Συναντηθείτε με ιεραποστόλους

Τους έχετε δει στους δρόμους. Έχουν χτυπήσει την πόρτα σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 65.000 πλήρους απασχόλησης ιεραπόστολοι για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών παγκοσμίως, σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Αλλά ποιοι είναι αυτοί; Τι τους εμπνέει να δαπανήσουν μέχρι δύο χρόνια λέγοντας στους ανθρώπους για τον Ιησού τέλος πάντων; Και, το πιο σημαντικό, τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν;

Ζητήστε να σας επισκεφθούν Ιεραπόστολοι
Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να απαντήσουμε στις πνευματικές σας ερωτήσεις και να σας βοηθήσουμε να πλησιάσετε τον Ιησού Χριστό.

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.

Οι ιεραπόστολοι προέρχονται από όλο τον κόσμο. Οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα που πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια είναι ευπρόσδεκτος να υπηρετήσει μία ιεραποστολή πλήρους απασχόλησης, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.

Όχι. Η υπηρέτηση ιεραποστολής δεν απαιτείται από κανέναν. Πιστεύουμε ότι η ιεραποστολή είναι χρόνος μάθησης, υπηρέτησης και ανάπτυξης, γι’ αυτό ενθαρρύνεται, αλλά δεν απαιτείται ποτέ.

Όχι. Στην πραγματικότητα, πολλοί ιεραπόστολοι πληρώνουν την ιεραποστολή τους. Οι ιεραπόστολοι και τα μέλη των οικογενειών τους αποταμιεύουν για την ιεραποστολή τους από χρόνια πριν.

Όχι. Στην πραγματικότητα, «Πρεσβύτερος» δεν είναι όνομα, αλλά τίτλος. Έναν άντρα ιεραπόστολο αποκαλούμε «Πρεσβύτερο», και ακολουθεί το επώνυμό του, ενώ μία γυναίκα ιεραπόστολο, ομοίως, αποκαλούμε «Αδελφή», και ακολουθεί το επώνυμό της. «Πρεσβύτερος» και «Αδελφή» είναι τίτλοι σεβασμού και τιμής.

Όχι. Εμπνευσμένοι ηγέτες της Εκκλησίας αναθέτουν τον κάθε ιεραπόστολο σε μία συγκεκριμένη περιοχή, εκεί όπου θα υπηρετήσουν. Κάποιοι θα παραμείνουν στην πατρίδα τους και κάποιοι θα πάνε στο εξωτερικό, αλλά όλοι οι ιεραπόστολοι υπηρετούν γνωρίζοντας ότι η κλήση τελικά προέρχεται από τον Θεό.

Ανάλογα με την ημέρα, μπορείτε να βρείτε ιεραπόστολους που κάνουν επισκέψεις σε άλλους, προσφέρουν εθελοντική εργασία στην κοινότητα, διδάσκουν για τον Θεό και πολλά άλλα. Ποτέ δεν είναι πολύ απασχολημένοι για να σας βοηθήσουν.

Η εργασία σε ζεύγη βοηθά στη διατήρηση των ιεραποστόλων ασφαλείς. Έχει επίσης σχεδιαστεί με τον τρόπο που ο Ιησούς έδωσε οδηγίες: «ΚΑΙ αφού προσκάλεσε τους δώδεκα, άρχισε να τους στέλνει δύο-δύο» (Κατά Μάρκον 6:7).

Υπάρχουν περισσότεροι από 65.000 πλήρους απασχόλησης ιεραπόστολοι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών σε όλο τον κόσμο. Πιθανόν να υπάρχουν ιεραπόστολοι στην περιοχή σας.