Η Αγία Γραφή

Μέσα από τις σελίδες της, η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του. Νώστε την αγάπη που έχει ο Θεός για εσάς όταν διαβάζετε τη Βίβλο.

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Ναι. Πάρα πολύ. Είναι ο λόγος του Θεού, ένας ιερός τόμος γραφών και απαιτείται η ανάγνωση αυτού για μία ευτυχισμένη ζωή. Μαζί με τη Βίβλο, βρίσκουμε έμπνευση και σε άλλα βιβλία γραφών μοναδικά για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Όλα εργάζονται μαζί για να μας διδάξουν σημαντικές αλήθειες για τον Ιησού Χριστό.

Το Βιβλίο του Μόρμον υποστηρίζει τη Βίβλο και συχνά αποσαφηνίζει τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού. Για παράδειγμα, τα βιβλία του Μάρκου και του Λουκά στην Βίβλο αναφέρουν τις ίδιες ιστορίες για τον Ιησού, αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα από την ανάγνωση των δύο οπτικών πλευρών.

Μαζί, το Βιβλίο του Μόρμον και η Βίβλος περιέχουν χιλιάδες χρόνια έμπνευσης, καθοδήγησης και διδασκαλίας. Δείχνουν ότι ο Θεός αγαπά και καθοδηγεί ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Μελετώντας και τα δύο βιβλία, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα ποιος είναι ο Θεός και τι θέλει για εσάς.

Η Αγία Γραφή γράφτηκε από εμπνευσμένους άνδρες που αποκαλούνται προφήτες. Ο Θεός μίλησε στους προφήτες όπως ο Μωυσής και ο Ησαΐας και έγραψαν τις διδασκαλίες Του. Αυτά τα γραπτά αποτελούν την Παλαιά Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη είναι μία συλλογή αφηγήσεων πρώτου προσώπου από τους οπαδούς του Ιησού, όπως επίσης και επιστολές από τον Παύλο και άλλους αποστόλους. Και οι δύο αυτές διαθήκες μεταφράστηκαν αργότερα και συλλέχθηκαν στο βιβλίο που γνωρίζουμε σήμερα ως Αγία Γραφή.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

20 εδάφια της Βίβλου που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε την αγάπη του Θεού

Η αγάπη είναι παντού μέσα στη Βίβλο. Αλλά αυτά τα 20 εδάφια της Βίβλου για την αγάπη είναι κάτι περισσότερο από απλώς εμπνευσμένα παραθέματα – είναι οδηγίες για να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας και να ακολουθήσετε τον Ιησού Χριστό. Ο Θεός έχει δώσει σε όλους μας την εντολή να έχουμε αγάπη, την αγνή αγάπη του Χριστού, προς όλους.

Η Ζωή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και ο Σωτήρας μας. Τα πάντα, από τη διακονία Του έως τον θάνατό Του, τα έκανε για εμάς.

Προφητείες της Βίβλου

Ο Θεός καλεί προφήτες για να διδάξουν τις εντολές Του, να προειδοποιήσουν ενάντια στην αμαρτία και να προφητεύσουν μελλοντικά γεγονότα. Η Βίβλος καταγράφει πολλές προφητείες που έχουν ήδη εκπληρωθεί, καθώς και πολλές που δεν έχουν ακόμη συμβεί. Πολλές βιβλικές προφητείες επικεντρώνονται στον Ιησού Χριστό, τη ζωή και τον ρόλο Του στον προορισμό ολόκληρης της ανθρωπότητας.