4 συμβουλές για να βελτιώσετε τη Μελέτη της Βίβλου

Ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διδασκαλίες που βρίσκονται στη Βίβλο.

1. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή

Η Βίβλος είναι ένα πολύ μεγάλο βιβλίο, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε σχεδόν από οπουδήποτε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μάθετε για τον Ιησού, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα Ευαγγέλια – τα Κατά Ματθαίον, Κατά Μάρκον, Κατά Λουκάν και Κατά Ιωάννην βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη.

2. Ξεκινήστε τη μελέτη σας με προσευχή

Αρχικά απευθυνθείτε στον Θεό. Μετά ζητήστε Του σοφία και κατανόηση καθώς διαβάζετε. Ζητήστε συγκεκριμένη καθοδήγηση. Όταν τελειώσετε, τελειώστε την προσευχή σας: «στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν». Κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο προσευχής.

3. Σκεφτείτε να μελετήστε ανά θέμα

Ξεκινήστε με τα βοηθήματα που βρίσκονται στο ChurchofJesusChrist.org, όπου υπάρχει κατάλογος με συνήθη θέματα και τα σχετικά χωρία της γραφής. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδεδεμένες λέξεις για να διευρύνετε τη μελέτη σας.

4. Καταγράψτε αυτά που μαθαίνετε

Μην ξεχνάτε αυτά που η Βίβλος έχει να σας διδάξει! Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο για να καταγράφετε τις πληροφορίες που συλλέγετε καθώς μελετάτε.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Καλώς ήλθατε

Ο Θεός μπορεί να σας κάνει καλύτερο άνθρωπο. Εσείς μπορείτε να μας κάνετε καλύτερη Εκκλησία. Καλώς ήλθατε!

Η Ζωή του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και ο Σωτήρας μας. Τα πάντα, από τη διακονία Του έως τον θάνατό Του, τα έκανε για εμάς.

Προφητείες της Βίβλου

Ο Θεός καλεί προφήτες για να διδάξουν τις εντολές Του, να προειδοποιήσουν ενάντια στην αμαρτία και να προφητεύσουν μελλοντικά γεγονότα. Η Βίβλος καταγράφει πολλές προφητείες που έχουν ήδη εκπληρωθεί, καθώς και πολλές που δεν έχουν ακόμη συμβεί. Πολλές βιβλικές προφητείες επικεντρώνονται στον Ιησού Χριστό, τη ζωή και τον ρόλο Του στον προορισμό ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πώς μπορώ να βρω τη σωστή χριστιανική εκκλησία για εμένα;

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.