Ποιος έγραψε το Βιβλίο του Μόρμον;

Όπως και η Βίβλος, το Βιβλίο του Μόρμον έχει πολλούς συγγραφείς.

Το Βιβλίο του Μόρμον είναι στην πραγματικότητα μία συλλογή ιστοριών που πέρασαν από τον έναν συγγραφέα στον άλλο. Ο πρώτος συγγραφέας ήταν ο προφήτης Νεφί, ο οποίος έφυγε από την Ιερουσαλήμ με την οικογένειά του περίπου το 600 π.Χ. και ταξίδεψε στην αμερικανική ήπειρο. Ο Νεφί παρέδωσε το χρονικό στον μικρότερο αδελφό του Ιακώβ, ο οποίος το έδωσε στον γιο του Ενώς. Κάθε συγγραφέας πάντα έδινε το χρονικό σε κάποιον που εμπιστευόταν.

Γιατί ονομάζεται Βιβλίο του Μόρμον;

Μετά από εκατοντάδες χρόνια, το χρονικό δόθηκε στον Μόρμον, ο οποίος ήταν και προφήτης και στρατιωτικός ηγέτης. Ο Μόρμον συγκέντρωσε όλα τα γραπτά σε έναν τόμο, εγχαραγμένο σε λεπτά φύλλα από μέταλλο. Το ονόμασε το Βιβλίο του Μόρμον. Πριν πεθάνει, ο Μόρμον παρέδωσε τις πλάκες στον γιο του Μορόνι. Ο Μορόνι πρόσθεσε λίγα λόγια και μετά έθαψε τις πλάκες.

Ο Τζόζεφ Σμιθ μετέφρασε το Βιβλίο του Μόρμον

Το 1823 ο Μορόνι εμφανίστηκε στον Τζόζεφ Σμιθ ως άγγελος και του είπε πού ήταν θαμμένες οι πλάκες. Ο Τζόζεφ Σμιθ μετέφρασε τις πλάκες στα Αγγλικά με τη δωρεά και τη δύναμη του Θεού, και το Βιβλίο του Μόρμον δημοσιεύθηκε στην Παλμύρα της Νέας Υόρκης το 1830.

Από τότε, αυτός ο ιερός τόμος έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες και έχουν τυπωθεί πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αποκτήστε ένα δωρεάν αντίτυπο του Βιβλίου του Μόρμον
Παραγγείλετε τώρα