Ο Ρόλος του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς ερχόμαστε σε Αυτόν, μας σώζει, μας βοηθά να νιώσουμε την αγάπη Του και μας φέρνει ελπίδα. Ο ρόλος Του είναι να μας σώσει και να παρέχει ένα παράδειγμα για εμάς.

Γιατί ο ρόλος του Χριστού είναι σημαντικός;

Εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν για τον Ιησού Χριστό. Αρκεί να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ιησούς και ποιος ο ρόλος Του στο σχέδιο του Επουράνιου Πατέρα μας; Η γνώση είναι πραγματικά μόνον η αρχή.

Η κατανόηση και η αποδοχή του ρόλου του Ιησού Χριστού ως Σωτήρα είναι το κλειδί σε κάθε χριστιανική πίστη. Και απαιτεί περισσότερα από μια θεωρητική πεποίθηση ότι Αυτός έζησε και πέτυχε σπουδαία πράγματα. Απαιτεί την πεποίθηση ότι όντως Αυτός αναστήθηκε και ότι υπέστη όχι μόνο τον θάνατο αλλά και τον πνευματικό πόνο για τις αμαρτίες μας.

Ο Ιησούς ένιωσε τον πόνο, την ενοχή και τις ταλαιπωρίες που βιώνουμε ως συνέπεια λανθασμένων επιλογών. Το πιο σημαντικό, δέχτηκε την ευθύνη και κατέβαλε το τίμημα για τις παραβάσεις μας στη γη – εάν κι εμείς με τη σειρά μας μετανοήσουμε ειλικρινά και αποδεχτούμε τις εντολές και τον θεϊκό ρόλο Του ως Λυτρωτή. Όταν το κάνουμε αυτό, απαλλασσόμαστε από τις αμαρτίες μας. Μπορούμε να γίνουμε πνευματικά καθαροί και άξιοι να εισέλθουμε στην παρουσία του Θεού.

Αυτή είναι μια πολύπλοκη έννοια – που μπορεί να είναι δύσκολο να συλλάβουμε εξαιτίας της περιορισμένης μας οπτικής. Όμως είναι δυνατόν. Η μεγαλειώδης ειρήνη που ο Επουράνιος Πατέρας μας θέλει να έχουμε είναι επίσης διαθέσιμη σε εμάς εδώ και τώρα, λόγω της θυσίας που έκανε ο Ιησούς Χριστός.

Πώς μπορώ να πλησιάσω πιο κοντά στον Χριστό;

Αν και δεν μπορούμε να βρεθούμε σωματικά κοντά στον Χριστό, όπως οι πρώτοι μαθητές, μπορούμε να Τον πλησιάσουμε ερευνώντας τις γραφές. Μπορούμε να μάθουμε για Αυτόν μέσω των μαρτυριών των ζώντων προφητών και των οπαδών. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την ύπαρξή Του μέσω του Παράκλητου, του Αγίου Πνεύματος.

«Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δουν τον Θεό, όπως οι προφήτες, αλλά οι μικρές προτροπές του Πνεύματος –οι σκέψεις και τα συναισθήματα που το Άγιο Πνεύμα φέρνει στον νου και την καρδιά  μας– θα μας δώσουν μία αδιαμφισβήτητη γνώση ότι Αυτός ζει και μας αγαπά» (Ρόμπερτ Χέιλς, “Seeking to Know God, Our Heavenly Father, and His Son, Jesus Christ”, Ensign ή Λιαχόνα, Νοε 2009, 32).

Ο Ιησούς Χριστός γνωρίζει τον καθένα μας προσωπικά. Αν μονάχα Τον προσεγγίσουμε, μπορούμε να Τον γνωρίσουμε και εμείς.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Ποιος ήταν ο Ιησούς Χριστός;

Στη Βίβλο ο Ιησούς ονομάζεται ο Βασιλιάς των Βασιλέων, ο Μεσσίας, ο Άρχοντας Ειρήνης, ο Σωτήρας ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Ανάσταση του Ιησού είναι η χριστιανική διδαχή ότι το υλικό σώμα του Χριστού αναστήθηκε από τους νεκρούς μετά τη Σταύρωσή Του.

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

Ο χριστιανισμός –η μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο, με πάνω από δύο δισεκατομμύρια οπαδούς– αναγνωρίζει τον Ιησού Χριστό ως τον Υιό του Θεού και τον Λυτρωτή του κόσμου.

Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Συγχωρώντας τους άλλους

Δεν είναι εύκολο, αλλά όταν συγχωρούμε, ελαφρώνουμε από τα βάρη μας και νιώθουμε μεγαλύτερη γαλήνη.

Ο Ιησούς στο Βιβλίο του Μόρμον

Ο Ιησούς πέρασε τη θνητή ζωή Του κοντά στην Ιερουσαλήμ, διδάσκοντας στους Ιουδαίους το Ευαγγέλιό Του. Ωστόσο, ο Ιησούς δίδαξε επίσης ανθρώπους σε άλλο τόπο: στην αμερικανική ήπειρο. Αυτή η επίσκεψη άλλαξε τη ζωή τους τότε. Η γνώση αυτού μπορεί να είναι εξίσου σημαντική και για εσάς σήμερα.