Οι οικογένειες είναι υψίστης σπουδαιότητος στο σχέδιο του Θεού

Ο Θεός κατέστησε αρκετά σαφές ότι οι οικογένειες είναι σημαντικές όταν δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα. Η Αγία Γραφή τους αποκαλεί «Αδάμ και. . . γυναίκα» (Γένεση 2:25) και η πρώτη εντολή που τους έδωσε ο Θεός ήταν να αποκτήσουν παιδιά (Γένεση 1:28).

Ποιος είναι ο σκοπός της οικογένειας;

Οι οικογένειες αποτελούν θεϊκό κομμάτι του σχεδίου του Θεού. Αποτελούν το θεμελιώδες δομικό στοιχείο ισχυρών κοινωνιών. Οικογένεια είναι εκεί όπου μπορούμε να νιώσουμε αγάπη και να μάθουμε να αγαπάμε τους άλλους. Η ζωή είναι σκληρή και χρειαζόμαστε ανθρώπους στους οποίους να μπορούμε να στηριχθούμε. Το σπίτι είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, από όπου μπορούμε να παίρνουμε συμβουλές, υποστήριξη, αγκαλιές και, όταν χρειάζεται, μπισκότα σοκολάτας.

Φέρτε όλη την οικογένεια στην εκκλησία
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι
Βρείτε ένα οίκημα συγκεντρώσεων

Ο Θεός είναι ο Επουράνιος Πατέρας μας

Η οικογένειά μας εδώ στη γη είναι οργανωμένη όπως η οικογένειά μας στους ουρανούς. Όπως μπορούμε να πάμε στους γονείς μας για συμβουλή, έτσι κι ο Επουράνιος Πατέρας μας είναι πάντα εκεί για να μας βοηθήσει. Όταν προσευχόμαστε, Αυτός ακούει και απαντά.

Ο Θεός σας αγαπά τόσο πολύ. Σκεφτείτε την αγάπη των γονέων για το παιδί τους. Αγαπούν αυτό το παιδί ό,τι και να γίνει, ακόμα και όταν το παιδί κάνει λάθη. Αυτή η αγάπη είναι μόνο μια φευγαλέα ματιά της αγάπης που έχει ο Επουράνιος Πατέρας μας για εμάς.

Οικογένεια: Μία επίσημη διακήρυξη προς όλο τον κόσμο

Το 1995, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών εξέδωσε μία επίσημη δήλωση σχετικά με τη σημασία των οικογενειών. Το έγγραφο σκιαγραφεί τις ευθύνες των πατέρων και των μητέρων και καταπιάνεται με βασικά θέματα όπως ο γάμος, το φύλο, η γονική ιδιότητα και το σεξ.

Αποσπάσματα από το Η Οικογένεια: Μία επίσημη διακήρυξη προς όλο τον κόσμο

Γάμος

«Ο γάμος μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας έχει ορισθεί από τον Θεό».

Παντοτινές οικογένειες

«Το αιώνιο σχέδιο της ευδαιμονίας καθιστά δυνατή την ύπαρξη των οικογενειακών σχέσεων και μετά θάνατον».

Φύλο

«Ο Θεός έχει δώσει εντολή να χρησιμοποιούνται οι ιερές δυνάμεις της τεκνοποιίας μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που έχουν τελέσει νόμιμο γάμο ως σύζυγοι».

Γονική ιδιότητα

«Οι γονείς έχουν ιερό καθήκον να αναθρέψουν τα παιδιά τους με αγάπη και αρετή, να παράσχουν τα αναγκαία για την ικανοποίηση των σωματικών και ψυχικών τους αναγκών, και να τα διδάξουν να αγαπούν και να υπηρετούν αλλήλους».

Πιστότητα στον γάμο

«Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να γεννηθούν από γονείς, οι οποίοι έχουν νυμφευθεί, και να ανατραφούν από έναν πατέρα και μία μητέρα που τιμούν τον γαμήλιο όρκο τους εν πλήρει πίστει».

Ευθύνες γάμου

«Οι δύο σύζυγοι είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν εξίσου ο ένας τον άλλο, ως γονείς».

Υπευθυνότητα στον Θεό

«Προειδοποιούμε όσους παραβαίνουν διατάξεις αφορούσες στην αγνότητα, βιαιοπραγούν επί των συζύγων ή των παιδιών τους ή δεν εκπληρώνουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ότι κάποια ημέρα θα σταθούν ενώπιον του Θεού και θα δώσουν λόγο».

Ενδυναμώνοντας οικογένειες

«Κάνουμε έκκληση προς τους υπεύθυνους πολίτες και τους αξιωματούχους των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εφαρμογή αυτών των αρχών, οι οποίες υπάρχουν για να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν την οικογένεια ως θεμέλια μονάδα της κοινωνίας».

Πώς μπορώ να ενισχύσω την οικογένειά μου;
Δωρεάν Μελέτη της Βίβλου