Συγκεντρώσεις της Κυριακής

Η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο από το χάος της καθημερινής ζωής. Η συμμετοχή σε εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις μας δίνει χρόνο να επικεντρωθούμε στη λατρεία του Θεού και στην αγάπη του πλησίον μας. Είναι πνευματική ανανέωση και ένας τέλειος τρόπος που μας βοηθά να κρατήσουμε τον Ιησού μπροστά και στο κέντρο της ζωής μας.

Οι χρόνοι και τα χρονοδιαγράμματα της συγκέντρωσης της Κυριακής διαφέρουν από εκκλησίασμα σε εκκλησίασμα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να υπολογίζετε ότι έχουν παρόμοια δομή – μία κύρια συγκέντρωση για όλους και μία άλλη τάξη, χωρισμένη ανά ηλικιακές ομάδες ή γενικά ενδιαφέροντα.

Ελάτε να παρευρεθείτε σε μία εκκλησιαστική συγκέντρωση. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Συγκέντρωση μεταλήψεως

Η κύρια συγκέντρωση για όλους λέγεται συγκέντρωση μεταλήψεως. Αυτή η συγκέντρωση αποτελείται από τραγούδια, προσευχές και κηρύγματα (ή «ομιλίες») που δίδονται από διαφορετικά μέλη του εκκλησιάσματος κάθε εβδομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό μέρος της συγκέντρωσης είναι όταν παίρνουμε τη μετάληψη (ή Θεία Κοινωνία).

Μουσική και ύμνοι

Τραγουδώντας για τον Σωτήρα και τις πολλές ευλογίες μας μάς βοηθά να νιώθουμε πιο κοντά στον Θεό. Μία τυπική συγκέντρωση μεταλήψεως έχει  τρεις από τους τέσσερεις ύμνους να ψάλλονται από ολόκληρο το εκκλησίασμα. Μπορεί επίσης να υπάρχουν επιπλέον μουσικά νούμερα από την χορωδία ή μικρή ομάδα. Μπορεί να αναγνωρίσετε μερικούς από τους ύμνους στο υμνολόγιο μας, όπως το “Nearer, My God, to Thee” ή το “How Great Thou Art”, αλλά θα μάθετε και κάποιους νέους. Και δεν υπάρχει πρόβλημα αν τραγουδήσετε εκτός τόνου! Υψώστε τη φωνή σας ούτως ή άλλως καθώς εκκλησιάζεστε μαζί μας.

Δίνοντας μαρτυρία ο ένας στον άλλον

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, δεν υπάρχουν τα τυπικά κηρύγματα. Αντ’ αυτού, κάθε μέλος του εκκλησιάσματος μπορεί να ανεβεί στο βήμα και να εκφράσει τα συναισθήματά του σχετικά με το Ευαγγέλιο. Καθώς ακούμε τις εμπειρίες των άλλων και αισθανόμαστε το Πνεύμα του Θεού να γεμίζει την καρδιά μας, οι δικές μας πεποιθήσεις και τα δικά μας πιστεύω, μπορούν να ενισχυθούν.

Τάξεις της Κυριακής

Πριν ή μετά τη συγκέντρωση μεταλήψεως, υπάρχει ποικιλία άλλων μαθημάτων για συγκεκριμένες ηλικίες για παιδιά και ενηλίκους. Αν θα θέλατε να παρευρεθείτε σε αυτές τις επιπρόσθετες συγκεντρώσεις, ρωτήστε κάποιον στην εκκλησία και θα χαρεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή τάξη.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Ο Ιησούς στο Βιβλίο του Μόρμον

Ο Ιησούς πέρασε τη θνητή ζωή Του κοντά στην Ιερουσαλήμ, διδάσκοντας στους Ιουδαίους το Ευαγγέλιό Του. Ωστόσο, ο Ιησούς δίδαξε επίσης ανθρώπους σε άλλο τόπο: στην αμερικανική ήπειρο. Αυτή η επίσκεψη άλλαξε τη ζωή τους τότε. Η γνώση αυτού μπορεί να είναι εξίσου σημαντική και για εσάς σήμερα.

Πώς η Βίβλος και το Βιβλίο του Μόρμον συνεργάζονται

Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τον Ιησού Χριστό και να μάθετε περισσότερα για το Ευαγγέλιό Του.

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι άλλη μία μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

Πώς μπορώ να βρω τη σωστή χριστιανική εκκλησία για εμένα;

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα.