Πώς μπορώ να βρω τη σωστή χριστιανική εκκλησία για εμένα;

«Σε ποια Εκκλησία θα πρέπει να πάω; Νοιάζεται ο Θεός σε ποιαν εκκλησία παρευρίσκομαι;» Μπορεί να έχετε θέσει ερωτήματα όπως αυτά, όταν θεωρήσατε τη θέση της θρησκείας στη ζωή σας. Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.

Βρείτε μια κοινότητα πιστών

Ως μία από τις Δέκα Εντολές Του, ο Θεός είπε: «Nα θυμάσαι την ημέρα τού σαββάτου, για να την αγιάζεις» (Έξοδος 20:8). Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τηρούμε την ημέρα του Κυρίου αγία, είναι όταν πηγαίνουμε στην εκκλησία. Ο Ιησούς δίδαξε επίσης: «Θα συγκεντρώνεστε όλοι μαζί συχνά» (Νεφί Γ΄ 18:22). Ο Θεός θέλει να πηγαίνουμε στην εκκλησία τακτικά για να Τον λατρεύουμε και να ενισχυόμαστε από άλλους πιστούς.

Εκτός από την παρουσία μας στην Εκκλησία τις Κυριακές, ο Θεός θέλει να ασκούμε καθημερινά την πίστη μας. Μας είπε «θα αγαπάς τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου» (Κατά Ματθαίον 22:39). Καθώς αναζητούμε τρόπους για να αγαπάμε, να υπηρετούμε και να μοιραζόμαστε τα χαρίσματά μας τακτικά ως μέλη μίας εκκλησιαστικής κοινότητας, κάνουμε αυτό που θέλει ο Θεός να κάνουμε.

Βρείτε μια εκκλησία που καθοδηγείται από τον Ιησού Χριστό

Στη Βίβλο ο Απόστολος Παύλος δίδαξε ότι η Εκκλησία του Ιησού «εποικοδομ[ήθηκε] επάνω στο θεμέλιο των αποστόλων και των προφητών, που ακρογωνιαία πέτρα είναι ο ίδιος ο Iησούς Xριστός» (Προς Εφεσίους 2:20). Ο Ιησούς είναι ο επικεφαλής της Εκκλησίας Του και καλεί αποστόλους και προφήτες να Τον βοηθήσουν να καθοδηγήσει και να διδάξει τον λαό Του. Η ίδια οργάνωση των αποστόλων και των προφητών υπάρχει στην Εκκλησία του Χριστού σήμερα – την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

Το 1820, ένας νέος άντρας ονόματι Τζόζεφ Σμιθ γονάτισε για να προσευχηθεί, ρωτώντας τον Θεό σε ποια από τις χριστιανικές εκκλησίες θα έπρεπε να προσχωρήσει. Αυτή η προσευχή οδήγησε στην αρχή της αποκατάστασης των χαμένων αληθειών του Θεού και της άμεσης επικοινωνίας και πάλι, μέσω ενός προφήτη. Ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός καθοδήγησαν τον Τζόζεφ να μην προσχωρήσει σε υφιστάμενη εκκλησία. Αντ’ αυτού, ο Τζόζεφ κλήθηκε να γίνει προφήτης και να οργανώσει την αποκατεστημένη εκκλησία του Χριστού, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

Λάβετε ευλογίες μέσα από τη λατρεία και την υπηρέτηση

Ο Θεός θέλει να σας δώσει ευλογίες, συμπεριλαμβανομένης της ευλογίας της ευτυχίας. Μπορείτε να βρείτε ευτυχία όταν είστε απλά με άλλους πιστούς, υπηρετώντας και λατρεύοντας μαζί τους.

Μία άλλη ευλογία όταν έρχεστε στην Εκκλησία τακτικά είναι η συμμετοχή στη μετάληψη (ή Θεία Κοινωνία). Πριν πεθάνει, ο Ιησούς πήρε ψωμί και κρασί, το ευλόγησε και το έδωσε στους μαθητές Του.  Τους είπε ότι αντιπροσώπευαν το σώμα και το αίμα Του και ότι θα έπρεπε να συνεχίσουν να παίρνουν ψωμί και κρασί συχνά για να τον θυμούνται (βλέπε Κατά Λουκάν 22:19-20 και Νεφί Γ΄ 19:1-11).

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αισθάνεστε στην εκκλησία. Ο Θεός θα σας κάνει γνωστό εάν είστε στο σωστό μέρος, μέσω του Αγίου Πνεύματος. Το Πνεύμα θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε «…αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, [και] πίστη» (Προς Γαλάτες 5:22).

Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού είναι για όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα μπορείτε να βρείτε ένα εκκλησίασμα της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών κοντά στο σπίτι σας.

Ελάτε και παρευρεθείτε σε μία συγκέντρωση της εκκλησίας. Όλοι οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι.
Βρείτε μία Εκκλησία κοντά σας