Μπορούμε να είμαστε οικογένεια για πάντα

Οι οικογένειες είναι σημαντικό μέρος του σχεδίου του Θεού για την ευτυχία μας. Έχουμε γεννηθεί σε μία οικογένεια. Πασχίζουμε να χτίσουμε δυνατές οικογενειακές σχέσεις. Το σπίτι μπορεί να είναι ένα μέρος όπου αισθανόμαστε υποστήριξη, ασφάλεια και αγάπη. Ο Θεός δεν θέλει να τερματίζονται οι οικογενειακοί δεσμοί όταν πεθαίνουμε. Χάρη στους ναούς, μπορούμε να ενωθούμε εκ νέου με την οικογένειά μας στην επόμενη ζωή.

Μέχρις ότου σας χωρίσει ο θάνατος;

Όταν οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών παντρεύονται, καταλαβαίνουν ότι ο γάμος προορίζεται να διαρκέσει για πάντα. Στις τελετές γάμων στους ναούς αναφέρονται τα λόγια «για τον παρόντα καιρό και όλη την αιωνιότητα» κι όχι «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος». Αλλά δεν είναι τα λόγια που καθιστούν εφικτό τον αιώνιο γάμο – είναι η δύναμη του Θεού.

Η δύναμη του Θεού να ενώνει

Στη Βίβλο, ο Ιησούς έδωσε στους Δώδεκα Αποστόλους την εξουσία της επισφράγισης ή τα «κλειδιά» της επισφράγισης. Αυτή η εξουσία σήμαινε ότι ο γάμος, και πολλές άλλες υπέροχες ευλογίες, θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πάντα. Τα «κλειδιά» κλειδώνουν τον γάμο. Τίποτα δεν μπορεί να σπάσει εκείνη την κλειδαριά, εκτός από την απιστία προς τον/τη σύζυγο ή τον Θεό.

Όταν ο Θεός αποκατέστησε την Εκκλησία Του μέσω του Τζόζεφ Σμιθ, του έδωσε επίσης τη δύναμη της επισφράγισης. Όταν τα ζευγάρια παντρεύονται σε έναν ναό των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, αυτός που τελεί την τελετή έχει λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει αυτήν την δύναμη.

Πώς μπορώ να ενισχύσω την οικογένειά μου;
Δωρεάν Μελέτη της Βίβλου

Η δύναμη της επισφράγισης επεκτείνεται στα παιδιά

Τα παιδιά που γεννιούνται από ζευγάρια που έχουν παντρευτεί στον ναό είναι αυτόματα «επισφραγισμένα» στους γονείς τους. Οι οικογένειες που προσχωρούν στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών αργότερα στη ζωή μπορούν επίσης να πάνε στον ναό για να επισφραγισθούν μαζί.

Πρόγονοι και Οικογενειακή Ιστορία

Η ευλογία της παντοτινής οικογένειας δεν είναι μόνο για εμάς σήμερα. Τι γίνεται με την προ-προ-προγιαγιά σας που δεν ήταν ποτέ επισφραγισμένη με τον σύζυγο και τα παιδιά της; Ευτυχώς, ο Θεός σκέφτεται ότι οι αιώνιες οικογένειες είναι τόσο σημαντικές, που έδωσε έναν τρόπο ώστε σίγουρα όλοι να μπορούν να ενωθούν με τους αγαπημένους τους για πάντα.

Οι Άγιοι των Τελευταίων Ημερών κάνουν έρευνα για τους προγόνους τους και τηρούν αρχεία προσεκτικά ποιοι έχουν επισφραγισθεί. Όταν βρουν ανθρώπους που δεν έχουν επισφραγισθεί, πηγαίνουν στον ναό και κάνουν μία τελετή για λογαριασμό αυτού του προγόνου. Αυτός ο πρόγονος μπορεί να επιλέξει να αποδεχθεί την επισφράγιση ή όχι. Η δύναμη της επισφράγισης είναι σαν μία αλυσίδα που συνδέει γενιές της οικογένειας μαζί.

Μάθετε πώς μπορείτε να είστε μαζί με την οικογένειά σας για πάντα
Συναντήστε τους ιεραποστόλους

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι συμβαίνει μετά τον θάνατό μας;

Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται τι συμβαίνει αφού πεθάνουμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι παύουμε να υπάρχουμε, ενώ άλλοι πιστεύουν σε έναν παράδεισο και μία κόλαση. Ζούσαμε πριν έρθουμε στη γη και θα συνεχίσουμε να ζούμε και μετά τον θάνατό μας. Το γνωρίζουμε αυτό, γιατί ο Θεός έχει περιγράψει ολόκληρο το σχέδιό Του για εμάς στις γραφές. Η γνώση αυτού του σχεδίου μπορεί να προσφέρει παρηγοριά και γαλήνη για τον θάνατο. Ενώ θρηνούμε για εκείνους τους αγαπημένους μας που έχουμε χάσει, υπάρχει ελπίδα – ο θάνατος δεν είναι το τέλος.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα.

Τι να αναμένετε σε μία συγκέντρωση της Εκκλησίας

Αναρωτιέστε πώς είναι οι συγκεντρώσεις μας; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σας εμπειρία μαζί μας θα είναι σπουδαία!