Το σχέδιο του Θεού για εμάς

Ας μελετήσουμε τη Βίβλο μαζί
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Για εμάς, παράδεισος είναι να ζούμε με την παρουσία του Θεού και του Ιησού για πάντα. Οι γραφές μάς δίνουν κάποια εικόνα για το πώς θα είναι. Ο Ιησούς δήλωσε: «Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα» (Κατά Ιωάννην 14:2). Μία από τις μεγαλύτερες χαρές των ουρανών είναι ότι αν είμαστε ενάρετοι, μπορούμε να ζήσουμε με τις οικογένειές μας για πάντα και να γίνουμε «κληρονόμοι μεν του Θεού, συγκληρονόμοι δε του Xριστού» (Προς Ρωμαίους 8:17). Φυσικά, δεν γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια πώς είναι ο παράδεισος, αλλά τελικά πιστεύουμε ότι είναι ένας τόπος «ατελείωτης ευδαιμονίας» (Μωσία 2:41), το οποίο ακούγεται πολύ ωραίο.

Έχουμε μία διαφορετική άποψη της κόλασης από τις εικόνες της λάβας, της φωτιάς και των καζανιών που απεικονίζονται σε ταινίες. Το πνεύμα εκείνων που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τον Θεό στη ζωή θα πάει σε μία προσωρινή κόλαση όταν πεθάνουν. Στην περίπτωση αυτή, «κόλαση» αποκαλείται περισσότερο μία νοητική κατάσταση παρά ένα πραγματικό μέρος. Ο πόνος θα έρθει από τη λύπη και την οδύνη – κι όχι από τη φωτιά και το θειάφι.

Αλλά ο Θεός και ο Ιησούς είναι απείρως δίκαιοι και ελεήμονες. Πιστεύουμε ότι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ιησού και να Τον δεχτούν στη ζωή, θα έχουν αυτή την ευκαιρία αφού πεθάνουν. Θα διδαχθούν το Ευαγγέλιό Του και αν στραφούν προς τον Θεό, θα έχουν μία θέση στους ουρανούς μετά την Τελική Κρίση.

Η Τελική Κρίση θα συμβεί όταν ο Ιησούς επιστρέψει στη γη και αναστηθούμε. Με βάση τις πράξεις και τις επιθυμίες της καρδιάς μας, θα βιώσουμε διαφορετικές «βαθμίδες δόξας» όπως αυτή περιγράφηκε στην Προς Κορινθίους Α´ 15:41-42: «Άλλη είναι η δόξα τού ήλιου, και άλλη η δόξα τού φεγγαριού, και άλλη η δόξα των αστεριών·  επειδή, αστέρι από αστέρι διαφέρει σε δόξα. Έτσι και η ανάσταση των νεκρών». Λόγω της τέλειας αγάπης και κατανόησης του Σωτήρος, όλοι θα έχουν ακόμα μία καλύτερη ζωή από ό,τι είχαν στη γη, αλλά μόνον εκείνοι που ακολούθησαν τον Θεό θα μπορέσουν να ζήσουν άμεσα στην παρουσία Του.

Είναι εντάξει να είστε λυπημένοι. Μπορείτε να είστε λυπημένοι και ακόμα να έχετε πίστη ότι ο Θεός σας αγαπά και ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο τέλος.

Μη φοβάστε να μιλήσετε σε κάποιον για τα συναισθήματά σας, όπως σε έναν σύμβουλο, ένα μέλος της οικογένειας, έναν έμπιστο φίλο ή έναν θρησκευτικό ηγέτη. Αφήστε τους να σας παρηγορήσουν, ακόμα κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν πλήρως τι περνάτε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ειρήνη στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Ο Θεός είναι εκεί, έχει επίγνωση και φροντίζει για εσάς. Ο Ιησούς πήρε επάνω Του όλα τα βάσανα, έτσι ώστε να ξέρει πώς να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα δικά σας. Μπορείτε να βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πάλι, μετά τον θάνατο. Αυτές οι διδασκαλίες δεν αφαιρούν τον πόνο, αλλά μπορούν να δώσουν ελπίδα και κατανόηση.

«Kαι ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν» (Αποκάλυψη 21:4).

Όταν οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών παντρεύονται, καταλαβαίνουν ότι ο γάμος προορίζεται να διαρκέσει για πάντα. Οι τελετές γάμου στους ναούς περιέχουν τις λέξεις «για τον παρόντα καιρό και όλη την αιωνιότητα», όχι «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος». Αλλά δεν είναι οι λέξεις που καθιστούν δυνατό τον αιώνιο γάμο, είναι η δύναμη του Θεού. Τα παιδιά που γεννιούνται σε ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στον ναό είναι αυτόματα «επισφραγισμένα» στους γονείς τους. Οι οικογένειες που προσχωρούν στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών αργότερα στη ζωή μπορούν επίσης να πάνε στον ναό για να επισφραγισθούν μαζί.