Η Εκκλησία του Ιησού αποκαταστάθηκε

Το 1820, ο Θεός και ο Ιησούς κάλεσαν έναν νέο προφήτη για να αποκαταστήσει την αληθινή Εκκλησία. Το όνομά του ήταν Τζόζεφ Σμιθ.

Ο Τζόζεφ Σμιθ μεγάλωσε ως ταπεινό αγροτόπαιδο στην Παλμύρα της Νέας Υόρκης. Πολλές εκκλησίες και ιεροκήρυκες ανταγωνίζονταν για νεοφώτιστους στην περιοχή. Ο Τζόζεφ ήταν μπερδεμένος σχετικά με την εκκλησία στην οποία θα έπρεπε να προσχωρήσει, διότι όλες δίδασκαν διαφορετικά πράγματα. Βρήκε ένα εδάφιο στη Βίβλο που έλεγε να ρωτήσετε τον Θεό εάν έχετε μία ερώτηση και Εκείνος θα απαντούσε.

Αποκτήστε ένα δωρεάν αντίτυπο του Βιβλίου του Μόρμον
Παραγγείλετε τώρα

Ο Τζόζεφ αποφάσισε να προσευχηθεί. Πήγε σε ένα ήσυχο μέρος μέσα στο δάσος και γονάτισε, ρωτώντας ταπεινά τον Θεό με προσευχή σε ποια εκκλησία θα έπρεπε να προσχωρήσει. Ο Θεός και ο Ιησούς ήρθαν σε αυτόν σε όραμα. Αργότερα, ο Τζόζεφ περιέγραψε αυτή την ιερή εμπειρία:

«Είδα ακριβώς επάνω από το κεφάλι μου μια στήλη φωτός λαμπρότερη από τη λάμψη του ήλιου, η οποία κατέβαινε σιγά-σιγά μέχρι που έπεσε επάνω μου . . . Όταν το φως έπεσε επάνω μου είδα δύο Άτομα, των οποίων η λαμπρότητα και δόξα ξεπερνούν κάθε περιγραφή, να στέκονται από πάνω μου στον αέρα. Ο ένας τους μου μίλησε, καλώντας μέ με το όνομά μου και είπε, δείχνοντας τον άλλον – Αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός. Αυτόν να ακούς!» (Τζόζεφ Σμιθ–Ιστορία 1:16-17).

Ο Θεός Πατέρας και ο Υιός του, ο Ιησούς Χριστός, είπαν στον Τζόζεφ να μην προσχωρήσει σε καμία από τις υπάρχουσες εκκλησίες. Είπαν ότι μέσω αυτού ο Ιησούς τελικά θα αποκαθιστούσε την αρχική Του Εκκλησία. Ο Τζόζεφ Σμιθ θα γινόταν προφήτης, ακριβώς όπως οι βιβλικοί προφήτες της αρχαίας εποχής. Με την πάροδο του χρόνου, του δόθηκε η σημαντική εξουσία της ιεροσύνης που είχε χαθεί, και με αυτήν, η δύναμη να βαπτίζει, να θεραπεύει τους άρρωστους και να καλεί Αποστόλους και άλλους ηγέτες. Η αποκατεστημένη Εκκλησία οργανώθηκε επίσημα στις 6 Απριλίου 1830.

Ο ρόλος του Βιβλίου του Μόρμον στην αποκατάσταση της Εκκλησίας του Ιησού

Καθώς ο Ιησούς αποκατέστησε την Εκκλησία Του, εμφάνισε ένα αρχαίο χρονικό, το οποίο μεταφράστηκε από τον Τζόζεφ Σμιθ. Είναι γνωστό ως το Βιβλίο του Μόρμον: Άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό. Υποστηρίζει και διευκρινίζει τη Βίβλο, διασφαλίζοντας ότι οι διδασκαλίες του Ιησού Χριστού παραμένουν καθαρές και σωστές. Μπορείτε να μάθετε ότι το Βιβλίο του Μόρμον, όπως και η Βίβλος, είναι ο λόγος του Θεού, διαβάζοντάς το και προσευχόμενοι για να μάθετε αν είναι αληθινό. Αν ο Θεός απαντήσει ότι είναι αλήθεια, θα γνωρίζετε ότι ο Τζόζεφ Σμιθ ήταν προφήτης και ότι έχετε βρει την αληθινή Εκκλησία του Ιησού.

Μάθετε για την αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Ο Ιησούς Χριστός ηγείται της Εκκλησίας Του μέσω προφητών σήμερα

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι η αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς είναι πραγματικά στην κεφαλή της Εκκλησίας Του και μας κατευθύνει προς τον Θεό μέσω ενός σύγχρονου προφήτη.

Ελάτε να λατρέψετε τον Σωτήρα Ιησού Χριστό μαζί μας! Θα ευλογηθείτε μελετώντας τις διδασκαλίες Του στις άγιες γραφές και ακούγοντας αυτά που έχει πει στους προφήτες και τους αποστόλους της εποχής μας. Θα αισθανθείτε την αγάπη του Θεού καθώς συμμετέχετε στην υπηρέτηση άλλων στην Εκκλησία του Κυρίου.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

Πώς είναι η Εκκλησία;

Η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο από το χάος της καθημερινής ζωής· χρόνος να επικεντρωθούμε στη λατρεία του Θεού και στην αγάπη προς τον πλησίον μας.

Όλα σχετικά με τους ιεραποστόλους

Οι ιεραπόστολοι αναφέρουν το μήνυμα ευτυχίας σχετικά με το σχέδιο του Θεού και τη θεϊκή αποστολή του Ιησού Χριστού.

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Βρίσκοντας τη σωστή Εκκλησία

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.

Η Αποστολή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το ύψιστο Ον που γεννήθηκε σε αυτήν τη γη – το τέλειο παράδειγμά μας. Είναι ο Κύριος Κυρίων, ο Δημιουργός, ο Σωτήρας μας και ήρθε στη γη για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε ξανά με τον Θεό.