Τι να περιμένετε σε μία συγκέντρωση της Εκκλησίας

Τι θα πρέπει να φορέσω;

Απλά προσπαθήστε να δείχνετε καλά. Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε με οποιαδήποτε ρούχα αισθάνεστε άνετα. Οι περισσότεροι άνδρες φορούν κοστούμια ή πουκάμισα και γραβάτες, οι γυναίκες συνήθως φορούν φορέματα ή φούστες, και τα παιδιά συνήθως ντύνονται καλά.

Θα αισθάνομαι άβολα που θα παρευρίσκομαι μόνος;

Πολλά μέλη μας έρχονται στην Εκκλησία μόνοι τους κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, αν θέλετε κάποιος να παρευρεθεί μαζί σας για την πρώτη φορά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο εκκλησίασμά σας. Θα σας βρουν έναν φίλο για να καθίσετε μαζί του. Η πρώτη φορά μπορεί να είναι δύσκολη σε κάθε περίπτωση, αλλά θα γνωρίσετε γρήγορα τα υπόλοιπα μέλη και θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Θα ξέρουν όλοι ότι είμαι επισκέπτης;

Αυτό πιθανώς να εξαρτάται από το μέγεθος του εκκλησιάσματος που επισκέπτεστε. Ορισμένα εκκλησιάσματα είναι τόσο μεγάλα, που τα μέλη μπορεί να μην καταλάβουν ότι είστε επισκέπτης. Άλλα είναι τόσο μικρά, που τα μέλη όλα γνωρίζονται μεταξύ τους και σαφώς θα αναγνωρίσουν και θα καλωσορίσουν έναν νεοφερμένο. Ούτως ή άλλως, μην διστάσετε να συστηθείτε ή να κάνετε ερωτήσεις. Όλοι θα χαρούν που είστε εκεί.

Ποιες είναι οι συγκεντρώσεις και πόσο διαρκούν;

Η Εκκλησία χωρίζεται σε δύο μέρη. Η πρώτη ώρα eκκλησίας λέγεται συγκέντρωση μεταλήψεως. Τραγουδούμε ύμνους (παρέχονται υμνολόγια). Κάποιος λέει μία προσευχή κατά την έναρξη και κατά το τέλος της συγκέντρωσης. Παίρνουμε τη μετάληψη (ή θεία κοινωνία), η οποία αποτελείται από άρτο και νερό, τα οποία ευλογούνται και διανέμονται στα μέλη του εκκλησιάσματος. Επίσης ακούμε μέλη του εκκλησιάσματος να δίνουν κηρύγματα, που ονομάζονται «ομιλίες», επάνω σε διάφορα θέματα του Ευαγγελίου, οι οποίες περιλαμβάνουν προσωπικές εμπειρίες που τυχόν είχαν. Μετά τη συγκέντρωση μεταλήψεως, υπάρχουν διάφορες τάξεις, ανά ηλικία, για παιδιά και ενηλίκους. Εάν δεν είστε σίγουροι πού να πάτε, ρωτήστε απλά κάποιον και θα χαρεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή τάξη.

Πρέπει να δωρίσω χρήματα;

Όχι. Δεν επιδιώκουμε δωρεές ούτε βγάζουμε δίσκο.

Θα πρέπει να συμμετάσχω;

Όχι. Δεν απαιτείται από τους επισκέπτες να συμμετάσχουν. Όταν το ψωμί και το νερό της μεταλήψεως διανέμονται στο εκκλησίασμα, μπορείτε απλά να δώσετε τον δίσκο στον επόμενο. Εκτός από αυτά, μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τη συγκέντρωση. Στην τάξη του Σχολείου Κυριακής, ο δάσκαλος συχνά ζητά εθελοντές για να διαβάσουν. Απλά μην σηκώσετε το χέρι σας, αν προτιμάτε να μην συμμετέχετε.

Θα σας κρατήσουμε μία θέση
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας