Από πού ήρθαμε;

Για να καταλάβετε τον σκοπό σας εδώ, βοηθά να ξέρετε από πού ήρθατε. Με λίγα λόγια, το πνεύμα σας ζούσε στους ουρανούς πριν γεννηθείτε.

Κάποτε ζούσαμε στην παρουσία του Θεού

Πριν δημιουργηθεί η γη, όλοι κατοικούσαμε με τον Θεό, τον Επουράνιο Πατέρα μας. Ήθελε να μάθουμε από εμπειρίες εδώ στη γη που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε περισσότερο σαν Αυτόν. Όπως τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σπίτι για να πάνε στο κολλέγιο, έτσι έπρεπε να εγκαταλείψουμε την ουράνια οικία μας για να εξελιχθούμε προσωπικά, να μάθουμε από τα λάθη μας, να βρούμε χαρά και να αναπτύξουμε πίστη. Για να προχωρήσουμε, χρειαζόμασταν ένα περιβάλλον όπου θα δυσκολευόμασταν και θα δοκιμαζόμασταν. Έτσι ο Θεός δημιούργησε αυτή τη γη και μας δίδαξε το σχέδιό Του για την ευτυχία μας. Είμαστε όλοι εδώ επειδή εμπιστευθήκαμε το σχέδιό Του, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε για να ζήσουμε ξανά μαζί Του.

Μάθετε για το Σχέδιο Σωτηρίας του Θεού

Από πού ήλθα;

Πριν γεννηθείτε, ζούσατε με τον Επουράνιο Πατέρα σας. Σε γνώριζε, σας αγαπούσε και σας δίδαξε για επιλογές που θα οδηγούσαν στη διαρκή ευτυχία. Αυτή η περίοδος ονομάζεται προγήινη ζωή.

Ο Θεός παρουσίασε το σχέδιό Του σε εμάς

Ο Θεός ήθελε να έρθουμε στη γη για να αποκτήσουμε ένα υλικό σώμα. Εδώ, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και καταστάσεις που μας βοηθούν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε πνευματικώς, ώστε να μπορούμε να γίνουμε περισσότερο σαν Αυτόν.

Ο Ιησούς επελέγη ως Σωτήρας μας

Ο Θεός ήξερε ότι θα κάναμε λάθη, οπότε επέλεξε τον Ιησού Χριστό να έρθει στη γη και να υποφέρει για τις αμαρτίες μας. Η θυσία του Ιησού μας επιτρέπει να συγχωρεθούμε και να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά με τον Θεό κάποια μέρα.

Ποιος είναι ο σκοπός μου στη ζωή;

Δεν θυμόμαστε τη ζωή μας με τον Θεό προτού έρθουμε στη γη. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να μάθουμε να έχουμε πίστη και να επιλέξουμε μεταξύ σωστού και λάθους. Η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά οι δύσκολες στιγμές μας βοηθούν να εκτιμούμε την ευτυχία και την ειρήνη.

Η θυσία του Ιησού

Ο Ιησούς υπέφερε και πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ωστόσο, η θυσία Του δεν απομακρύνει την ευθύνη μας. Πρέπει να επιλέξουμε να δεχτούμε τον Ιησού μετανοώντας όταν κάνουμε λάθη, με το να βαπτιστούμε και να τηρούμε τις εντολές Του.

Πού πηγαίνουμε μετά θάνατον;

Όταν πεθαίνουμε, το πνεύμα και το σώμα μας χωρίζονται. Το πνεύμα μας πηγαίνει στον κόσμο των πνευμάτων. Είναι ένας τόπος ανάπαυσης και ευτυχίας για όσους έχουν κάνει καλές επιλογές και κατάσταση κόλασης για όσους έχουν κάνει κακές.

Ο κόσμος των πνευμάτων

Ο κόσμος των πνευμάτων δεν είναι ο τελικός προορισμός ή η κρίση. Στην πραγματικότητα, επειδή ο Θεός είναι τόσο στοργικός και δίκαιος, εκείνοι οι άνθρωποι στην κόλαση που δεν γνώρισαν ποτέ τον Ιησού στη ζωή διδάσκονται το Ευαγγέλιό Του και τους δίνεται η ευκαιρία να Τον δεχτούν.

Όλοι θα ζήσουμε και πάλι

Ο Ιησούς υπερνίκησε τον θάνατο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι ξανά. Αυτό ονομάζεται Ανάσταση. Όταν ανασταινόμαστε, το πνεύμα και το σώμα μας ξαναενώνονται. Το σώμα μας θα είναι τέλειο και ποτέ δεν θα πεθάνουμε ξανά.

Τελική κρίση

Ο Ιησούς θα μας κρίνει σύμφωνα με τις πράξεις μας και τις επιθυμίες της καρδιάς μας. Θα είναι όσο ελεήμων μπορεί. Επειδή τα έργα και οι επιθυμίες μας διαφέρουν, οι ουρανοί περιλαμβάνουν διάφορα βασίλεια ή βαθμούς δόξας.

Το σελέστιο βασίλειο

Ο Επουράνιος Πατέρας μας και ο Ιησούς κατοικούν στο σελέστιο βασίλειο. Εάν ζείτε με τις διδασκαλίες του Ιησού και είστε καθαρισμένοι από την αμαρτία με τη θυσία Του, θα πάτε εκεί. Θα ζήσετε στην παρουσία του Θεού και θα βιώσετε τη διαρκή χαρά.

Το τερρέστριο βασίλειο

Οι άνθρωποι που αρνούνται να δεχθούν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, αλλά ζουν έντιμη ζωή, θα πάρουν μια θέση στο τερρέστριο βασίλειο.

Το τελέστιο βασίλειο

Εκείνοι οι οποίοι εξακολουθούν να αμαρτάνουν και δεν μετανοούν, θα πάρουν μια θέση στο τελέστιο βασίλειο.

Ο σκοπός της ζωής στη γη

Ως μέρος του σχεδίου του Θεού, αποκτούμε ένα υλικό σώμα κατά τη γέννηση. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες και πειρασμούς, αλλά βιώνουμε επίσης ευτυχία και αγάπη. Για να μάθουμε να ζούμε με πίστη, ο Θεός μας έκανε να ξεχάσουμε τη ζωή μας στους ουρανούς. Μας έδωσε επίσης την ελευθερία της επιλογής, ώστε να μπορούμε να αποφασίζουμε οι ίδιοι μεταξύ καλού και κακού. Η γήινη ζωή έγινε πεδίο δοκιμασίας, όπου οι αποφάσεις μας να ζήσουμε καλή ζωή και να ακολουθήσουμε τον Θεό θα καθόριζαν εάν ήμασταν έτοιμοι να επιστρέψουμε και να ζήσουμε ξανά μαζί Του κάποια μέρα.

Ο Θεός έδωσε τον Υιό Του, για να γίνει ο Σωτήρας μας

Ο Επουράνιος Πατέρας ήξερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής κανείς από εμάς δεν θα ήταν τέλειος. Για να ξεπεράσουμε τις αμαρτίες και τα λάθη μας, ο Θεός έδωσε έναν Σωτήρα για εμάς. Έστειλε τον αγαπημένο του Υιό, τον Ιησού Χριστό, για να μας επιτρέψει να συγχωρηθούμε και να μας διδάξει πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στον Επουράνιο Πατέρα μας.

Οι ιεραπόστολοι μπορούν να εξηγήσουν λεπτομερώς το σχέδιο σωτηρίας και τον ρόλο του Ιησού Χριστού και θα χαρούν να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Η γνώση του σχεδίου του Θεού μπορεί να αλλάξει την προοπτική σας και να σας βοηθήσει να ζήσετε τη ζωή με περισσότερη ελπίδα, χαρά και σκοπό.

Από πού ήρθα; Γιατί είμαι εδώ; Πού πηγαίνω;
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Μπορείτε να γνωρίσετε το σχέδιο του Θεού μέσω του Βιβλίου του Μόρμον

Μπορείτε να μάθετε οι ίδιοι για την αλήθεια του σχεδίου του Θεού. Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς οι διδασκαλίες του Ιησού Χριστού μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε τη ζωή με μεγαλύτερο σκοπό, ελπίδα και ευτυχία, ακόμη και σε περιόδους δυσκολίας ή αβεβαιότητας. Αυτές οι αλήθειες διδάσκονται ξεκάθαρα στο Βιβλίο του Μόρμον. Μπορείτε να λάβετε δωρεάν το δικό σας αντίτυπο αυτού του βιβλίου.

Ζητήστε ένα Βιβλίο του Μόρμον
Ζητήστε τώρα