Υγιεινός τρόπος ζωής

Ίσως να γνωρίζετε ότι οι Άγιοι Τελευταίων Ημερών δεν πίνουν αλκοόλ ούτε καπνίζουν. Αλλά ξέρετε το γιατί;

Σε όλη την Αγία Γραφή, ο Θεός ζήτησε από τον λαό Του να απόσχει από ορισμένες τροφές. Αυτό ισχύει και σήμερα. Ο Θεός έχει δώσει σοφή συμβουλή για να βοηθήσει όλα τα παιδιά Του να είναι υγιή. Ονομάζεται ο Λόγος Σοφίας. Περιγράφει εμπνευσμένους τρόπους βελτίωσης της σωματικής και πνευματικής ευημερίας μας. Σε αυτόν, συμβουλευόμαστε να τρώμε θρεπτικές τροφές και να αποφεύγουμε εθιστικές ουσίες.

Τα «ναι» και «όχι» του Λόγου Σοφίας.

Ναι: Τρώτε φρούτα και λαχανικά

«Κάθε βότανο στην εποχή του, και κάθε φρούτο στην εποχή του. Όλα αυτά να χρησιμοποιούνται με σύνεση και με δοξολογία». (Δ&Δ 89:11)

Όχι: Στην κατανάλωση αλκοόλ

«Και πάλι, τα ισχυρά ποτά δεν είναι για την κοιλιά, αλλά για το πλύσιμο του σώματός σας». (Δ&Δ 89:7)

Ναι: Τρώτε κρέας με φειδώ

«Μάλιστα, επίσης τη σάρκα των ζώων και των πτηνών του ουρανού, εγώ ο Κύριος, έχω ορίσει για τη χρήση του ανθρώπου με δοξολογία. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιούνται αραιά». (Δ&Δ 89:12)

Όχι: Στο κάπνισμα ή στη χρήση καπνού

«Και πάλι, ο καπνός δεν είναι για το σώμα, ούτε για την κοιλιά, και δεν είναι καλός για τον άνθρωπο». (Δ&Δ 89:8)

Ναι: Στην τακτική άσκηση

«Για να φροντίσετε το σώμα σας, να τρώτε θρεπτικές τροφές, να ασκείστε τακτικά και να κοιμάστε αρκετά». (Για την ενδυνάμωση των νέων)

Όχι: Στην κατανάλωση καφέ ή τσαγιού

«Και πάλι, τα καυτά ποτά δεν είναι για το σώμα ή την κοιλιά». (Δ&Δ 89:99)

Ναι: Τρώτε δημητριακά

«Όλα τα δημητριακά έχουν οριστεί για τη χρήση του ανθρώπου και των ζώων, για να είναι το στήριγμα της ζωής». (Δ&Δ 89:14)

Όχι: Στη χρήση ναρκωτικών και άλλων χημικών ουσιών ή την κατάχρηση φαρμάκων

«Οτιδήποτε επιβλαβές που οι άνθρωποι βάζουν σκόπιμα στο σώμα τους δεν είναι σε αρμονία με τον Λόγο Σοφίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ναρκωτικά και άλλες χημικές ουσίες». (Αληθινοί στην πίστη)

Επίσης, μας παροτρύνει να κοιμόμαστε αρκετά, να ασκούμαστε τακτικά και να νηστεύουμε μία φορά τον μήνα –όπου απέχουμε από δύο διαδοχικά γεύματα– για να μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς, να ασκήσουμε πειθαρχία και να γίνουμε πιο εναρμονισμένοι πνευματικά.

Οι ευλογίες της ζωής με τον Λόγο Σοφίας

Η υπόσχεση προς εκείνους που τηρούν τη συμβουλή του Θεού στον Λόγο Σοφίας είναι ότι θα έχουν υγεία, θα βρουν σοφία και θα «τρέχουν και δε θα αποκάμνουν» (Δ&Δ 89:18-20).

Είναι εκπληκτικό να σκεφθούμε ότι όταν ο Λόγος Σοφίας αποκαλύφθηκε το 1833, ο κόσμος δεν καταλάβαινε το επιστημονικό υπόβαθρο και τις επιπτώσεις που είχαν η διατροφή, το οινόπνευμα και ο καπνός. Τώρα, ο κώδικας υγείας που περιγράφεται στον Λόγο Σοφίας είναι ευρέως αποδεκτός, ακόμη και από επιστημονικούς κύκλους. Οι ερευνητές έχουν δείξει ξανά και ξανά τις αρνητικές παρενέργειες της κατανάλωσης αλκοόλ, του καπνίσματος και της χρήσης καπνού, που περιλαμβάνουν νόσους όπως η κίρρωση, η παγκρεατίτιδα και πολλοί τύποι καρκίνου.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν τον Λόγο Σοφίας τείνουν να ζουν περισσότερο. Από το 1980 έως το 2004, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες διεξήγαγε μία μελέτη σε Αγίους των Τελευταίων Ημερών που ακολουθούσαν τις κατευθυντήριες γραμμές του Λόγου Σοφίας. Τα αποτελέσματα της 25ετούς μελέτης έδειξαν ότι αυτός ο τρόπος ζωής συνδέεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Παρακινούμαστε να φροντίζουμε το σώμα μας, επειδή είναι δώρο από τον Θεό. Η κατανόηση αυτής της σχέσης επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Όταν αντιμετωπίζουμε το σώμα μας ως ναό και δώρο που μας δόθηκε από τον Θεό, αποκτάμε συναισθηματικές και πνευματικές ευλογίες, όπως στενότερη σχέση με τον Θεό και καλύτερη αντίληψη της θεϊκής μας ταυτότητας.

Είναι σαφές ότι η σωματική υγεία και η πνευματική ευεξία συμβαδίζουν. Θέλετε βοήθεια για τη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής σας υγείας; Κανονίστε μία συνάντηση με τους ιεραπόστολους μας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τις διδασκαλίες του Λόγου Σοφίας, ώστε να μπορέσετε να ζήσετε μεγαλύτερες ευλογίες στη δική σας ζωή.

Θέλετε να μάθετε από πού προέρχεται ο Λόγος Σοφίας;
Οι ιεραπόστολοί μας μπορούν να σας πουν την ιστορία του τρόπου που αποκαλύφθηκε σε έναν προφήτη του Θεού.
Προγραμματίστε μία επίσκεψη