Ο Θεός μας μιλά μέσω Προφητών

Προφήτες καθοδήγησαν τον λαό του Θεού σε όλες τις βιβλικές εποχές – και μας οδηγούν ακόμα σήμερα.

Γιατί έχουμε προφήτες;

Ο Θεός θέλει να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες μας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να επιστρέψουμε να ζήσουμε μαζί Του μετά από αυτήν τη ζωή. Αλλά δεν περιμένει από εμάς να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Αυτός μας καθοδηγεί μέσα από την προσευχή, τις γραφές και τους προφήτες. Ένας προφήτης είναι κάποιος που έχει κληθεί από τον Θεό για να δώσει καθοδήγηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τον Αβραάμ και τον Μωυσή έως τους σημερινούς ζώντες προφήτες, ο Θεός ακολουθεί ένα πρότυπο καθοδήγησης των τέκνων Του μέσω προφητών.

Πώς επηρεάζουν οι προφήτες την κοινωνία;

Ενώ οι εντολές του Θεού δεν αλλάζουν ποτέ, ο κόσμος στον οποίο ζούμε μεταβάλλεται συνεχώς. Σε διαφορετικές χρονικές περιόδους επικράτησαν νέες συνθήκες και μοναδικές προκλήσεις. Οι προφήτες λαμβάνουν κατεύθυνση από τον Θεό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να περάσουν μέσα από δοκιμασίες και καταστάσεις.

Στη Βίβλο, οι προφήτες προέτρεψαν τον λαό να μετανοήσει και προφήτευσαν τη γέννηση, τον θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Σήμερα, οι προφήτες συνεχίζουν να καταθέτουν μαρτυρία για τον Ιησού. Επίσης προειδοποιούν και συμβουλεύουν όλους τους ανθρώπους για σημαντικά θέματα.

Πρόσφατες προφητικές διδασκαλίες ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα όπως ο γάμος και οι οικογενειακές σχέσεις, πρακτικά θέματα όπως η εκπαίδευση και η οικονομική σύνεση και πνευματικά θέματα που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις προσωπικές δοκιμασίες και να αποκτήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη και πίστη.

Προφήτες σήμερα

Η αληθινή δοκιμή των λόγων ενός προφήτη είναι όταν τα εφαρμόζουμε στην προσωπική μας ζωή. Εκείνοι που ακούν αυτά τα μηνύματα συχνά σχολιάζουν: «Ήταν σαν να μιλούσε σε εμένα». Ο Θεός γνωρίζει τις βαθύτερες ανησυχίες μας και θέλει να βοηθήσει. Ένας από τους τρόπους που βοηθά τα τέκνα Του είναι να δίνει έμπνευση στους προφήτες.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών είναι μοναδική στον κόσμο σήμερα, επειδή προφήτες παρέχουν τακτική, θεϊκή κατεύθυνση από τον Θεό. Αυτά τα μηνύματα είναι διαθέσιμα σε όλους τους ανθρώπους. Ο σημερινός Προφήτης, ο Πρόεδρος Ράσσελ Νέλσον, μαζί με δώδεκα Αποστόλους, μιλά στον κόσμο δύο φορές τον χρόνο κατά τη διάρκεια σειράς συγκεντρώσεων, που ονομάζονται γενική συνέλευση. Τα λόγια του Προφήτη και των Αποστόλων μεταδίδονται διεθνώς και αναρτώνται στο Διαδίκτυο, για να τα απολαύσουν όλοι. Ο Προφήτης και οι Απόστολοι μαρτυρούν ότι ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας, και μας βοηθούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά Του.

Καθώς μαθαίνετε περισσότερα για τους προφήτες, θα καταλάβετε ότι ο Θεός εξακολουθεί να μας μιλά σήμερα και ότι μπορείτε να Τον ακολουθήσετε από κοντά και να βρείτε μεγαλύτερη ευτυχία ακούγοντας τη συμβουλή του Προφήτη. Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για την Εκκλησία του Ιησού συζητώντας με ιεραποστόλους.

Μάθετε για την αποκατεστημένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού
Συναντήστε τους ιεραποστόλους