Τι είναι οι Ναοί;

Οι ναοί είναι ιεροί χώροι λατρείας, όπου πλησιάζουμε στον Θεό.

Οι ναοί είναι κυριολεκτικά οι οίκοι του Κυρίου. Είναι χώροι όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για να δώσουν ιερές υποσχέσεις στον Θεό, να νιώσουν το πνεύμα Του και να ξεφύγουν από τις πιεστικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

Γιατί οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών έχουν ναούς;

Ναοί υπάρχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο Μωυσής είχε το σκήνωμα του μαρτυρίου, ο Σολομώντας έχτισε έναν όμορφο ναό και ο Ιησούς δίδαξε στον ναό της Ιερουσαλήμ. Σήμερα, ναοί κτίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε περισσότερους από 140 ναούς παγκοσμίως, τα πιστά μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών βρίσκουν ευκαιρίες για γαλήνια περίσκεψη και για να μάθουν περισσότερα για το σχέδιο ευδαιμονίας του Θεού. Μέσα στους ναούς, ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν για την αιωνιότητα, κι όχι μόνο «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος». Μέλη της Εκκλησίας μπορούν επίσης να τελούν βαπτίσματα και άλλες διατάξεις για τους αγαπημένους τους, που πέθαναν χωρίς να λάβουν αυτές τις ευλογίες.

Θέλετε να μιλήσουμε περισσότερο για τους ναούς; Θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σας.
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

words and things

Οι ευλογίες του ναού

Επειδή κάθε ναός είναι ο Οίκος του Κυρίου, όταν τον επισκεπτόμαστε μπορούμε να νιώσουμε μια ιδιαίτερη εγγύτητα στον Θεό. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να προσφέρει ελπίδα, όταν περνούμε δοκιμασίες, και κατεύθυνση, όταν χρειαζόμαστε καθοδήγηση στη ζωή μας. Ο ναός είναι επίσης ένας τόπος όπου μπορούμε να λάβουμε τις μεγαλύτερες ευλογίες που έχει να μας προσφέρει ο Θεός, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να ζήσουμε με την οικογένειά μας για πάντα, ακόμα και μετά τον θάνατό μας. Μπορούμε επίσης να τιμούμε και να υπηρετούμε τους αποθανόντες αγαπημένους μας παρέχοντας αυτές τις ευλογίες σε αυτούς, καθώς ενεργούμε για λογαριασμό τους.

Οι ναοί διαφέρουν από τα οικήματα συγκεντρώσεων

Τα μέλη της Εκκλησίας εκκλησιάζονται σε οικήματα συγκεντρώσεων σε όλο τον κόσμο, και επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Τα κτήρια αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν μία κυρίως εκκλησία της γειτονιάς ή ακόμα και έναν ενοικιαζόμενο χώρο σε ένα κτήριο της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα οικήματα συγκεντρώσεων είναι εκεί όπου τα μέλη της Εκκλησίας συναθροίζονται τακτικά για τις κυριακάτικες συγκεντρώσεις λατρείας και άλλες εβδομαδιαίες δραστηριότητες.

Φέρτε την οικογένειά σας στην εκκλησία
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.