Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα. Το σχέδιο του Θεού, συχνά αποκαλούμενο «το σχέδιο σωτηρίας», δίνει νόημα και πλαίσιο στη ζωή μας εδώ στη γη απαντώντας σε μεγάλα ερωτήματα: «Από πού ήλθα;» «Γιατί βρίσκομαι εδώ;» και «Τι θα συμβεί μετά τον θάνατό μου;»

Η ζωή είναι πεδίο δοκιμασίας για εμάς

Ο Θεός μας έστειλε στη γη για να μάθουμε και να προοδεύσουμε μέσα από εμπειρίες, τόσο ευχάριστες όσο και επίπονες. Μας επιτρέπει να επιλέξουμε μεταξύ καλού και κακού και μας επιτρέπει να αποφασίσουμε αν θα υπηρετήσουμε άλλους ή θα επικεντρωθούμε μόνο στον εαυτό μας. Η δοκιμασία είναι να έχουμε πίστη στο σχέδιό Του, παρόλο που δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Επειδή όλοι κάνουμε λάθη, ο Θεός έστειλε τον Υιό Του, τον Ιησού Χριστό, έτσι μπορούμε να αποκαθαρθούμε και να συγχωρηθούμε. Όταν δεχόμαστε τον Ιησού και ακολουθούμε το παράδειγμά Του, γινόμαστε λιγότερο εγωιστές και μπορούμε να νιώσουμε μεγαλύτερη αγάπη, ειρήνη και χαρά.

Μάθετε για το Σχέδιο Σωτηρίας του Θεού

Από πού ήλθα;

Πριν γεννηθείτε, ζούσατε με τον Επουράνιο Πατέρα σας. Σε γνώριζε, σας αγαπούσε και σας δίδαξε για επιλογές που θα οδηγούσαν στη διαρκή ευτυχία. Αυτή η περίοδος ονομάζεται προγήινη ζωή.

Ο Θεός παρουσίασε το σχέδιό Του σε εμάς

Ο Θεός ήθελε να έρθουμε στη γη για να αποκτήσουμε ένα υλικό σώμα. Εδώ, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και καταστάσεις που μας βοηθούν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε πνευματικώς, ώστε να μπορούμε να γίνουμε περισσότερο σαν Αυτόν.

Ο Ιησούς επελέγη ως Σωτήρας μας

Ο Θεός ήξερε ότι θα κάναμε λάθη, οπότε επέλεξε τον Ιησού Χριστό να έρθει στη γη και να υποφέρει για τις αμαρτίες μας. Η θυσία του Ιησού μας επιτρέπει να συγχωρεθούμε και να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά με τον Θεό κάποια μέρα.

Ποιος είναι ο σκοπός μου στη ζωή;

Δεν θυμόμαστε τη ζωή μας με τον Θεό προτού έρθουμε στη γη. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να μάθουμε να έχουμε πίστη και να επιλέξουμε μεταξύ σωστού και λάθους. Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά οι δύσκολες στιγμές μας βοηθούν να εκτιμούμε την ευτυχία και την ειρήνη.

Η θυσία του Ιησού

Ο Ιησούς υπέφερε και πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ωστόσο, η θυσία Του δεν απομακρύνει την ευθύνη μας. Πρέπει να επιλέξουμε να δεχτούμε τον Ιησού μετανοώντας όταν κάνουμε λάθη, με το να βαπτιστούμε και να τηρούμε τις εντολές Του.

Πού πηγαίνουμε μετά θάνατον;

Όταν πεθαίνουμε, το πνεύμα και το σώμα μας χωρίζονται. Το πνεύμα μας πηγαίνει στον κόσμο των πνευμάτων. Είναι ένας τόπος ανάπαυσης και ευτυχίας για όσους έχουν κάνει καλές επιλογές και κατάσταση κόλασης για όσους έχουν κάνει κακές.

Ο κόσμος των πνευμάτων

Ο κόσμος των πνευμάτων δεν είναι ο τελικός προορισμός ή η κρίση. Στην πραγματικότητα, επειδή ο Θεός είναι τόσο στοργικός και δίκαιος, εκείνοι οι άνθρωποι στην κόλαση που δεν γνώρισαν ποτέ τον Ιησού στη ζωή διδάσκονται το Ευαγγέλιό Του και τους δίνεται η ευκαιρία να Τον δεχτούν.

Όλοι θα ζήσουμε και πάλι

Ο Ιησούς υπερνίκησε τον θάνατο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι ξανά. Αυτό ονομάζεται Ανάσταση. Όταν ανασταινόμαστε, το πνεύμα και το σώμα μας ξαναενώνονται. Το σώμα μας θα είναι τέλειο και ποτέ δεν θα πεθάνουμε ξανά.

Τελική κρίση

Ο Ιησούς θα μας κρίνει σύμφωνα με τις πράξεις μας και τις επιθυμίες της καρδιάς μας. Θα είναι όσο ελεήμων μπορεί. Επειδή τα έργα και οι επιθυμίες μας διαφέρουν, οι ουρανοί περιλαμβάνουν διάφορα βασίλεια ή βαθμούς δόξας.

Το σελέστιο βασίλειο

Ο Επουράνιος Πατέρας μας και ο Ιησούς κατοικούν στο σελέστιο βασίλειο. Εάν ζείτε με τις διδασκαλίες του Ιησού και είστε καθαρισμένοι από την αμαρτία με τη θυσία Του, θα πάτε εκεί. Θα ζήσετε στην παρουσία του Θεού και θα βιώσετε τη διαρκή χαρά.

Το τερρέστριο βασίλειο

Οι άνθρωποι που αρνούνται να δεχθούν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, αλλά ζουν έντιμη ζωή, θα πάρουν μια θέση στο τερρέστριο βασίλειο.

Αρχίστε ξανά
Το τελέστιο βασίλειο

Εκείνοι οι οποίοι εξακολουθούν να αμαρτάνουν και δεν μετανοούν, θα πάρουν μια θέση στο τελέστιο βασίλειο.

Ανακαλύψτε τον σκοπό του Θεού για εσάς

Ο Ιησούς είναι ο δρόμος για διαρκή ευτυχία και σωτηρία

Η Αγία Γραφή διδάσκει: «Eπειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Yιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (Κατά Ιωάννην 3:16). Ο Θεός έστειλε τον Ιησού να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Οι διδασκαλίες του Ιησού κατευθύνουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε μόνιμη ευτυχία. Η θυσία Του μας επιτρέπει να βρούμε νόημα στη ζωή και να εξελιχθούμε προς το πλήρες δυναμικό μας. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε αυτό το μονοπάτι σήμερα.

Το Βιβλίο του Μόρμον διδάσκει για το νόημα της ζωής

Όπως η Βίβλος, το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει οδηγίες από τον Θεό προς τα τέκνα Του. Ο Θεός θέλει να πετύχουμε στη ζωή και να βρούμε ευτυχία. Οι άνθρωποι στο Βιβλίο του Μόρμον πέρασαν πολλές δοκιμασίες και έπρεπε να τις ξεπεράσουν με πίστη. Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το νόημα της ζωής μας μέσα από τις εμπειρίες και τις διδασκαλίες τους.

Μάθετε περισσότερα για τον σκοπό της ζωής από τις γραφές

Δείτε περισσότερες ιστορίες

«Βρισκόμουν σε μία διά βίου αποστολή να βρω την αλήθεια. …συνάντησα την μετέπειτα σύζυγό μου και γνώρισα την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Γινόμουν όλο και πιο περίεργος για αυτό το ισχυρό πνεύμα που ένιωθα στις συγκεντρώσεις τους. Άρχισα να διαβάζω το Βιβλίο του Μόρμον και με κατέπληξε η αλήθεια που κατέθετε! Το Βιβλίο του Μόρμον με οδήγησε να γνωρίσω καλύτερα την Αγία Γραφή. …Διαβάζοντας το Βιβλίο του Μόρμον, ο καθένας μπορεί να αισθανθεί πιο κοντά στον Σωτήρα μας και να καταλάβει καλύτερα το νόημα της ζωής».

«Αποφοίτησα από το κολλέγιο και, στα 21, είχα όλα όσα είχα επιδιώξει: μία καλή δουλειά, ένα ωραίο αυτοκίνητο και μία πολυάσχολη κοινωνική ζωή, αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη. Ένιωσα την ανάγκη να απευθυνθώ στους ιεραποστόλους… Αποδέχτηκα την πρόκλησή τους να διαβάσω το Βιβλίο του Μόρμον. Διάβασα, μελέτησα, προσευχήθηκα και έμαθα ότι ήταν αληθινό. …Να γίνω μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ – το Ευαγγέλιο δεν ισχυρίζεται ότι κάνει τη ζωή σου τέλεια, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις το καλύτερο δυνατό σε όλα και να ξέρεις ότι δεν είσαι ποτέ μόνος».

«Μετά από έναν χρόνο στο κολλέγιο, ένιωσα ότι έπρεπε η ζωή να είναι πολύ περισσότερα από μία καθημερινή επιβίωση. Ήξερα ότι έπρεπε να βρω τον Θεό. Ήθελα να μάθω ποια ήταν η αληθινή Εκκλησία. Ως εκ τούτου, έχω ερευνήσει πολλές θρησκείες. …Σε εκείνο το σημείο, ο καλύτερος φίλος μου έστειλε τους ιεραπόστολους στην πόρτα μου. Αυτό μπορεί να με ενοχλούσε πρωτύτερα στη ζωή μου, αλλά βρισκόμουν σε ένα σημείο όπου αναζητούσα ενεργά απαντήσεις. Ήθελα να μάθω από μόνη μου. Το μήνυμα των ιεραποστόλων για το σχέδιο ευδαιμονίας του Επουράνιου Πατέρα αντήχησε μέσα μου, σαν να γνώριζα αυτά τα πράγματα από παλιά, αλλά χρειαζόταν να τα ακούσω. Όλα μου φάνηκαν τόσο οικεία. Ήξερα ότι αναζητούσα αυτά που είχαν πραγματική ουσία, κι όχι κάποια φευγαλέα κοσμική ευτυχία. Ήθελα την αληθινή ευτυχία. Όταν άκουσα ότι ο Θεός έχει ένα σχέδιο ευδαιμονίας, μου φάνηκε αληθινό. Το να ξέρω ότι ο Επουράνιος Πατέρας είναι ένας στοργικός Πατέρας και ότι είμαι παιδί Του, ότι έστειλε τον Υιό Του Ιησού Χριστό για να μας εξιλεώσει και να αναστηθεί επειδή μας αγάπησε, είναι για μένα σαν πολύτιμο χρυσάφι. …Η γνώση του σχεδίου ευδαιμονίας ενός στοργικού Επουράνιου Πατέρα ήταν σαν τον πιο γλυκό καρπό που είχα γευτεί ποτέ. Έχω έναν σκοπό, η ζωή έχει κατεύθυνση, και οι σχέσεις και οι οικογένειες έχουν νόημα».

«Από μικρός πάντα αναρωτιόμουν ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της ζωής. Κυριολεκτικά, είχα ερωτήσεις όπως: “Γιατί είμαι εδώ;” “Από πού ήρθα;” και “Πού πηγαίνω;” Όταν γνώρισα τους ιεραποστόλους, μου απάντησαν σε αυτές τις ερωτήσεις. Πιο σημαντική κι από τις απαντήσεις τους ήταν η γαλήνη που ένιωσα ότι ήρθε μαζί τους. Ήταν σαν ξαφνικά η ζωή μου να απέκτησε σκοπό, και ήξερα ότι εφ’ όσον μένω κοντά στον Κύριο θα είχε πάντα σκοπό. Είναι τεράστια ευλογία να είμαι μέλος της Εκκλησίας και να έχω τη γνώση και τη μαρτυρία που μου δόθηκε για τον Ιησού Χριστό. Ξέρω ότι η ζωή μου είναι στα χέρια Του. Το μέλλον δεν είναι τόσο τρομακτικό με μία τέτοια ειρηνική και σίγουρη προοπτική. Έμαθα ότι η ευτυχία είναι ο σχεδιασμός της ύπαρξής μας. Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος».

«Είναι τρελό να σκεφθώ ότι έχω μεταστραφεί σε αυτή την Εκκλησία. Έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου χωρίς να γνωρίζω ποιος ήταν ο Θεός ή ο Ιησούς Χριστός. Η οικογένειά μου δεν ήταν θρησκευόμενη και ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργική. Είχα δύσκολη ανατροφή, από κάθε άποψη. Ποτέ δεν έμαθα ότι υπήρχε κάτι περισσότερο στη ζωή ή ότι υπήρχε ένας Πατέρας στους Ουρανούς που νοιαζόταν για μένα. Δεν ήξερα ότι είχα σκοπό. Ωστόσο, στο λύκειο συνειδητοποίησα ότι ήθελα κάτι περισσότερο από τη ζωή μου. Ήξερα ότι έπρεπε να υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτή τη ζωή και δεν ήθελα να συνεχίσω άλλο στην κατεύθυνση που είχα πάρει. Πλησίασα μία από τις φίλες μου που ήταν μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και της ζήτησα να με πάρει στην εκκλησία μαζί της. Πήγα στην Εκκλησία και ήξερα ότι αυτό ήταν. Άρχισα να παίρνω μαθήματα από τους ιεραποστόλους και η καρδιά μου άλλαζε. Ένιωθα τόσο ευτυχισμένη και θετική για τα πάντα, και όλα είχαν νόημα. Φυσικά δεν ήξερα τα πάντα, αλλά είχα πίστη. Ήξερα ότι ο Σωτήρας μου υπέφερε προσωπικά για τις αμαρτίες μου, όπως έκανε για όλους μας. Ήξερα ότι θα μπορούσα να συγχωρηθώ για τις αμαρτίες μου και αυτό με έκανε να νιώσω ταπεινοφροσύνη. Προσευχήθηκα με όλη μου την καρδιά και κατάλαβα ότι αυτό ήθελε να κάνω ο Επουράνιος Πατέρας. Η μεταστροφή σε αυτό το Ευαγγέλιο ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου. Ήμουν χαμένη για πολύ καιρό, αλλά τώρα ξέρω τον σκοπό μου και ξέρω ότι υπάρχει κάτι παραπέρα από αυτήν τη ζωή».