Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού

Ο Επουράνιος Πατέρας μας έστειλε τον Υιό Του, Ιησού Χριστό, να υποφέρει για τις αμαρτίες όλων όσοι θα ζούσαν σε αυτή τη γη, έτσι ώστε να μπορούμε να συγχωρεθούμε. Αυτή η θυσία για λογαριασμό μας ήταν δυνατή λόγω της θειότητας του Ιησού και της τέλειας ζωής Του.

Ο Ιησούς ήταν αρχιδιδάσκαλος και υπηρέτης προς όλους, αλλά ήταν απείρως περισσότερα από αυτό. Όταν ρώτησε τον Απόστολο Πέτρο: «Για ποιον με λέτε ότι είμαι;» Ο Πέτρος απάντησε: «Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Υιός του ζωντανού Θεού» (Κατά Ματθαίον 16:15-16).

Ο Ιησούς μάς έδωσε το τέλειο παράδειγμα να ακολουθήσουμε

Ο Ιησούς έζησε μία τέλεια ζωή για να μας δείξει τον τρόπο επιστροφής στον Επουράνιο Πατέρα μας. Αν και δεν αμάρτησε ποτέ, ο Ιησούς και πάλι βαπτίστηκε για να δείξει την υπακοή Του στον Θεό και να μας διδάξει ότι το βάπτισμα είναι απαίτηση για όλους.

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βαπτιστείτε
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Ο Ιησούς είναι επίσης το τέλειο παράδειγμα αγάπης. Στη ζωή Του επάνω στη γη ενδιαφερόταν για τους φτωχούς, θεράπευσε τους τυφλούς (βλέπε Κατά Ιωάννην 9:1-7), καλωσόρισε μικρά παιδιά (βλέπε Κατά Ματθαίον 19:13-14) και συγχώρησε ακόμη και εκείνους που Τον σταύρωσαν. Η αγάπη Του είναι ατελείωτη και διαθέσιμη σε όσους την χρειάζονται.

Ο Ιησούς μάς δίδαξε πώς να ζούμε και πώς να φερόμαστε στους άλλους

Σε ηλικία μόλις 12 ετών, ο Ιησούς βρέθηκε να διδάσκει λογίους στον ναό (βλέπε Κατά Λουκάν 2:46). Ήταν έκπληκτοι από τα πόσα γνώριζε. Ο Ιησούς συνέχισε και έγινε ο σπουδαιότερος δάσκαλος που έζησε ποτέ. Συχνά χρησιμοποιούσε παραβολές ή ιστορίες, για να διδάσκει σημαντικά μαθήματα. Αυτές οι παραβολές ήταν για καθημερινούς ανθρώπους και καταστάσεις, που τις καθιστούσαν εύκολα κατανοητές. Οι ιστορίες Του μας συγκινούν ακόμη και μας παρακινούν να Τον ακολουθούμε και να υπηρετούμε άλλους σήμερα.

 

Διδασκαλίες του Ιησού

Οι εργάτες για τον αμπελώνα

Ο Ιησούς δίδαξε ότι όλοι οι πιστοί θα λάβουν ίση ανταμοιβή στους ουρανούς, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ήταν κάθε άνθρωπος πιστός (βλέπε Κατά Ματθαίον 20:1-16).

Ο πονηρός δούλος

Ο Ιησούς μάς δίδαξε ένα σημαντικό μάθημα για τη συγχώρεση ρωτώντας: «Δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;» (Κατά Ματθαίον 18:33)

Ο καλός Σαμαρείτης

Ο Ιησούς είπε ότι θα πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας. Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη μας διδάσκει ότι οι πλησίον μας μπορεί να είναι οποιοιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων ξένων ή εχθρών (βλέπε Κατά Λουκάν 10:25-37).

Ο άσωτος υιός

Κάθε άνθρωπος που στρέφεται στον Χριστό θα λάβει την στοργική αποδοχή Του, ανεξάρτητα από το τι έχει κάνει (βλέπε Κατά Λουκάν 15:11-32)

Το χαμένο πρόβατο

Όταν έχουμε χαθεί ή είμαστε μόνοι και στραφούμε στον Ιησού, όχι μόνον θα μας καλωσορίσει αλλά θα χαρεί για μας ως ποιμένας λέγοντας: «Χαρείτε μαζί μου, επειδή βρήκα το πρόβατό μου που χάθηκε» (Κατά Λουκάν 15:1-6).

Το Βιβλίο του Μόρμον περιέχει επίσης ισχυρές διδασκαλίες του Σωτήρος. Κατά την επίσκεψή του στην αρχαία αμερικανική ήπειρο, δίδαξε στους ανθρώπους πώς να προσεύχονται, πώς να είναι ταπεινοί και πώς να φέρονται στην οικογένειά τους.

Διαβάστε τις διδασκαλίες του Ιησού στο Βιβλίο του Μόρμον
Ζητήστε ένα δωρεάν αντίτυπο

Ο Ιησούς υπέφερε και πέθανε για τις αμαρτίες μας

Η αποστολή του Ιησού που ήρθε στη γη ήταν να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Ήταν πρόθυμος να υποφέρει και να θυσιαστεί για να πληρώσει το τίμημα των λαθών μας, ώστε να μετανοήσουμε και να συγχωρηθούμε από αυτά.

Στον Κήπο της Γεθσημανή, ο Ιησούς αισθάνθηκε το βάρος κάθε αμαρτίας και πόνου που είναι γνωστό στην ανθρωπότητα. Υπέφερε για κάθε άνθρωπο που έζησε ποτέ, κάτι που τον έκανε να αιμορραγεί από κάθε πόρο του σώματός του (βλέπε Κατά Λουκάν 22:44). Συνελήφθη, τον έφτυσαν, τον μαστίγωσαν και στη συνέχεια σταυρώθηκε. Ακόμα και όταν ο Ιησούς σκοτωνόταν από τον λαό Του, φώναξε ώστε ο Θεός να έχει έλεος γι’ αυτούς (βλέπε Κατά Λουκάν 23:34).

Καθώς ζούμε, όλοι θα κάνουμε λάθη και θα κάνουμε πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε. Αλλά εφόσον προσευχόμαστε στον Επουράνιο Πατέρα μας για συγχώρηση και προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι, μπορούμε να γίνουμε και πάλι καθαροί. Όλοι είμαστε υπόχρεοι στη μεγάλη αγάπη του Σωτήρος και Λυτρωτή μας, Ιησού Χριστού.

Ο Ιησούς αναστήθηκε ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά

Τρεις μέρες μετά τον θάνατό Του, ο Ιησούς ηγέρθη από τον τάφο και εμφανίστηκε σε πολλούς από τους φίλους και οπαδούς Του. Ήταν ο πρώτος που αναστήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα Του ενώθηκε εκ νέου με το τελειοποιημένο υλικό Του σώμα μετά τον θάνατό Του. Επειδή ο Ιησούς νίκησε τον θάνατο, θα αναστηθούμε όλοι μία μέρα.

Ελάτε να λατρέψετε τον Σωτήρα μαζί μας
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.