Η Ζωή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και ο Σωτήρας μας. Τα πάντα, από τη διακονία Του έως τον θάνατό Του, τα έκανε για εμάς.

Γέννηση

Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού, αλλά γεννήθηκε από μία γυναίκα στη γη. Το όνομα αυτής της πιστής γυναίκας ήταν Μαρία. Όταν η Μαρία γέννησε τον Ιησού, εμφανίστηκαν πολλά σημεία και άγγελοι, έτσι ώστε οι πιστοί άνθρωποι να Τον βρουν και να υποβάλουν τα σέβη τους. Μπορεί να έχετε δει αυτή τη σκηνή να εικονίζεται στη φάτνη τα Χριστούγεννα.

Παιδική ηλικία

Ακόμη και ως νέος άνδρας, ο Ιησούς δίδασκε τον λόγο του Θεού. Σε ηλικία 12 ετών, ο Ιησούς βρέθηκε «μέσα στο ιερό, να κάθεται ανάμεσα στους δασκάλους, και να τους ακούει, και να τους ρωτάει. Kαι όλοι όσοι τον άκουγαν, έμεναν εκστατικοί για τη σύνεση και τις απαντήσεις του» (Κατά Λουκάν 2:46-47).

Βάπτισμα

Όταν ο Ιησούς άρχισε τη διακονία Του στην ηλικία των 30 ετών, περπάτησε πολλά χιλιόμετρα έως τον ποταμό Ιορδάνη για να βαπτιστεί από τον εξάδελφό Του, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο οποίος είχε την εξουσία να τελέσει το βάπτισμα.

Παρόλο που ήταν αναμάρτητος, ο Ιησούς βαπτίστηκε προκειμένου να μας διδάξει υπακοή στον Θεό, τον σωστό τρόπο βαπτίσματος και τη σημασία του βαπτίσματος από τη σωστή εξουσία.

Μετά τη βάπτιση με εμβύθιση του Ιησού, ο Θεός δήλωσε: «Aυτός είναι ο Yιός μου ο αγαπητός, στον οποίο ευαρεστήθηκα» (Κατά Ματθαίον 3:17).

Διακονία και θαύματα

Ο Ιησούς θεράπευσε αρρώστους, έδωσε σε τυφλούς την όρασή τους και μέχρι που επανέφερε νεκρούς στη ζωή. Το πιο σημαντικό, συγχώρησε ανθρώπους για τις αμαρτίες τους. Παρόλο που τα έργα Του θεωρήθηκαν βλάσφημη συμπεριφορά από τους Ιουδαίους ιερείς, ο Ιησούς υπενθύμιζε συνεχώς στους ανθρώπους ότι τα έργα Του ευθυγραμμίζονταν με το θέλημα του Θεού, έτσι ώστε «να δοξαστεί ο Πατέρας στον Yιό» (Κατά Ιωάννην 14:13).

Σταύρωση

Καθ’ όλη τη ζωή του, πολλοί θύμωσαν με τον Ιησού επειδή δεν Τον κατάλαβαν. Δίδαξε άγνωστα πράγματα και έδειξε συμπόνια σε αμαρτωλούς. Έδειξε απίστευτη δύναμη και ορισμένοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες ένιωσαν να απειλούνται από την επιρροή Του.

Ο Ιησούς συνελήφθη και αργότερα σταυρώθηκε, δηλαδή θανατώθηκε, πράγμα που Αυτός επέτρεψε προκειμένου να εκπληρώσει το θέλημα του Θεού. «Εγώ βάζω την ψυχή μου» είπε ο Κύριος «για να την πάρω ξανά. Kανένας δεν την αφαιρεί από μένα, αλλά εγώ τη βάζω από μόνος μου· εξουσία έχω να τη βάλω, και εξουσία έχω να την πάρω ξανά» (Κατά Ιωάννην 10:17-18). Ακόμα και όταν ο Ιησούς θανατώθηκε από τον ίδιο Του τον λαό, αναφώνησε να έχει ο Θεός έλεος γι’ αυτούς.

Ανάσταση

Τρεις ημέρες μετά τον θάνατό Του, ο Ιησούς αναστήθηκε από τον τάφο – και ο ανεστημένος Κύριος σύντομα εμφανίστηκε στους φίλους και τους οπαδούς Του. Ήταν ο πρώτος που αναστήθηκε, δηλαδή το πνεύμα Του επανενώθηκε με το τελειοποιημένο υλικό Του σώμα μετά τον θάνατο. Επειδή ο Ιησούς έζησε ξανά, θα αναστηθούμε όλοι μία ημέρα.