Οι Δέκα Εντολές

Ο Θεός θέλει να νιώθουμε καλά. Μας έδωσε εντολές ή κανόνες, για να ακολουθήσουμε ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε πιο ευτυχισμένη ζωή.

Από πού ήρθαν;

Ο Θεός έδωσε στον λαό Του τις Δέκα Εντολές σε ένα τμήμα της Βίβλου που ονομάζεται Παλαιά Διαθήκη. Εκείνο τον καιρό, μία ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον προφήτη Μωυσή είχε μόλις γλιτώσει από τη δουλεία. Όταν ο Μωυσής προσευχήθηκε στον Θεό για βοήθεια, ο Θεός του έδωσε τις Δέκα Εντολές, τις οποίες μπορούμε να ακολουθούμε και σήμερα.

1

Ο Θεός θέλει το καλύτερο για εσάς. Εάν βάλετε κάτι άλλο πάνω από Αυτόν στη ζωή σας, είναι πιο δύσκολο για Αυτόν να σας ευλογήσει.

2

Οτιδήποτε λατρεύετε περισσότερο από τον Θεό είναι «είδωλο». Τα αυτοκίνητα, τα ρούχα, ο αθλητισμός, ακόμη και οι δουλειές μας είναι επικίνδυνα πράγματα για λατρεία, επειδή μπορούν να χαθούν. Όμως ο Θεός δεν θα χαθεί ποτέ και γι’ αυτό είναι καλύτερο για μας να λατρεύουμε μόνον Αυτόν.

3

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε το όνομα του Θεού ως ύβρη ή μπορεί να σημαίνει ότι λέτε ότι είστε χριστιανοί, αλλά δεν ζείτε ούτε ενεργείτε όπως θα ήθελε ο Ιησούς.

4

Η Κυριακή ή Ημέρα του Κυρίου είναι μία ημέρα που μπορούμε όλοι να πάμε στην εκκλησία, να λατρέψουμε τον Θεό και να μάθουμε πώς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και χριστιανοί. Να την τηρούμε ιερή σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να Τον θυμόμαστε όλη την ημέρα.

5

Είναι σημαντικό να δείχνουμε σεβασμό στους γονείς μας. Αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά πρέπει πάντα να προσπαθούμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε εκείνους που μας φρόντισαν πρώτοι.

6

Ένας απλός αλλά σημαντικός κανόνας για όλους.

7

Οι άνδρες και οι γυναίκες δίνουν υποσχέσεις ο ένας στον άλλον όταν παντρεύονται. Αυτές οι υποσχέσεις είναι σημαντικές και η αθέτησή τους προξενεί βαθιά θλίψη. Η τήρηση αυτών των υποσχέσεων βοηθά τους άνδρες και τις γυναίκες να έχουν ευτυχισμένους γάμους και ευτυχισμένη ζωή.

8

Είναι σημαντικό για τον Θεό τα τέκνα Του να είναι τίμια μεταξύ τους. Όταν παίρνετε κάτι που δεν σας ανήκει είναι κλεψιά και είναι ενάντια στην εντολή Του.

9

Αυτή αφορά στην ειλικρίνεια. Εάν πείτε ψέματα σε κάποιον, έχετε «ψευδομαρτυρήσει» και μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στον εαυτό σας και σε άλλους.

10

Να μην επιθυμείτε σημαίνει να μην είστε ζηλόφθονοι για κάτι που έχει κάποιος άλλος και που το θέλετε πολύ. Η ζήλεια κάνει τον άνθρωπο δυστυχή και τον εμποδίζει να βάλει προτεραιότητα τον Θεό. Αυτή η εντολή βοηθά να μην πέσετε σε αυτή την κακιά συνήθεια.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Οι Διδασκαλίες του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε πολλά πράγματα όσο ήταν στη γη, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν η αγάπη.

20 εδάφια της Βίβλου που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε την αγάπη του Θεού

Η αγάπη είναι παντού μέσα στη Βίβλο. Αλλά αυτά τα 20 εδάφια της Βίβλου για την αγάπη είναι κάτι περισσότερο από απλώς εμπνευσμένα παραθέματα – είναι οδηγίες για να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας και να ακολουθήσετε τον Ιησού Χριστό. Ο Θεός έχει δώσει σε όλους μας την εντολή να έχουμε αγάπη, την αγνή αγάπη του Χριστού, προς όλους.

Πώς η Βίβλος και το Βιβλίο του Μόρμον συνεργάζονται

Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τον Ιησού Χριστό και να μάθετε περισσότερα για το Ευαγγέλιό Του.