Ερχόμενοι πιο κοντά στον Θεό

Ο Θεός υπάρχει. Σας γνωρίζει, και σας αγαπά. Μπορείτε να αναπτύξετε μία στενότερη σχέση μέσω της πίστης, της προσευχής και της ανάγνωσης των γραφών. Το Άγιο Πνεύμα θα σας βοηθήσει καθώς προσπαθείτε να γνωρίσετε τον Θεό καλύτερα.

Ανακαλύψτε τον σκοπό του Θεού για εσάς

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Είμαστε όλοι παιδιά του Επουράνιου Πατέρα μας και, ως ευγενικός και στοργικός Πατέρας, σας γνωρίζει. Σας ξέρει – τις δυσκολίες σας, τους θριάμβους σας, τα δυνατά σημεία σας και τις απίστευτες δυνατότητές σας. Και γνωρίζοντας όλα αυτά, σας αγαπά. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία για Εκείνον απ’ ό,τι η ευτυχία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει να Τον γνωρίσετε.

Η ευτυχία είναι επιλογή. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε ευτυχισμένοι ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Θεός μας αγαπά και ότι «όλα συνεργούν προς το αγαθό» (Προς Ρωμαίους 8:28). Είμαστε εδώ για να προοδεύσουμε μέσα από δοκιμασίες, αλλά είμαστε επίσης εδώ για να βρούμε την ευτυχία κατά μήκος της οδού. Μπορούμε να επιλέξουμε την ευτυχία όταν δεν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους, όταν είμαστε ευγνώμονες για τα πράγματα που έχουμε, όταν περιβαλλόμαστε από θετικούς ανθρώπους, όταν υπηρετούμε άλλους και όταν αναγνωρίζουμε το χέρι του Θεού στη ζωή μας. Το Βιβλίο του Μόρμον μας λέει ότι «οι άνθρωποι υπάρχουν για να μπορέσουν να έχουν αγαλλίαση» (Νεφί Β΄ 2:25).

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προσευχής. Μπορούμε να προσευχόμαστε ιδιωτικά ή ως οικογένεια. Μπορούμε να κάνουμε προσευχές κατά το γεύμα, πριν από τον ύπνο, πρώτο πράγμα το πρωί ή οποιαδήποτε στιγμή, πραγματικά. Το σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο για να προσφέρουμε με ειλικρίνεια την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό και να Του ζητούμε βοήθεια.

Εκτός από την προσευχή, ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να επικεντρώσουμε το μυαλό μας στον Θεό και να μας βοηθήσει να νιώσουμε το Πνεύμα.  Κατ’ αυτήν την έννοια, ο διαλογισμός είναι μία μορφή προσευχής.

Αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση. Όλα ξεκινούν από τα μικρά πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι να επιθυμείτε να αλλάξετε και να ελπίζετε ότι αυτό είναι δυνατό. Μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του Θεού. Το Βιβλίο του Μόρμον μας λέει ότι «με μικρά και απλά πράγματα πραγματοποιούνται σπουδαία πράγματα» (Άλμα 37:6).

Επιλέξτε μερικά μικρά πράγματα, στα οποία μπορείτε να εργαστείτε. Αυτά θα μπορούσαν να είναι πνευματικοί στόχοι όπως η προσευχή, η ανάγνωση των γραφών ή να πηγαίνετε στην Εκκλησία. Θα μπορούσατε επίσης να θέσετε στόχους για να ξεπεράσετε κακές συνήθειες ή αμαρτίες. Ο Ιησούς πλήρωσε το τίμημα για όλα τα λάθη, τις αμαρτίες και τις θλίψεις μας, επειδή κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος. Αν δεν ξέρετε τι πρέπει να αλλάξετε, δοκιμάστε να ρωτήσετε τον Θεό. Θα μπορούσατε επίσης να συναντηθείτε με ιεραποστόλους οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για αυτό που θέλει ο Θεός για εσάς.

Είναι εντάξει να είστε λυπημένοι. Μπορείτε να είστε λυπημένοι και ακόμα να έχετε πίστη ότι ο Θεός σας αγαπά και ότι τα πράγματα θα πάνε καλά στο τέλος.

Μη φοβάστε να μιλήσετε σε κάποιον για τα συναισθήματά σας, όπως σε έναν σύμβουλο, ένα μέλος της οικογένειας, έναν έμπιστο φίλο ή έναν θρησκευτικό ηγέτη. Αφήστε τους να σας παρηγορήσουν, ακόμα κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν πλήρως τι περνάτε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ειρήνη στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Ο Θεός είναι εκεί, έχει επίγνωση και φροντίζει για εσάς. Ο Ιησούς πήρε επάνω Του όλα τα βάσανα, έτσι ώστε να ξέρει πώς να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα δικά σας. Μπορείτε να βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πάλι, μετά τον θάνατο. Αυτές οι διδασκαλίες δεν αφαιρούν τον πόνο, αλλά μπορούν να δώσουν ελπίδα και κατανόηση.

«Kαι ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν» (Αποκάλυψη 21:4).