Η Μετάληψη

Το πιο σημαντικό μέρος των συγκεντρώσεων της Κυριακής είναι η μετάληψη (ή Θεία Κοινωνία).

Κάθε εβδομάδα, το ψωμί και το νερό ευλογούνται και προσφέρονται στο εκκλησίασμα. Καθώς τρώμε και πίνουμε αυτά τα σύμβολα, υποσχόμαστε να θυμόμαστε τη θυσία του Ιησού και να αγωνιζόμαστε να τηρούμε τις εντολές Του. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να αισθανθούμε την αγάπη του Θεού για εμάς και να προσκαλέσουμε το Άγιο Πνεύμα να μας καθοδηγήσει και να μας παρηγορήσει.

Η Πρώτη Μετάληψη

Τη νύχτα πριν από τη Σταύρωσή Του ο Ιησούς συναντήθηκε με τους Αποστόλους Του και καθιέρωσε τη μετάληψη. Πήρε ψωμί, το ευλόγησε και το έκοψε, και το έδωσε σε αυτούς, λέγοντας: «Tούτο είναι το σώμα μου, που δίνεται για σας· αυτό να κάνετε στη δική μου ανάμνηση» (Κατά Λουκάν 22:19). Στη συνέχεια, πήρε κρασί, το ευλόγησε και το έδωσε σε αυτούς, λέγοντας: «Tούτο το ποτήρι είναι η καινούργια διαθήκη με βάση το αίμα μου, που χύνεται για σας» (Κατά Λουκάν 22:20).

Σήμερα, παίρνουμε τη μετάληψη ως εβδομαδιαία υπενθύμιση της θυσίας που έκανε ο Ιησούς Χριστός, που μας επιτρέπει να συγχωρηθούμε για τις αμαρτίες μας και να ζήσουμε και πάλι αφού πεθάνουμε.

Ελάτε και παρευρεθείτε σε μία συγκέντρωση της εκκλησίας. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Οι υποσχέσεις που δίνουμε κατά τη διάρκεια της μεταλήψεως

Όταν παίρνουμε τη μετάληψη κάθε εβδομάδα, υποσχόμαστε ότι:

1. Είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε επάνω μας το όνομα του Ιησού και να τον θυμόμαστε πάντα (αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να αντιπροσωπεύουμε τον Ιησού με τα λόγια και τις πράξεις μας).

2. Θα τηρήσουμε τις εντολές Του.

Ευλογίες από τη λήψη της μεταλήψεως

Αν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε κάνει στον Κύριο, μας υπόσχεται την καθοδήγηση και την παρηγοριά του Αγίου Πνεύματός Του. Μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες σε αυτή τη ζωή είναι να έχουμε μαζί μας το Άγιο Πνεύμα.

Γιατί χρησιμοποιούμε νερό αντί για κρασί

Η ανάμνηση του Σωτήρα είναι η πιο σημαντική πτυχή της μεταλήψεως. Ο Θεός αποκάλυψε στους σύγχρονους προφήτες ότι το νερό μπορεί επίσης να συμβολίζει το αίμα του Ιησού και να μας θυμίζει τη θυσία Του.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Ελάτε και εκκλησιαστείτε μαζί μας

Ελάτε να παρευρεθείτε σε μία εκκλησιαστική συγκέντρωση. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.

6 τρόποι που η Εκκλησία μπορεί να ωφελήσει τη ζωή σας

Θα υπάρχουν πάντοτε εμπόδια για να έρθετε στην Εκκλησία. Ίσως να εργάζεστε ή να έχετε προπόνηση τις Κυριακές, ίσως νομίζετε ότι η εκκλησία δεν είναι απαραίτητη ή απλώς θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μία αγχωτική εβδομάδα. Όποια και αν είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε, θα είστε ευλογημένοι που επιλέξατε να ακολουθήσετε την εντολή του Θεού και να Τον λατρέψετε στην Εκκλησία. Ορίστε έξι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία:

Ο Ρόλος του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς ερχόμαστε σε Αυτόν, μας σώζει, μας βοηθά να νιώσουμε την αγάπη Του και μας φέρνει ελπίδα. Ο ρόλος Του είναι να μας σώσει και να παρέχει ένα παράδειγμα για εμάς.