καταδίωξη και να βρουν ένα μέρος για να συγκεντρώνονται τα μέλη της. Λόγω υποψιών και τοπικών πολιτικών συγκρούσεων, ο προφήτης Τζόζεφ Σμιθ φυλακίσθηκε παράνομα το 1844 και σκοτώθηκε από έναν όχλο.

Ο Μπρίγκαμ Γιανγκ έγινε ο επόμενος πρόεδρος της Εκκλησίας. Οδήγησε τους Αγίους στις πεδιάδες των Ηνωμένων Πολιτειών σε καλυμμένες άμαξες προς τα Βραχώδη Όρη της Γιούτας. Από τότε, η εκκλησία έχει αυξηθεί πολύ σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 16 εκατομμύρια μέλη που έχουν εξαπλωθεί σε 170 χώρες παγκοσμίως.

Το πρώτο βήμα είναι να συναντήσετε τους ιεραποστόλους. Θα σας διδάξουν τις βασικά πιστεύω και πρακτικές της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Μπορούν επίσης να απαντήσουν σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Εκκλησία και να σας ενημερώσουν τι αναμένεται από τα μέλη της.

Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να παρευρίσκεστε σε συγκεντρώσεις εκκλησιασμού. Θα βρείτε τη χαρά του να ανήκετε σε μία κοινότητα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιησού Χριστού.

Μόλις είστε έτοιμοι να προσχωρήσετε στην Εκκλησία, μπορείτε να επιλέξετε να βαπτιστείτε και να γίνετε επίσημο μέλος. Μπορείτε να βαπτιστείτε είτε από ιεραποστόλους είτε από κάποιον που γνωρίσατε στην εκκλησία.

Όπως και η Βίβλος, το Βιβλίο του Μόρμον έχει πολλούς συγγραφείς. Είναι μία συλλογή ημερολογίων και ιστοριών που πέρασαν από τον έναν συγγραφέα στον άλλον σε μία περίοδο περίπου 1.000 χρόνων. Ο πρώτος συγγραφέας είναι ο προφήτης Νεφί, ο οποίος έφυγε από την Ιερουσαλήμ με την οικογένειά του το 600 π.Χ. και ήρθε στην αμερικανική ήπειρο. Ο Νεφί έδωσε το χρονικό στον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος το έδωσε στη συνέχεια στον γιο του. Κάθε συγγραφέας πάντοτε έδινε το αρχείο σε κάποιον που εμπιστευόταν. Μόρμον ήταν το όνομα του προφήτη που συγκέντρωσε όλα τα γραφόμενα σε ένα βιβλίο. Έτσι, το βιβλίο ονομάζεται το Βιβλίο του Μόρμον.

Το 1823, ο Τζόζεφ Σμιθ οδηγήθηκε σε αυτά τα αρχαία χρονικά και τα μετέφρασε με τη δύναμη του Θεού.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

Πώς είναι η Εκκλησία;

Η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο από το χάος της καθημερινής ζωής· χρόνος να επικεντρωθούμε στη λατρεία του Θεού και στην αγάπη προς τον πλησίον μας.

Όλα σχετικά με τους ιεραποστόλους

Οι ιεραπόστολοι αναφέρουν το μήνυμα ευτυχίας σχετικά με το σχέδιο του Θεού και τη θεϊκή αποστολή του Ιησού Χριστού.

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Βρίσκοντας τη σωστή Εκκλησία

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.

Η Αποστολή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το ύψιστο Ον που γεννήθηκε σε αυτήν τη γη – το τέλειο παράδειγμά μας. Είναι ο Κύριος Κυρίων, ο Δημιουργός, ο Σωτήρας μας και ήρθε στη γη για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε ξανά με τον Θεό.