4 πράγματα που όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Βιβλίο του Μόρμον

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι ένα αρχαίο χρονικό που διδάσκει για τον Ιησού. Οι άνδρες, οι γυναίκες και οι οικογένειες στο Βιβλίο του Μόρμον αγωνίστηκαν με τις δυσκολίες της ζωής όπως και εμείς. Μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας στις ιστορίες τους και μπορούμε να εμπνευστούμε να είμαστε καλύτεροι και να βοηθήσουμε τους άλλους όπως έκανε ο Ιησούς. Ορίστε τέσσερα πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε για αυτό το ιερό βιβλίο:

1. Το Βιβλίο του Μόρμον, όπως και η Βίβλος, είναι ο λόγος του Θεού

Ακριβώς όπως ο Θεός μίλησε στον Μωυσή και στον Νώε στη Βίβλο, έδωσε επίσης οδηγίες στους προφήτες Του στην αρχαία αμερικανική ήπειρο να τηρούν ένα αρχείο των διδασκαλιών και των νόμων Του. Όσα έγραψαν συγκεντρώθηκαν τελικά σε ένα βιβλίο από έναν προφήτη ονόματι Μόρμον. Τα λόγια του Βιβλίου του Μόρμον επιβεβαιώνουν τη ζωή του Ιησού, τη διακονία και τις πράξεις Του που μας σώζουν από την αμαρτία και υπερνικούν τον θάνατο. Στην πραγματικότητα, το καλύτερο σημείο του Βιβλίου του Μόρμον είναι όταν ο Ιησούς επισκέφθηκε τον λαό της αρχαίας αμερικανικής ηπείρου.

Στη Βίβλο ο Απόστολος Παύλος δίδαξε: «Με το στόμα δύο ή τριών μαρτύρων θα βεβαιώνεται κάθε λόγος» (Προς Κορινθίους Β´ 13:1). Όταν ο Θεός διδάσκει μία σημαντική αρχή, στέλνει μία άλλη πηγή για να την επιβεβαιώσει. Το Βιβλίο του Μόρμον και η Βίβλος μαρτυρούν το ένα για το άλλο. Όπως πολλοί άνθρωποι σήμερα περιπλανιούνται μακριά από τον Θεό και τη θρησκεία, το γεγονός ότι έχουμε περισσότερους από έναν μάρτυρες των λόγων του Θεού μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε στο μονοπάτι (βλέπε Νεφί Β΄ 29:7-8).

Βρείτε μόνοι σας εάν το Βιβλίο του Μόρμον είναι αληθινό
Ζητήστε ένα δωρεάν αντίτυπο

2. Μπορεί να προσθέσει ειρήνη και νόημα στη ζωή σας

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι ένας οδηγός για το πώς να ζήσουμε μία ζωή γεμάτη ειρήνη και ευτυχία.

Ένας απόστολος της σύγχρονης εποχής, ο Πρόεδρος Μάριον Ρόμνυ, υποσχέθηκε ότι όταν διαβάζουμε το Βιβλίο του Μόρμον «το πνεύμα αυτού του σπουδαίου βιβλίου θα διαπεράσει το σπίτι μας και όσους κατοικούν εκεί. Το πνεύμα της ευλαβείας θα αυξηθεί, ο αλληλοσεβασμός και η έγνοια του ενός για τον άλλον θα μεγαλώσει. Το πνεύμα της φιλονικίας θα εξαλειφθεί. Οι γονείς θα συμβουλεύουν τα παιδιά τους με μεγαλύτερη αγάπη και σοφία. Τα παιδιά θα ανταποκρίνονται και θα είναι πιο υπάκουα στις συμβουλές των γονέων τους. Η χρηστότητα θα αυξηθεί. Η πίστη, η ελπίδα και η χριστιανική αγάπη –η αγνή αγάπη του Χριστού– θα υπάρχουν εν αφθονία στο σπιτικό και τη ζωή μας, φέροντας ως αποτέλεσμα ειρήνη, χαρά και ευτυχία» (“The Book of Mormon”, Ensign, Μάιος 1980, 67).

3. Εκατομμύρια άνθρωποι διαβάζουν το Βιβλίο του Μόρμον

Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο έχουν διαβάσει το Βιβλίο του Μόρμον στη δική τους γλώσσα. Ρώτησαν σε προσευχή αν ήταν ο λόγος του Θεού. Έλαβαν την απάντηση: «Ναι!» Το Βιβλίο του Μόρμον υπόσχεται ότι αν ρωτήσετε τον Θεό αν είναι αληθινό, θα σας πει. Αυτό φέρνει μία άλλη ερώτηση: Αν λαμβάνατε αυτή την απάντηση από τον Θεό, θα την ακολουθούσατε;

4. Μπορούμε να παραδώσουμε ένα δωρεάν Βιβλίο του Μόρμον κατευθείαν στην πόρτα σας

Εάν θέλετε ένα Βιβλίο του Μόρμον, μπορείτε να έχετε ένα χωρίς κόστος. Τοπικοί εκπρόσωποι θα παραδώσουν προσωπικά το βιβλίο σας, όπου κι αν ζείτε. Θα ήταν χαρούμενοι να σας δείξουν μερικές από τις αγαπημένες τους ιστορίες.

Θα θέλαμε πολύ να διαβάσουμε μαζί σας το Βιβλίο του Μόρμον
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Κοινές Ερωτήσεις

Οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους «μορμόνους» ή με όλο τον σεβασμό, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο.