Η Αποστολή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το ύψιστο Ον που γεννήθηκε σε αυτήν τη γη – το τέλειο παράδειγμά μας. Είναι ο Κύριος Κυρίων, ο Δημιουργός, ο Σωτήρας μας και ήρθε στη γη για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε ξανά με τον Θεό.

Υιός του Θεού

Ο Ιησούς είναι ο πρωτότοκος του Θεού Πατέρα κατά το πνεύμα και είναι το μοναδικό παιδί του Θεού κατά τη σάρκα. Η θνητή μητέρα Του, η Μαρία, τον κυοφορούσε προτού να γεννηθεί και τον ανέθρεψε όταν ήταν στη γη. Η αποστολή Του αποφασίστηκε πριν δημιουργηθεί ο κόσμος.

Τα θαύματα του Ιησού έπεισαν πολλούς ότι ήταν προφήτης, αλλά δεν ήταν μόνον αυτό. Όταν ρώτησε τους μαθητές Του: «Για ποιον με λέτε ότι είμαι;» Ο Σίμωνας Πέτρος απάντησε: «Eσύ είσαι ο Xριστός, ο Yιός τού ζωντανού Θεού» (Κατά Ματθαίον 16:15-16).

Δάσκαλος

Ο Ιησούς ήταν ο σπουδαιότερος δάσκαλος που έζησε ποτέ και μας διδάσκει ακόμα και σήμερα. Σε ηλικία 12 ετών, ο Ιησούς βρέθηκε να διδάσκει νομικούς στον ναό (βλέπε Κατά Λουκάν 2:46). Αυτοί έμειναν κατάπληκτοι από τη γνώση Του. Ο Ιησούς συνέχισε να δίνει σπουδαίες ομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής Του.

Ο Ιησούς δίδαξε ότι όλοι οι άνθρωποι «[μπορούν να] έχουν ζωή, και να την έχουν σε αφθονία» (Κατά Ιωάννην 10:10). Μπορούμε να ζήσουμε ξανά με τον Θεό χάρη στην πίστη στον Ιησού και την υπακοή στις διδασκαλίες Του.

Παράδειγμα

Ο Ιησούς έζησε μία τέλεια ζωή –χωρίς αμαρτία– και παρείχε ένα τέλειο παράδειγμα ζωής σε εμάς. Όλα τα θρησκευτικά πράγματα πρέπει να γίνονται στο άγιο όνομά Του.

Ο Ιησούς δεν χρειαζόταν βάπτισμα για να καθαρισθεί από κάποια αμαρτία. Αλλά το έκανε για να μας δείξει ότι το βάπτισμα απαιτείται από όλους για «να εκπληρώσουμε κάθε δικαιοσύνη» (Κατά Ματθαίον 3:15).

Ο Ιησούς είναι επίσης το τέλειο παράδειγμα αγάπης. Κατά τη διάρκεια της ζωής Του στη γη νοιαζόταν για τους φτωχούς, θεράπευσε λεπρούς (βλέπε Κατά Λουκάν 17:12-19) και ποτέ δεν απέφυγε τα μικρά παιδιά (βλέπε Κατά Ματθαίον 19:13-14). Η αγάπη Του ήταν απέραντη και διαθέσιμη σε όποιον την χρειαζόταν.

Ο Ιησούς δίδαξε ότι πρέπει να συγχωρούμε. Ακόμη κι όταν πέθαινε επάνω στον σταυρό, ο Ιησούς συγχώρησε τους ανθρώπους που Τον θανάτωσαν.

Σωτήρας

Στα Εβραϊκά το όνομα Ιησούς είναι Γιεσούα, που σημαίνει «Σωτήρας». Ο Ιησούς εκπλήρωσε τον ρόλο Του ως Σωτήρα, μέσω της πρόθυμης θυσίας και της Ανάστασής Του.

Στον Κήπο της Γεθσημανή, ο Ιησούς αισθάνθηκε το βάρος κάθε αμαρτίας και πόνου που ήταν γνωστά στην ανθρωπότητα. Ο Ιησούς υπέφερε για κάθε αμαρτία και για κάθε άνθρωπο που έχει ζήσει ποτέ.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Η δύναμη της προσευχής

Ο Θεός είναι ο στοργικός Πατέρας σας στους Ουρανούς. Ως παιδί Του, μπορείτε να προσευχηθείτε και να Του ζητήσετε βοήθεια και καθοδήγηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του Θεού για να βρείτε λύσεις στις δοκιμασίες της ζωής σας.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα. Το σχέδιο του Θεού, συχνά αποκαλούμενο «το σχέδιο σωτηρίας», δίνει νόημα και πλαίσιο στη ζωή μας εδώ στη γη απαντώντας σε μεγάλα ερωτήματα: «Από πού ήλθα;» «Γιατί βρίσκομαι εδώ;» και «Τι θα συμβεί μετά τον θάνατό μου;»

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Διαβάζοντας τα λόγια του μπορεί να βοηθηθούμε να κατανοήσουμε τον σκοπό μας στη ζωή, να απαντήσουμε σε σημαντικά ερωτήματα και να προσεγγίσουμε τον Ιησού Χριστό.

Πώς η Βίβλος και το Βιβλίο του Μόρμον συνεργάζονται

Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τον Ιησού Χριστό και να μάθετε περισσότερα για το Ευαγγέλιό Του.