Αυτό που πιστεύουμε

Ως χριστιανοί, πιστεύουμε στη μάθηση όσων μπορούμε για τον Ιησού. Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή έρχεται όταν ακολουθούμε τον Σωτήρα. Θα αισθανθείτε την αγάπη Του για σας καθώς επιζητείτε να κατανοήσετε τη ζωή και τις διδασκαλίες Του.

Αποκτήστε ένα δωρεάν αντίτυπο του Βιβλίου του Μόρμον

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Ναι! Ασφαλώς. Εξάλλου, το «μορμόνος» είναι απλά ένα παρωνύμιο. Είμαστε μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας του Κόσμου και μας αγαπά όλους περισσότερο από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακριβώς τα ίδια πιστεύω όπως κάθε άλλη χριστιανική εκκλησία; Όχι. Αλλά ασφαλώς θεωρούμε τους εαυτούς μας αφοσιωμένους οπαδούς του Ιησού Χριστού.

Τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού επιλέγουν να μην πίνουν μπίρα, επειδή πιστεύουμε σε έναν εμπνευσμένο κώδικα υγείας που μας παροτρύνει να φροντίζουμε το σώμα μας. Τα μεγαλύτερο μέρος αυτού είναι πράγματα κοινής λογικής. Όχι ναρκωτικά και άλλες χημικές ουσίες. Όχι οινοπνευματώδη ποτά. Όχι καπνό. Αλλά εκτός αυτού, λέει επίσης όχι καφέ ή τσάι. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί, αλλά πιστεύουμε ότι οι οδηγίες προήλθαν από τον Θεό, γι’ αυτό προσπαθούμε να απόσχουμε από αυτές τις ουσίες.

Ναι. Πάρα πολύ. Είναι ο λόγος του Θεού, ένας ιερός τόμος γραφών και απαιτείται η ανάγνωση αυτού για μία ευτυχισμένη ζωή. Μαζί με τη Βίβλο, βρίσκουμε έμπνευση και σε άλλα βιβλία γραφών μοναδικά για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Όλα εργάζονται μαζί για να μας διδάξουν σημαντικές αλήθειες για τον Ιησού Χριστό.

Εξαρτάται. Οι ναοί είναι ανοικτοί μόνο για μέλη της Εκκλησίας που έχουν εργασθεί για να προετοιμαστούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία τους στον ναό. Αλλά όταν οικοδομούνται αρχικά οι ναοί και σε άλλες ξεχωριστές στιγμές, γίνονται θυρανοίξια για το κοινό, ώστε να μπορούν να κάνουν μία περιήγηση στο εσωτερικό. Επίσης, πολλοί ναοί έχουν κέντρα επισκεπτών και περιβάλλοντα χώρο που είναι ανοικτά σε όλους.

Η Αγία Τριάδα είναι ο όρος που χρησιμοποιούν πολλές χριστιανικές θρησκείες για να περιγράψουν τον Θεό Πατέρα, τον Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα.  Οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών πιστεύουν πολύ σθεναρώς και στους τρεις, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι όλοι το ίδιο πρόσωπο. Πιστεύουμε ότι είναι ένα σε σκοπό. Σκοπός τους είναι να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αληθινή χαρά σε αυτή και στην επόμενη ζωή (στην οποία πιστεύουμε επίσης).