Κατά Ιωάννην 3:16–Επειδή με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο

Ο Θεός, ο Πατέρας μας στους Ουρανούς, μας αγαπά απεριόριστα. Το μεγαλύτερο δώρο Του στην ανθρωπότητα, ο Υιός του, ο Ιησούς Χριστός, αντανακλά αυτή την αγάπη. Το Κατά Ιωάννην 3:16 στη Βίβλο περιγράφει την αγάπη του Θεού και το σχέδιό Του για την ευτυχία των τέκνων Του.

Κατά Ιωάννην 3:16

16 Επειδή, ο Θεός με τέτοιον τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.

Ο Θεός μας αγαπά όλους

Ο Θεός αγαπά τον καθένα με αγάπη αιώνια. Είναι ο πατέρας του πνεύματός μας. Είμαστε τα τέκνα Του. Αγαπά τον καθένα μας ατομικά και θέλει να Τον γνωρίσουμε και να Τον αγαπήσουμε.

Έστειλε τον Υιό Του Ιησού Χριστό

Ο Θεός ήξερε ότι αυτή η ζωή θα ήταν γεμάτη δοκιμασίες και αβεβαιότητα. Ήξερε ότι δεν θα ήμασταν επαρκείς και ότι θα κάναμε λάθη. Γι’ αυτό έστειλε τον Υιό Του, Ιησού Χριστό, στη γη. Ο Ιησούς έζησε μία τέλεια, αναμάρτητη ζωή. Δίδαξε το Ευαγγέλιό Του και μας έδειξε τον σωστό τρόπο για να ζούμε. Πρόθυμα έδωσε την ίδια Του τη ζωή ως θυσία για τις αμαρτίες μας. Είναι ο στοργικός Σωτήρας και Λυτρωτής μας.

Θα πρέπει να Τον πιστεύουμε και να Τον ακολουθούμε

Όσο ο Ιησούς ήταν στη γη, δίδαξε το Ευαγγέλιό Του. Δίδαξε ότι αν πιστεύουμε σε Αυτόν, μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας και βαπτισθούμε με νερό και με το Πνεύμα, δεν θα χαθούμε. Θα συγχωρηθούμε. Η θυσία του Ιησού το κάνει αυτό δυνατό.

Ενδυναμώστε τη σχέση σας με τον Θεό
Δωρεάν Μελέτη της Βίβλου

Μπορούμε να βρεθούμε ξανά με τον Θεό

Αυτή η ζωή δεν τελειώνει μετά τον θάνατο – όλοι θα αναστηθούμε. Αν αγαπάμε τον Θεό, πιστέψουμε σε Αυτόν και ακολουθήσουμε το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, ο Θεός υπόσχεται ότι μπορούμε να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του μετά τον θάνατό μας. Επειδή ο Θεός μας αγαπά, θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι τώρα και για την αιωνιότητα.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τρεις τρόποι που μπορείτε να οικοδομήσετε μία σχέση με τον Θεό

Ο Θεός είναι ο στοργικός μας Πατέρας και μπορούμε να έχουμε μία δυνατή και ουσιαστική σχέση μαζί Του. Μπορείτε να οικοδομήσετε και να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον Θεό κάνοντας τρία απλά πράγματα κάθε ημέρα:

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα.

Ο Ιησούς στο Βιβλίο του Μόρμον

Ο Ιησούς πέρασε τη θνητή ζωή Του κοντά στην Ιερουσαλήμ, διδάσκοντας στους Ιουδαίους το Ευαγγέλιό Του. Ωστόσο, ο Ιησούς δίδαξε επίσης ανθρώπους σε άλλο τόπο: στην αμερικανική ήπειρο. Αυτή η επίσκεψη άλλαξε τη ζωή τους τότε. Η γνώση αυτού μπορεί να είναι εξίσου σημαντική και για εσάς σήμερα.

Πώς η Βίβλος και το Βιβλίο του Μόρμον συνεργάζονται

Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τον Ιησού Χριστό και να μάθετε περισσότερα για το Ευαγγέλιό Του.

Πώς μπορώ να βρω τη σωστή χριστιανική εκκλησία για εμένα;

Όταν ψάχνετε για μία εκκλησία, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε τι διδάσκουν ο Ιησούς, οι Απόστολοι και οι προφήτες Του.