Μπορείτε να συγχωρηθείτε μέσω του Ιησού Χριστού

Χάρη στη θυσία του Ιησού για εμάς, είμαστε σε θέση να συγχωρήσουμε και να συγχωρηθούμε.

Ο Ιησούς μας έδωσε τη δωρεά της συγχώρησης

Κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού Χριστού επάνω στη γη, δίδαξε άλλους, έκανε θαύματα και διέδωσε το Ευαγγέλιό Του. Την τελευταία εβδομάδα της ζωής Του, έκανε το μεγαλύτερο θαύμα από όλα, όταν υπέφερε για τις αμαρτίες μας και θυσίασε τη ζωή Του.

Πήρε επάνω Του τις αμαρτίες του κόσμου και υπέφερε για τον καθένα από εμάς. Στον κήπο της Γεθσημανή, ο Ιησούς αισθάνθηκε το βάρος κάθε αμαρτίας και πόνου του κάθε ανθρώπου που έζησε ποτέ, αιμορραγώντας από κάθε πόρο. Προδόθηκε, συνελήφθη και σταυρώθηκε επάνω στον σταυρό. Αυτή ήταν μία θυσία που μόνο Αυτός θα μπορούσε να κάνει, και την έκανε πρόθυμα επειδή μας αγαπά.

Πώς η θυσία του Ιησού επηρεάζει τη ζωή μου;

Όλοι κάνουμε λάθη που δεν μπορούμε να διορθώσουμε, βιώνουμε απώλειες που δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε, και ερχόμαστε αντιμέτωποι με πόνο και απογοήτευση που δεν μπορούμε να χειριστούμε μόνοι μας. Δεν χρειάζεται, χάρη στη θυσία του Χριστού.

Αυτός με βοηθά να συγχωρώ

Ο Ιησούς μας έχει δώσει την εντολή να συγχωρούμε εκείνους που μας αδικούν. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να συγχωρήσουμε όσους μας έβλαψαν ή μας προσέβαλαν, αλλά όταν ζητάμε βοήθεια, ο Χριστός μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουμε αισθήματα θυμού και πικρίας.

Αυτός με βοηθά να μετανοήσω

Ο Ιησούς έχει τη δύναμη να συγχωρεί ολοκληρωτικά. Εάν μετανοήσουμε και πιστέψουμε σε Αυτόν, θα γίνουμε ξανά καθαροί.

Με βοηθά να είμαι πιο δυνατός

Ο Ιησούς Χριστός μας αγαπά και θέλει να μας βοηθήσει. Μέσω της χάριτός Του, μπορούμε να λάβουμε θεία βοήθεια ή ενίσχυση για να κάνουμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε από μόνοι μας.

Αυτός καταλαβαίνει πλήρως

Επειδή ο Ιησούς Χριστός υπέφερε για όλες τις αμαρτίες και τους πόνους μας προσωπικά, μας γνωρίζει τέλεια. Μας αγαπά και θέλει να βασιζόμαστε σε Αυτόν μέσα στις δοκιμασίες και τα βάσανα. Ξέρει ακριβώς τι περνάμε και ξέρει πώς να μας βοηθήσει.

Ζητήστε ένα Βιβλίο του Μόρμον
Ζητήστε τώρα

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Πώς είναι η εκκλησιαστική μας κοινότητα;

Η Εκκλησία δεν είναι απλά ένας τόπος λατρείας του Θεού, είναι επίσης ένας τόπος για να Τον υπηρετήσουμε. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους να υπηρετήσουμε τον Θεό είναι να φροντίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Η Αποστολή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι το ύψιστο Ον που γεννήθηκε σε αυτήν τη γη – το τέλειο παράδειγμά μας. Είναι ο Κύριος Κυρίων, ο Δημιουργός, ο Σωτήρας μας και ήρθε στη γη για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε ξανά με τον Θεό.

Πώς να προσευχόμαστε

Η προσευχή είναι απλούστερη από ό,τι νομίζετε. Ο Θεός είναι εκεί και θα ακούσει και θα απαντήσει στις προσευχές σας.