Έξι τρόποι που η Εκκλησία μπορεί να ωφελήσει τη ζωή σας

Θα υπάρχουν πάντοτε εμπόδια για να έρθετε στην Εκκλησία. Ίσως να εργάζεστε ή να έχετε προπόνηση τις Κυριακές, ίσως νομίζετε ότι η εκκλησία δεν είναι απαραίτητη ή απλώς θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μία αγχωτική εβδομάδα. Όποια και αν είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε, θα είστε ευλογημένοι που επιλέξατε να ακολουθήσετε την εντολή του Θεού και να Τον λατρέψετε στην Εκκλησία. Ορίστε έξι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία:

1

Η λατρεία του Θεού είναι εντολή

Ως μία από τις Δέκα Εντολές Του, ο Θεός όρισε να τηρούμε την Ημέρα του Κυρίου άγια (βλέπε Έξοδος 20:8-11). Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τηρούμε αυτή την εντολή είναι να συγκεντρωνόμαστε τις Κυριακές για να λατρεύουμε τον Θεό και να Τον ευχαριστούμε. Επίσης ενδυναμωνόμαστε όταν βρισκόμαστε μαζί με άλλους πιστούς, βλέπουμε την πίστη τους και ακούμε τις εμπειρίες και τις μαρτυρίες τους.

2

Η μετάληψη μας βοηθά να θυμόμαστε τον Ιησού

Στην εκκλησία, συμμετέχουμε στη μετάληψη (ή Θεία Κοινωνία). Ο Ιησούς έδωσε την εντολή: «Λάβετε, φάγετε·  τούτο είναι το σώμα μου που κόβεται για χάρη σας·  αυτό να κάνετε στη δική μου ανάμνηση» (Προς Κορινθίους Α´ 11:24). Η τήρηση αυτής της εντολής κάθε εβδομάδα στην Εκκλησία μάς βοηθά να θυμόμαστε τι έχει κάνει ο Ιησούς για εμάς και να δεσμευόμαστε να Τον ακολουθούμε.

3

Η Εκκλησία του Θεού στηρίζεται σε εσάς

Στη Βίβλο, ο Απόστολος Παύλος συνέκρινε την εκκλησία με σώμα, με τον Ιησού ως την κεφαλή. Είπε ότι για να λειτουργήσει ένα σώμα, κάθε μέλος είναι σημαντικό και πρέπει να εκτελεί τη λειτουργία του (βλέπε Προς Εφεσίους 4:16). Η συμμετοχή στην εκκλησία και η προσφορά του χρόνου και των χαρισμάτων σας θα βελτιώσει και θα ενισχύσει τόσο εσάς όσο και τους ανθρώπους γύρω σας.

4

Οι συγκεντρώσεις της Εκκλησίας διδάσκουν και ενισχύουν

Αυτά που μαθαίνουμε στην Εκκλησία μας δείχνουν τον τρόπο να ακολουθήσουμε τον Θεό, να βελτιώσουμε την πνευματικότητά μας και να ζήσουμε μία καλύτερη ζωή. Μπορείτε να ενισχυθείτε από τους άλλους πιστούς και από την ευκαιρία να υπηρετήσετε και να εκκλησιαστείτε. Μπορείτε επίσης να αισθανθείτε το Άγιο Πνεύμα που φέρνει «αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, [και] πίστη»  (Προς Γαλάτες 5:22).

5

Μπορείτε να αποκτήσετε την αίσθηση του ανήκειν

Η Εκκλησία είναι μια κοινότητα όπου μπορούμε να συναναστραφούμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να κάνετε φίλους, να αισθανθείτε ότι ανήκετε εκεί, και να δημιουργήσετε ένα δίκτυο υποστήριξης στο οποίο θα μπορείτε να βασιστείτε. Η εκκλησιαστική κοινότητα σάς βοηθά να «πενθείτε με εκείνους που πενθούν, μάλιστα, και να ανακουφίζετε εκείνους που έχουν ανάγκη ανακούφισης» (Μωσία 18:9).

6

Ο Θεός μπορεί να σας μιλήσει

Μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στην εκκλησία. Ίσως αγωνίζεστε με μία συγκεκριμένη ερώτηση ή χρειάζεστε κάποια κατεύθυνση στη ζωή σας. Ίσως χρειάζεστε απλώς να αισθανθείτε την αγάπη του Θεού και να ξέρετε ότι είναι εκεί. Καθώς ακούτε τα κηρύγματα και μελετάτε τις διδασκαλίες του Θεού, θα έχετε ευκαιρίες να λάβετε γνώση από τον Θεό. Θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας και η Εκκλησία είναι ένα καλό μέρος για να ακούσετε τη φωνή Του στην καρδιά και στο μυαλό σας.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσω την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών;

Είναι η αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού

Υπάρχουν πολλές χριστιανικές εκκλησίες και ίσως είναι πολύ δύσκολο να ξέρετε ποια να επιλέξετε. Το 1820, ένα αγόρι ονόματι Τζόζεφ Σμιθ έκανε προσευχή για να μάθει σε ποια εκκλησία να προσχωρήσει. Ο Θεός και ο Ιησούς εμφανίστηκαν στον Τζόζεφ και του είπαν ότι η Εκκλησία που ο Ιησούς είχε ιδρύσει όταν ήταν στη γη, δεν υπήρχε πια. Η εξουσία του Θεού να βαπτίζουν είχε χαθεί και ορισμένες διδασκαλίες είχαν αλλάξει. Ο Θεός κάλεσε τον Τζόζεφ να είναι ο νέος προφήτης, όπως ο Μωυσής ή ο Νώε, που θα εδραιώσει ξανά την Εκκλησία Του: Την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

Υπάρχει ένα εκκλησίασμα κοντά σας

Καλωσορίζουμε όλους τους ανθρώπους να έρθουν να εκκλησιαστούν μαζί μας. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο και προσκαλούνται άνθρωποι από όλες τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τα κοινωνικά στρώματα στο βασίλειο του Θεού. Μπορείτε πιθανώς να βρείτε ένα τοπικό εκκλησίασμα κοντά στο σπίτι σας.

Ελάτε να παρευρεθείτε σε μία εκκλησιαστική συγκέντρωση. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας