Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Πώς είναι οι συγκεντρώσεις της εκκλησίας;

Κάθε Κυριακή, συγκεντρωνόμαστε για να ψάλουμε ύμνους, να ακούσουμε ομιλίες και να διδάξουμε ο ένας τον άλλον για τον Σωτήρα. Η εκκλησία είναι μία πνευματική φόρτιση και ένας τέλειος τρόπος να κρατήσουμε τον Ιησού στο κέντρο της ζωής μας. Καλωσορίζουμε όλους τους επισκέπτες να παρευρεθούν στις χριστιανικές μας συγκεντρώσεις και να εκκλησιασθούν μαζί μας.

Οι ώρες συγκεντρώσεως της Εκκλησίας ποικίλλουν από την εκκλησίασμα σε εκκλησίασμα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στην κύρια συγκέντρωση για όλους, καθώς επίσης και σε μία ξεχωριστή τάξη που είναι χωρισμένη ανά ηλικιακές ομάδες ή οργανώσεις.

Απλά προσπαθήστε να φαίνεστε όμορφοι. Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε με οποιαδήποτε καλόγουστα ρούχα με τα οποία αισθάνεστε άνετα. Προς ενημέρωση, οι περισσότεροι άνδρες φορούν κοστούμια ή πουκάμισα κλεισμένα μέχρι επάνω με γραβάτα και οι γυναίκες συνήθως φορούν φορέματα ή φούστες. Τα παιδιά συνήθως ντύνονται επίσης καλά.

 

 

Ελπίζουμε πως όχι. Πολλά μέλη μας έρχονται στην Εκκλησία μόνοι τους κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, αν θέλετε κάποιος να παρευρίσκεται μαζί σας την πρώτη φορά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τους τοπικούς ιεραποστόλους, οι οποίοι θα σας βρουν έναν φίλο να καθίσετε μαζί του. Είναι πάντοτε δύσκολο να είσαι καινούργιος –σε οποιαδήποτε περίσταση– αλλά γρήγορα θα γνωρίσετε τα άλλα μέλη του εκκλησιάσματός σας και θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας.

Όχι. Δεν απαιτείται από τους επισκέπτες να συμμετάσχουν. Όταν το ψωμί και το νερό της μεταλήψεως (παρόμοιο με την κοινωνία) διανέμονται στο εκκλησίασμα, μπορείτε απλά να περάσετε τον δίσκο στο επόμενο άτομο. Εκτός από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε την συγκέντρωση. Σε μία τάξη Σχολείου Κυριακής, ο δάσκαλος συχνά ζητά από εθελοντές να διαβάσουν από τις γραφές. Αν προτιμάτε να μην συμμετάσχετε, απλώς μην σηκώσετε το χέρι σας.

Λάβετε υπ’ όψιν ότι, καθώς νιώθετε πιο άνετα, μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες, κοινωνικές εξόδους και σχέδια υπηρετήσεως. Θα θέλαμε πολύ να σας γνωρίσουμε και θα εκτιμήσουμε τη συμμετοχή σας στην κοινότητα.

Αυτό πιθανώς να εξαρτάται από το μέγεθος του εκκλησιάσματος που επισκέπτεστε. Ορισμένα εκκλησιάσματα είναι τόσο μεγάλα, που τα τακτικά μέλη μπορεί να συνειδητοποιήσουν ή όχι ότι είστε επισκέπτης. Άλλα είναι τόσο μικρά, που τα μέλη όλα γνωρίζονται και σαφώς θα αναγνωρίσουν και θα καλωσορίσουν έναν νεοφερμένο. Ούτως ή άλλως, μην διστάσετε να συστηθείτε ή να κάνετε ερωτήσεις. Όλοι θα χαρούν που είστε εκεί.

Όχι. Δεν επιδιώκουμε δωρεές ούτε βγάζουμε δίσκο.