...
Εκείνος το καθιστά δυνατόν
1:50

Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε καλύτεροι

...
Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι

Πώς μπορεί η διαδικασία της μετάνοιας να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι;

...
Βασιζόμενοι στην Εξιλέωση του Χριστού

Πώς το να βασίζεστε στην Εξιλέωση του Χριστού σας βοηθά να γνωρίσετε τον Σωτήρα;

...
Έχοντας καθαρισθεί με μετάνοια

Πώς μπορείτε να καθαρισθείτε με μετάνοια;

...
Η οικογένεια Φου

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βρείτε μόνοι σας εάν υπάρχει Θεός.

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός;

Υιός του Θεού

Ο Ιησούς είναι ο πρωτότοκος του Θεού Πατέρα κατά το πνεύμα και είναι το μοναδικό παιδί του Θεού κατά τη σάρκα. Η θνητή μητέρα Του, η Μαρία, τον κυοφορούσε προτού να γεννηθεί και τον ανέθρεψε όταν ήταν στη γη. Η αποστολή Του αποφασίστηκε πριν δημιουργηθεί ο κόσμος.

Δάσκαλος

Ο Ιησούς ήταν ο σπουδαιότερος δάσκαλος που έζησε ποτέ και μας διδάσκει ακόμα και σήμερα. Σε ηλικία 12 ετών, ο Ιησούς βρέθηκε να διδάσκει νομικούς στον ναό (βλέπε Κατά Λουκάν 2:46). Αυτοί έμειναν κατάπληκτοι από τη γνώση Του. Ο Ιησούς συνέχισε να δίνει σπουδαίες ομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής Του.

Παράδειγμα

Ο Ιησούς έζησε μία τέλεια ζωή –χωρίς αμαρτία– και παρείχε ένα τέλειο παράδειγμα ζωής σε εμάς. Όλα τα θρησκευτικά πράγματα πρέπει να γίνονται στο άγιο όνομά Του.

Σωτήρας

Στα Εβραϊκά το όνομα Ιησούς είναι Γιεσούα, που σημαίνει «Σωτήρας». Ο Ιησούς εκπλήρωσε τον ρόλο Του ως Σωτήρα, μέσω της πρόθυμης θυσίας και της Ανάστασής Του.

Αρχίστε ξανά
Ακολουθώντας τον Ιησού Χριστό

Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός; Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας του κόσμου. Καθώς Τον ακολουθούμε, βρίσκουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ευτυχία στη ζωή.

Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε πολλά πράγματα όσο ήταν στη γη, το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν η αγάπη.

Σύγχρονοι προφήτες και απόστολοι μιλούν για την αλλαγή και τη μετάνοια

Συνεπώς, όταν ο Ιησούς ζητεί από εσάς και από εμένα να «μετανοήσουμε», μας προσκαλεί να αλλάξουμε τον νου, τη γνώση, το πνεύμα μας – ακόμη και τον τρόπο που αναπνέουμε. Μας ζητεί να αλλάξουμε τον τρόπο που αγαπούμε, σκεπτόμαστε, υπηρετούμε, δαπανούμε τον χρόνο μας, συμπεριφερόμαστε στις συζύγους μας, διδάσκουμε τα παιδιά μας και ακόμη που φροντίζουμε το σώμα μας. Τίποτε δεν είναι πιο απελευθερωτικό, πιο εκλεπτυσμένο ή πιο ζωτικής σημασίας στην ατομική μας πρόοδο απ’ ό,τι είναι η τακτική, καθημερινή εστίαση στη μετάνοια. Η μετάνοια δεν είναι ένα γεγονός· είναι μία διαδικασία. Είναι το κλειδί της ευτυχίας και της ψυχικής ηρεμίας. Όταν συνδυάζεται με την πίστη, η μετάνοια ανοίγει την πρόσβασή μας στη δύναμη της Εξιλεώσεως του Ιησού Χριστού.

«Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε καλύτεροι», Γενική Συνέλευση, Απρίλιος 2019

Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού μάς παροτρύνει να αλλάξουμε. «Μετανοήστε» είναι το πιο συχνό μήνυμά του και η μετάνοια σημαίνει να εγκαταλείψουμε όλες τις πρακτικές μας –προσωπικές, οικογενειακές, εθνικές, κρατικές– που είναι αντίθετες προς τις εντολές του Θεού. Ο σκοπός του Ευαγγελίου είναι να μεταμορφώσει κοινά πλάσματα σε σελέστιους πολίτες και αυτό απαιτεί αλλαγή…

Ο Ιησούς μας πρόσταξε να αγαπούμε αλλήλους και δείχνουμε αυτήν την αγάπη με τον τρόπο που υπηρετούμε αλλήλους. Έχουμε επίσης προσταχθεί να αγαπούμε τον Θεό και δείχνουμε αυτήν την αγάπη μετανοώντας συνεχώς και τηρώντας τις εντολές Του (βλέπε Κατά Ιωάννην 14:15). Και μετάνοια σημαίνει κάτι περισσότερο από το να εγκαταλείψουμε τις αμαρτίες μας. Στην ευρύτερη έννοιά της απαιτεί αλλαγή, να εγκαταλείψουμε όλες μας τις παραδόσεις που είναι αντίθετες προς τις εντολές του Θεού. Καθώς γινόμαστε πλήρεις συμμετέχοντες στην κουλτούρα του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, γινόμαστε «συμπολίτες των αγίων και οικείοι τού Θεού» (Προς Εφεσ. 2:19).

«Μετάνοια και αλλαγή», Γενική Συνέλευση, Οκτώβριος 2003

Μεγαλύτερη αγιοσύνη δεν θα έρθει απλώς ζητώντας την. Θα έρθει κάνοντας αυτό που πρέπει, ώστε να μας αλλάξει ο Θεός.

«Αγιοσύνη και το Σχέδιο της Ευδαιμονίας», Γενική Συνέλευση, Οκτώβριος 2019

Η προθυμία μας να μετανοήσουμε δείχνει την ευγνωμοσύνη μας για τα χαρίσματα του Θεού και για την αγάπη και θυσία του Σωτήρος για λογαριασμό μας. Οι εντολές και οι διαθήκες της ιεροσύνης παρέχουν μία δοκιμή πίστης, υπακοής και αγάπης για τον Θεό και τον Ιησού Χριστό, αλλά κάτι πιο σημαντικό, προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσουμε αγάπη από τον Θεό και να λάβουμε πλήρες μέτρο χαράς τόσο σε αυτήν την ζωή όσο και στην επόμενη…

Θυμηθείτε: οι ουρανοί δεν θα γεμίσουν με αυτούς που δεν κάνουν ποτέ λάθη, αλλά με αυτούς που αναγνώρισαν ότι εξετράπησαν της πορείας και οι οποίοι διόρθωσαν τις οδούς τους, ώστε να επιστρέψουν στο φως της ευαγγελικής αλήθειας.

Όσο περισσότερο εκτιμούμε σαν θησαυρό τα λόγια των προφητών και τα εφαρμόζουμε, τόσο καλύτερα θα αναγνωρίζουμε πότε βγαίνουμε εκτός πορείας – ακόμη κι αν είναι ζήτημα λίγων μοιρών.

«Ζήτημα λίγων μοιρών», Γενική Συνέλευση, Απρίλιος 2008

Η πρόσκληση να μετανοήσουμε σπανίως είναι μία φωνή επιτίμησης αλλά αντιθέτως μία στοργική έκκληση να γυρίσουμε και να επιστρέψουμε προς τον Θεό. Είναι το νεύμα ενός στοργικού Πατέρα και του Μονογενούς Υιού Του να γίνουμε περισσότερο απ’ ό,τι είμαστε, να φθάσουμε σε έναν υψηλότερο τρόπο ζωής, να αλλάξουμε και να νιώσουμε την ευτυχία από την τήρηση των εντολών. Όντες μαθητές του Χριστού, αγαλλιούμε με την ευλογία της μετάνοιας και τη χαρά της συγχώρησης. Γίνονται μέρος μας, διαμορφώνοντας τον τρόπο που σκεπτόμαστε και νιώθουμε…

Για τους περισσότερους, η μετάνοια είναι ήρεμη και άκρως ιδιωτική, επιζητώντας καθημερινώς τη βοήθεια του Κυρίου για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.

Για τους περισσότερους, η μετάνοια είναι περισσότερο ένα ταξίδι από ένα γεγονός μιας στιγμής. Δεν είναι εύκολο. Η αλλαγή είναι δύσκολη. Απαιτεί να τρέχεις ενάντια στον άνεμο, να κολυμπάς ενάντια στο ρεύμα. Ο Ιησούς είπε: «Aν κάποιος θέλει νάρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, και ας σηκώσει τον σταυρό του, και ας με ακολουθεί». Η μετάνοια είναι το να φύγεις από κάποια πράγματα, όπως η ανεντιμότητα, η υπερηφάνεια, ο θυμός και οι ακάθαρτες σκέψεις και να στραφείς προς άλλα, όπως η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια, η υπομονή και η πνευματικότητα. Είναι η επιστροφή προς τον Θεό…

Η μετάνοια όχι μόνον μας αλλάζει, αλλά επίσης ευλογεί την οικογένειά μας και όσους αγαπούμε. Με τη χρηστή μας μετάνοια, κατά το χρονοδιάγραμμα του Κυρίου, οι εκτεταμένοι βραχίονες του Σωτήρος όχι μόνον θα μας περιβάλλουν, αλλά επίσης θα επεκταθούν στη ζωή των παιδιών και των απογόνων μας. Η μετάνοια πάντοτε σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία στο μέλλον.

«Μετανοήστε… ώστε να σας θεραπεύσω», Γενική Συνέλευση, Οκτώβριος 2009

Η αλλαγή της συμπεριφοράς μας και η επιστροφή στον «σωστό δρόμο» είναι μέρος της μετανοίας, αλλά μόνον ένα μέρος. Η αληθινή μετάνοια περιλαμβάνει επίσης στροφή της καρδιάς και της θέλησής μας στον Θεό και αποκήρυξη της αμαρτίας. Όπως εξηγείται στο Ιεζεκιήλ, το να μετανοήσουμε είναι «να επιστρέψ[ουμε] από… την αμαρτία, …[να] πράξ[ουμε] κρίση και δικαιοσύνη· …[να] επιστρέψ[ουμε] το αρπαγμένο, …[και να] περπατ[ήσουμε] στα διατάγματα της ζωής, μη πράττοντας αδικία». …

Η αληθινή μετάνοια πρέπει να περιλαμβάνει πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό, πίστη ότι Εκείνος μπορεί να μας αλλάξει, πίστη ότι Εκείνος μπορεί να μας συγχωρήσει και πίστη ότι Εκείνος θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε περισσότερα λάθη. Αυτό το είδος της πίστης κάνει αποτελεσματική την Εξιλέωσή Του στη ζωή μας. Όταν «αντιλαμβανόμαστε μετά» και «γυρίζουμε» με τη βοήθεια του Σωτήρος, μπορούμε να αισθανόμαστε την ελπίδα στις υποσχέσεις Του και τη χαρά της συγχωρήσεως. Χωρίς τον Λυτρωτή, η έμφυτη ελπίδα και χαρά εξατμίζονται και η χαρά γίνεται απλώς δυστυχής μετατροπή της συμπεριφοράς. Όμως με την άσκηση πίστης σε Εκείνον, μεταστρεφόμαστε στην ικανότητα και στην προθυμία Του να συγχωρεί την αμαρτία. …

Αντί να δικαιολογούμαστε, ας επιλέξουμε τη μετάνοια. Μέσω της μετάνοιας μπορούμε να έλθουμε στον εαυτό μας, όπως ο άσωτος στην παραβολή και να σκεφτούμε την αιώνια σπουδαιότητα των πράξεών μας. Όταν κατανοήσουμε πώς οι αμαρτίες μας μπορούν να επηρεάσουν την αιώνια ευτυχία μας, όχι μόνον θα μετανοήσουμε αληθινά, αλλά επίσης θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. …

Το γεγονός ότι μπορούμε να μετανοήσουμε είναι τα καλά νέα του Ευαγγελίου! Η ενοχή μπορεί να «αποσαρωθεί». Μπορούμε να γεμίσουμε με χαρά, να λάβουμε άφεση των αμαρτιών μας και να έχουμε «ήρεμη συνείδηση». Μπορούμε να απελευθερωθούμε από τα συναισθήματα της απόγνωσης και τη δουλεία της αμαρτίας. Μπορούμε να γεμίσουμε με το υπέροχο φως του Θεού και να «μην πονάμε πια». Η μετάνοια δεν είναι μόνον δυνατή, αλλά επίσης είναι χαρούμενη λόγω του Σωτήρος.

«Μετάνοια: μία ευχάριστη επιλογή», Γενική Συνέλευση, Οκτώβριος 2016