Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα. Το σχέδιο του Θεού, συχνά αποκαλούμενο «το σχέδιο σωτηρίας», δίνει νόημα και πλαίσιο στη ζωή μας εδώ στη γη απαντώντας σε μεγάλα ερωτήματα: «Από πού ήλθα;» «Γιατί βρίσκομαι εδώ;» και «Τι θα συμβεί μετά τον θάνατό μου;»

Η ζωή είναι πεδίο δοκιμασίας για εμάς

Ο Θεός μας έστειλε στη γη για να μάθουμε και να προοδεύσουμε μέσα από εμπειρίες, τόσο ευχάριστες όσο και επίπονες. Μας επιτρέπει να επιλέξουμε μεταξύ καλού και κακού και μας επιτρέπει να αποφασίσουμε αν θα υπηρετήσουμε άλλους ή θα επικεντρωθούμε μόνο στον εαυτό μας. Η δοκιμασία είναι να έχουμε πίστη στο σχέδιό Του, παρόλο που δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Επειδή όλοι κάνουμε λάθη, ο Θεός έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό, έτσι μπορούμε να αποκαθαρθούμε και να συγχωρηθούμε. Όταν δεχόμαστε τον Ιησού και ακολουθούμε το παράδειγμά Του, γινόμαστε λιγότερο εγωιστές και μπορούμε να νιώσουμε μεγαλύτερη αγάπη, ειρήνη και χαρά.

Μάθετε για το Σχέδιο Σωτηρίας του Θεού

Από πού ήλθα;

Πριν γεννηθείτε, ζούσατε με τον Επουράνιο Πατέρα σας. Σε γνώριζε, σας αγαπούσε και σας δίδαξε για επιλογές που θα οδηγούσαν στη διαρκή ευτυχία. Αυτή η περίοδος ονομάζεται προγήινη ζωή.

Ο Θεός παρουσίασε το σχέδιό Του σε εμάς

Ο Θεός ήθελε να έρθουμε στη γη για να αποκτήσουμε ένα υλικό σώμα. Εδώ, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και καταστάσεις που μας βοηθούν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε πνευματικώς, ώστε να μπορούμε να γίνουμε περισσότερο σαν Αυτόν.

Ο Ιησούς επελέγη ως Σωτήρας μας

Ο Θεός ήξερε ότι θα κάναμε λάθη, οπότε επέλεξε τον Ιησού Χριστό να έρθει στη γη και να υποφέρει για τις αμαρτίες μας. Η θυσία του Ιησού μας επιτρέπει να συγχωρεθούμε και να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά με τον Θεό κάποια μέρα.

Ποιος είναι ο σκοπός μου στη ζωή;

Δεν θυμόμαστε τη ζωή μας με τον Θεό προτού έρθουμε στη γη. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να μάθουμε να έχουμε πίστη και να επιλέξουμε μεταξύ σωστού και λάθους. Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά οι δύσκολες στιγμές μας βοηθούν να εκτιμούμε την ευτυχία και την ειρήνη.

Η θυσία του Ιησού

Ο Ιησούς υπέφερε και πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ωστόσο, η θυσία Του δεν απομακρύνει την ευθύνη μας. Πρέπει να επιλέξουμε να δεχτούμε τον Ιησού μετανοώντας όταν κάνουμε λάθη, με το να βαπτιστούμε και να τηρούμε τις εντολές Του.

Πού πηγαίνουμε μετά θάνατον;

Όταν πεθαίνουμε, το πνεύμα και το σώμα μας χωρίζονται. Το πνεύμα μας πηγαίνει στον κόσμο των πνευμάτων. Είναι ένας τόπος ανάπαυσης και ευτυχίας για όσους έχουν κάνει καλές επιλογές και κατάσταση κόλασης για όσους έχουν κάνει κακές.

Ο κόσμος των πνευμάτων

Ο κόσμος των πνευμάτων δεν είναι ο τελικός προορισμός ή η κρίση. Στην πραγματικότητα, επειδή ο Θεός είναι τόσο στοργικός και δίκαιος, εκείνοι οι άνθρωποι στην κόλαση που δεν γνώρισαν ποτέ τον Ιησού στη ζωή διδάσκονται το Ευαγγέλιό Του και τους δίνεται η ευκαιρία να Τον δεχτούν.

Όλοι θα ζήσουμε και πάλι

Ο Ιησούς υπερνίκησε τον θάνατο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι ξανά. Αυτό ονομάζεται Ανάσταση. Όταν ανασταινόμαστε, το πνεύμα και το σώμα μας ξαναενώνονται. Το σώμα μας θα είναι τέλειο και ποτέ δεν θα πεθάνουμε ξανά.

Τελική κρίση

Ο Ιησούς θα μας κρίνει σύμφωνα με τις πράξεις μας και τις επιθυμίες της καρδιάς μας. Θα είναι όσο ελεήμων μπορεί. Επειδή τα έργα και οι επιθυμίες μας διαφέρουν, οι ουρανοί περιλαμβάνουν διάφορα βασίλεια ή βαθμούς δόξας.

Το σελέστιο βασίλειο

Ο Επουράνιος Πατέρας μας και ο Ιησούς κατοικούν στο σελέστιο βασίλειο. Εάν ζείτε με τις διδασκαλίες του Ιησού και είστε καθαρισμένοι από την αμαρτία με τη θυσία Του, θα πάτε εκεί. Θα ζήσετε στην παρουσία του Θεού και θα βιώσετε τη διαρκή χαρά.

Το τερρέστριο βασίλειο

Οι άνθρωποι που αρνούνται να δεχθούν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, αλλά ζουν έντιμη ζωή, θα πάρουν μια θέση στο τερρέστριο βασίλειο.

Το τελέστιο βασίλειο

Εκείνοι οι οποίοι εξακολουθούν να αμαρτάνουν και δεν μετανοούν, θα πάρουν μια θέση στο τελέστιο βασίλειο.

Ανακαλύψτε τον σκοπό του Θεού για εσάς
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Ο Ιησούς είναι ο δρόμος για διαρκή ευτυχία και σωτηρία

Η Αγία Γραφή διδάσκει: «Eπειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Yιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (Κατά Ιωάννην 3:16). Ο Θεός έστειλε τον Ιησού να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Οι διδασκαλίες του Ιησού κατευθύνουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε μόνιμη ευτυχία. Η θυσία Του μας επιτρέπει να βρούμε νόημα στη ζωή και να εξελιχθούμε προς το πλήρες δυναμικό μας. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε αυτό το μονοπάτι σήμερα.

Το Βιβλίο του Μόρμον διδάσκει για το νόημα της ζωής

Όπως η Βίβλος, το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει οδηγίες από τον Θεό προς τα τέκνα Του. Ο Θεός θέλει να πετύχουμε στη ζωή και να βρούμε ευτυχία. Οι άνθρωποι στο Βιβλίο του Μόρμον πέρασαν πολλές δοκιμασίες και έπρεπε να τις ξεπεράσουν με πίστη. Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το νόημα της ζωής μας μέσα από τις εμπειρίες και τις διδασκαλίες τους.

Μάθετε περισσότερα για τον σκοπό της ζωής από τις γραφές
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Δείτε περισσότερες ιστορίες