Ανήκουμε σε μία κοινότητα

Είμαστε απλοί άνθρωποι που προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ιησού Χριστού. Αγαπούμε ο ένας τον άλλον, βοηθούμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε να ακολουθούμε τις διδασκαλίες του Ιησού όσο καλύτερα μπορούμε. Ελάτε μαζί μας και αισθανθείτε την αίσθηση του να ανήκετε κάπου και της ενότητας.

Ελάτε και εκκλησιαστείτε μαζί μας
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι όπως όλοι οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο κανονικοί μπορούν να είναι! Η ζωή τους έχει σκαμπανεβάσματα και όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών είναι γνωστοί για το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένοι, ειρηνικοί άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δυσκολίες. Όλοι σε αυτή τη ζωή έχουν μία δύσκολη μάχη, αλλά αν προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε να ζείτε το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, μπορείτε να έχετε επιπλέον δύναμη και ειρήνη για να την ξεπεράσετε.

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών προσπαθούν να κρατούν τον Ιησού στο κέντρο της ζωής τους. Τα πιστεύω τους για τον Σωτήρα και τις διδασκαλίες Του επηρεάζουν τις καθημερινές αποφάσεις τους για το πώς μιλάνε, ντύνονται και φέρονται. Για παράδειγμα, προσπαθούν να αποφεύγουν να εργάζονται τις Κυριακές, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στην εκκλησία, να υπηρετούν άλλους και να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους. Πιστά μέλη της Εκκλησίας επίσης δεν καπνίζουν ούτε πίνουν αλκοόλ ούτε παίζουν τυχερά παίγνια.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν την ιδέα της οργανωμένης θρησκείας και προτιμούν να είναι απλώς πνευματικοί και να προσπαθούν να ζουν μία καλή ζωή. Αλλά οι άνθρωποι χρειάζονται και τα δύο. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών παρέχει τη δομή και την εξουσία ιεροσύνης που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση όλων των εντολών του Θεού, συμπεριλαμβανομένου του βαπτίσματος και της χορήγησης της μεταλήψεως (ή Θείας Κοινωνίας). Πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία τις Κυριακές, ενώ παράλληλα να προσπαθείτε να είστε πνευματικοί και να υπηρετείτε άλλους όλη την εβδομάδα.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών έχει πολλές πολιτιστικές παραδόσεις και έθιμα που επικεντρώνονται στην οικογένεια. Για παράδειγμα, τα μέλη της Εκκλησίας διατηρούν μία βραδιά κάθε εβδομάδα για την οικογενειακή βραδιά. Άλλες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις της Εκκλησίας όπως γεύματα και σχέδια υπηρετήσεως ή ομάδες νέων για εφήβους. Πολλές από τις παραδόσεις μας είναι κανονικές, όπως ο εορτασμός των αργιών με τις οικογένειές μας. Άλλες είναι πιο μοναδικές, όπως το να προσφέρουμε μία ιερή ευλογία για ένα νεογέννητο κατά τη διάρκεια της εκκλησίας. Ως οικογένειες, προσευχόμαστε μαζί, διαβάζουμε τις γραφές μαζί και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, νηστεύουμε μαζί για 24 ώρες.

Κάθε Κυριακή, συγκεντρωνόμαστε για να ψάλουμε ύμνους, να ακούσουμε ομιλίες και να διδάξουμε ο ένας τον άλλον για τον Σωτήρα. Η εκκλησία είναι μία πνευματική φόρτιση και ένας τέλειος τρόπος να κρατήσουμε τον Ιησού στο κέντρο της ζωής μας. Καλωσορίζουμε όλους τους επισκέπτες να παρευρεθούν στις χριστιανικές μας συγκεντρώσεις και να εκκλησιασθούν μαζί μας.

Οι ώρες συγκεντρώσεως της Εκκλησίας ποικίλλουν από την εκκλησίασμα σε εκκλησίασμα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στην κύρια συγκέντρωση για όλους, καθώς επίσης και σε μία ξεχωριστή τάξη που είναι χωρισμένη ανά ηλικιακές ομάδες ή οργανώσεις.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι ένα ασφαλές μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν για την ελπίδα μίας καλύτερης ζωής μέσω του Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία παρέχει ιερά εργαλεία, πρακτικές και διδασκαλίες που σας βοηθούν να αναπτύξετε και να καλλιεργήσετε μία σχέση με τον Θεό. Και πάνω απ’ όλα αυτά, το να είσαι μέλος της Εκκλησίας σημαίνει πως ανήκεις σε μία κοινότητα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον.

Ναι, τόσο ως οικογένειες ξεχωριστά όσο και ως Εκκλησία. Άλλωστε, αν η γέννηση και η Ανάσταση του Χριστού δεν αξίζουν εορτασμό, τι αξίζει τότε; Μερικές φορές οι άνθρωποι μας μπερδεύουν με μερικές χριστιανικές θρησκείες που δεν εορτάζουν τις αργίες, αλλά να είστε βέβαιοι ότι τις εορτάζουμε.

Το πρώτο βήμα είναι να συναντήσετε τους ιεραποστόλους. Θα σας διδάξουν τις βασικά πιστεύω και πρακτικές της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Μπορούν επίσης να απαντήσουν σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Εκκλησία και να σας ενημερώσουν τι αναμένεται από τα μέλη της.

Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να παρευρίσκεστε σε συγκεντρώσεις εκκλησιασμού. Θα βρείτε τη χαρά του να ανήκετε σε μία κοινότητα ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιησού Χριστού.

Μόλις είστε έτοιμοι να προσχωρήσετε στην Εκκλησία, μπορείτε να επιλέξετε να βαπτιστείτε και να γίνετε επίσημο μέλος. Μπορείτε να βαπτιστείτε είτε από ιεραποστόλους είτε από κάποιον που γνωρίσατε στην εκκλησία.