Bάπτισμα

Το βάπτισμα είναι μία διαθήκη –ή μία υπόσχεση– που κάνετε με τον Θεό. Όταν βαπτίζεστε, υπόσχεστε να Τον υπηρετείτε και να ακολουθείτε τις εντολές Του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το τέλειο παράδειγμα του Σωτήρα

Εάν έχετε διαβάσει ποτέ την Καινή Διαθήκη, ίσως σας είναι οικεία η ιστορία που ο Ιησούς επισκέπτεται τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για να βαπτιστεί.

«Tότε, ο Iησούς έρχεται από τη Γαλιλαία στον Iορδάνη προς τον Iωάννη, για να βαπτιστεί απ’ αυτόν.  Kαι ο Iωάννης τον εμπόδιζε, λέγοντας: Eγώ έχω ανάγκη να βαπτιστώ από σένα, και εσύ έρχεσαι σε μένα;  Aπαντώντας, όμως, ο Iησούς τού είπε: Άφησε, τώρα·  επειδή, έτσι είναι πρέπον σε μας, να εκπληρώσουμε κάθε δικαιοσύνη» (Κατά Ματθαίον 3:13-15).

Ακόμη και ο Ιησούς, ο οποίος ποτέ δεν αμάρτησε, βαπτίσθηκε για να δείξει υπακοή στον Θεό και να αποτελέσει το παράδειγμα που εμείς θα ακολουθήσουμε.

Το βάπτισμα απαιτείται για να εισέλθουμε στους Ουρανούς

Ο Ιησούς δίδαξε ότι πρέπει να βαπτισθούμε για να επιστρέψουμε και να ζήσουμε στην παρουσία του Θεού, μετά από αυτήν τη ζωή.

Το βάπτισμα είναι «γέννηση από το νερό». Μας επιτρέπει να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας, το οποίο είναι απαραίτητο για εμάς ώστε να επιστρέψουμε στον Θεό.

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βαπτιστείτε
Συζητήστε με τους ιεραπόστολους

Το βάπτισμα πρέπει να γίνεται με εμβύθιση

Τα βαπτίσματα στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών τελούνται με εμβύθιση, που σημαίνει ότι ένα άτομο «βυθίζεται» ολόκληρο κάτω από το νερό και επανέρχεται. Η Βίβλος μας λέει ότι «όταν ο Iησούς βαπτίστηκε, ανέβηκε αμέσως από το νερό» (Κατά Ματθαίον 3:16). Το βάπτισμα με εμβύθιση συμβολίζει όμορφα όχι μόνο το ξέπλυμα των αμαρτιών, αλλά και τον θάνατο, την ταφή και την ανάσταση. Το βάπτισμα σηματοδοτεί το τέλος του παλιού σας τρόπου ζωής και τη γέννηση σε μία ζωή αφιερωμένη σε χριστιανικές αξίες (βλέπε Προς Ρωμαίους 6:3-6).

Οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών πιστεύουν ότι το βάπτισμα πρέπει να τελείται από κάποιον που έχει τη σωστή εξουσία της ιεροσύνης. Αυτή η εξουσία απευθείας από τον Ιησού Χριστό επιστράφηκε μέσω της αποκατάστασης της Εκκλησίας του Χριστού.

Βάπτισμα και το Άγιο Πνεύμα

Αν και το βάπτισμα είναι από μόνο του σημαντικό γεγονός, δεν είναι εντελώς ολοκληρωμένο χωρίς τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η δωρεά του Αγίου Πνεύματος είναι γέννηση από το Πνεύμα (Κατά Ιωάννην 3:5). Η δωρεά του Αγίου Πνεύματος σας δίδεται μετά από τη βάπτισή σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τη βοήθεια, την καθοδήγηση και την παρηγοριά του Θεού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Οι υποσχέσεις του βαπτίσματος

ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ: Να υπηρετείτε άλλους

«…να σηκώνετε ο ένας του αλλού τα βάρη, για να γίνονται ελαφριά» (Μωσία 18:8)

ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ: Να δείχνετε αγάπη και συμπόνια

«…να πενθείτε με εκείνους που πενθούν, μάλιστα, και να ανακουφίζετε εκείνους που έχουν ανάγκη ανακούφισης» (Μωσία 18:9)

Ο ΘΕΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ: Να σας δώσει το Άγιο Πνεύμα

«…ώστε να εκχύσει το Πνεύμα του αφθονότερα επάνω σας» (Μωσία 18:10)

ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ: Να είστε καλό παράδειγμα

«…και να σταθείτε ως μάρτυρες του Θεού σε όλες τις στιγμές και στα πάντα, και σε όλους τους τόπους που μπορεί να βρεθείτε» (Μωσία 18:9)

ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ: Να τηρείτε τις εντολές του Θεού

«…ότι θα τον υπηρετείτε και θα τηρείτε τις εντολές του» (Μωσία 18:10)

Ο ΘΕΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ: Να σας δώσει αιώνια ζωή

«…ώστε να λυτρωθείτε από τον Θεό, και να συμπεριληφθείτε με αυτούς της πρώτης ανάστασης, ώστε να έχετε αιώνια ζωή» (Μωσία 18:9)

Μπορείτε να βαπτιστείτε

Ο Απόστολος Πέτρος κατέστησε επίσης σαφές ότι το βάπτισμα είναι εντολή για όλους τους ανθρώπους: «Mετανοήστε, και κάθε ένας από σας ας βαπτιστεί στο όνομα του Iησού Xριστού, σε άφεση αμαρτιών· και θα λάβετε τη δωρεά τού Aγίου Πνεύματος» (Πράξεις 2:38).

Πριν βαπτιστείτε, δείξτε την επιθυμία σας να τηρείτε τις εντολές του Θεού μετανοώντας για τα πράγματα που έχετε κάνει λάθος. Αυτό μπορεί να απαιτεί να ομολογήσετε τις αμαρτίες σας πριν βαπτισθείτε (βλέπε Κατά Ματθαίον 3:6) ή να επανορθώσετε λάθη, όπου μπορείτε.

Όταν βαπτισθείτε, έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μία νέα ζωή – μία ζωή αφιερωμένη να ακολουθείτε τον Ιησού Χριστού. Οι αμαρτίες σας συγχωρούνται και μπορείτε να αφιερώσετε ξανά τον εαυτό σας να κάνει επιλογές που οδηγούν στην ευτυχία. Αφού βαπτιστείτε και λάβετε τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, θα σας βοηθήσει, θα σας ανακουφίσει και θα σας καθοδηγήσει στις προσπάθειές σας.

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Η Αποστολή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το ύψιστο Ον που γεννήθηκε σε αυτήν τη γη – το τέλειο παράδειγμά μας. Είναι ο Κύριος Κυρίων, ο Δημιουργός, ο Σωτήρας μας και ήρθε στη γη για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε ξανά με τον Θεό.

Ελάτε και εκκλησιαστείτε μαζί μας

Ελάτε να παρευρεθείτε σε μία εκκλησιαστική συγκέντρωση. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να παρευρεθείτε σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις, να ρωτήσετε τους φίλους σας που είναι μέλη τι πιστεύουν ή να συναντηθείτε με τους ιεραποστόλους μας. Αφού μάθετε για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και θέλετε να γίνετε μέλος, μπορείτε να επιλέξετε να βαπτιστείτε.