5 διδασκαλίες της Βίβλου για εμάς σήμερα

Υπάρχουν πολλά που ένα αρχαίο βιβλίο μπορεί να μας διδάξει για τη σύγχρονη ζωή.

Η Βίβλος δεν είναι μόνο για ανθρώπους που ζούσαν όταν ζούσε κι ο Ιησούς. Η Βίβλος αφορά κι εμάς σήμερα. Ορίστε πέντε διδασκαλίες από τη Βίβλο που μπορούν να σας βοηθήσουν στον σημερινό κόσμο.

1. Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον

Ο Ιησούς Χριστός, που αγαπήθηκε και απορρίφθηκε, ήξερε προσωπικά τόσο τη χαρά της αγάπης όσο και τον πόνο της απόρριψης. Δεν είναι λοιπόν διόλου περίεργο ότι όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η μεγαλύτερη εντολή, αποκρίθηκε, η αγάπη.

2. Να έχετε πίστη στον Θεό

Ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζουμε στη ζωή, αν στραφούμε προς τον Θεό, θα το χρησιμοποιήσει για να μας διδάξει και να μας κάνει πιο πολύ σαν Αυτόν. Στη Βίβλο, μαθαίνουμε ότι πίστη είναι η έμπρακτη εμπιστοσύνη σε αυτήν τη διαδικασία.

3. Μπορείτε να συγχωρηθείτε

Επειδή ο Ιησούς πέθανε, αυτό σημαίνει ότι έχουμε άπειρες ευκαιρίες να αρχίσουμε ξανά από την αρχή και να ζήσουμε καλύτερα. Μάθετε περισσότερα για τη σημασία της συγχώρησης και της μετάνοιας για εσάς.

4. Ο Θεός θέλει να είστε ευτυχισμένοι

Η ζωή δεν είναι για να την υπομένουμε αλλά για να την ευχαριστιόμαστε. Ο Θεός θέλει τα τέκνα Του να είναι ευτυχισμένα. Αν και αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα, το θεμέλιο της αληθινής ευτυχίας είναι χτισμένο επάνω στον Σωτήρα Ιησού Χριστό.

5. Υποστηρίξτε τους άλλους με αγάπη

Κοινότητα είναι κάτι περισσότερο από κοινή γειτνίαση. Είναι κοινή αγάπη – είναι μία οικογένεια που ενδιαφέρεται.

Να είστε μέρος της κοινότητάς σας
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας