20 εδάφια της Βίβλου που σας εμπνέουν να βοηθάτε άλλους

Η υπηρέτηση προς άλλους είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αληθινής χριστιανοσύνης. Η Βίβλος διηγείται λεπτομερώς την αφοσιωμένη υπηρέτηση του Ιησού Χριστού σε άλλους και ενθαρρύνει αυτούς που Τον ακολουθούν να κάνουν το ίδιο. Η Αγία Γραφή δείχνει επίσης ότι όταν βοηθούμε άλλους ανθρώπους υπηρετούμε τον Θεό και αυτό μας φέρνει ευλογίες.

Δείτε πώς ο Ιησούς υπηρέτησε άλλους

Έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του

«Έπειτα, βάζει νερό στη λεκάνη, και άρχισε να πλένει τα πόδια των μαθητών, και να τα σκουπίζει με την πετσέτα, που είχε ολόγυρα στη μέση» (Κατά Ιωάννην 13:5).

Θεράπευσε τον άρρωστο

«Kαι καθώς ο Iησούς ήρθε στο σπίτι τού Πέτρου, είδε την πεθερά του κατάκοιτη και να πάσχει από πυρετό. Kαι έπιασε το χέρι της, και ο πυρετός την άφησε· και σηκώθηκε, και τους υπηρετούσε». (Κατά Ματθαίον 8:14-15)

Ανέστησε νεκρούς

«Eκείνος, όμως, αφού τους έβγαλε όλους έξω, και πιάνοντας το χέρι της [κόρης του Ιαείρου], φώναξε, λέγοντας: Kοριτσάκι, σήκω επάνω. Kαι το πνεύμα της επέστρεψε, και αναστήθηκε αμέσως· και πρόσταξε να της δοθεί να φάει» (Κατά Λουκάν 8:54-55)

Υπέφερε για τις αμαρτίες μας

«Kαι αυτός χωρίστηκε απ’ αυτούς σε περίπου απόσταση βολής μιας πέτρας, και καθώς γονάτισε, προσευχόταν, λέγοντας: Πατέρα, αν θέλεις να απομακρύνεις από μένα τούτο το ποτήρι· όμως, όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το δικό σου ας γίνει. …Και καθώς ήρθε σε αγωνία, προσευχόταν πιο θερμά· έγινε, μάλιστα, ο ιδρώτας του σαν θρόμβοι αίματος που κατέβαιναν στη γη» (Κατά Λουκάν 22:41-42, 44).

 
Από τη Βίβλο μαθαίνουμε για πολλές πράξεις υπηρέτησης που τελέστηκαν από τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα μας. Αυτός μας συμβούλευσε να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το τέλειο παράδειγμά Του, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας. Αυτά τα 20 εδάφια από την Αγία Γραφή μας εμπνέουν να υπηρετούμε άλλους ανθρώπους και μας διδάσκουν πώς να το πράττουμε.

Η Βίβλος μας διδάσκει να αγαπούμε και να υπηρετούμε τους άλλους

1

2

3

4

Υπηρετήστε την οικογένειά σας

5

6

7

Υπηρετήστε τους πλησίον σας

8

9

10

11

Υπηρετήστε τους εχθρούς σας

12

13

14

15

Ο ευλογίες της παροχής βοηθείας προς άλλους

16

17

18

19

20

Καθώς αγαπάμε και υπηρετούμε τους συνανθρώπους μας, ζούμε και τις δύο εντολές. Βοηθώντας τα αγαπημένα τέκνα του Θεού, επιδεικνύουμε την αγάπη μας γι’ Αυτόν. Υπηρετώντας την οικογένειά μας, πλησίον και εχθρούς, η αγάπη μας για αυτούς μεγαλώνει. Η Βίβλος μας διδάσκει πώς να υπηρετούμε τους άλλους, να ακολουθούμε τον Ιησού και να βρίσκουμε χαρά.

Εξερευνήστε περισσότερα θέματα

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι καθ’ όλη την ιστορία, ο Θεός δεν σταματά ποτέ να αγαπά τα τέκνα Του.

Οι Διδασκαλίες του Ιησού Χριστού

Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε πολλά πράγματα όσο ήταν στη γη, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν η αγάπη.

Πώς η Βίβλος και το Βιβλίο του Μόρμον συνεργάζονται

Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τον Ιησού Χριστό και να μάθετε περισσότερα για το Ευαγγέλιό Του.

Τι είναι το Βιβλίο του Μόρμον;

Όπως η Βίβλος, το Βιβλίο του Μόρμον είναι ένα αρχαίο χρονικό που διδάσκει για τον Ιησού. Είναι ο λόγος του Θεού και απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το Ευαγγέλιο. Μας βοηθά επίσης να γίνουμε καλύτεροι και μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

Η ζωή έχει σκοπό και νόημα. Ο Θεός, ο στοργικός μας Πατέρας, θέλει να βρούμε ευτυχία και χαρά. Δημιούργησε ένα σχέδιο ώστε εμείς να προοδεύσουμε, να ζήσουμε με πίστη και να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μαζί Του κάποια μέρα.