Τι είναι το Φωτίστε τον Κόσμο;

«Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα, και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς». –Κατά Ματθαίον 5:16

...
Αγόρι βοηθά ένα άλλο αγόρι να σηκωθεί, αφού έχει πέσει στο ποδόσφαιρο από το βίντεο Φωτίστε τον Κόσμο

Τι είναι το Φωτίστε τον Κόσμο;

Το #ΦωτίστεΤονΚόσμο είναι μία πρόσκληση να μεταμορφώσουμε τα Χριστούγεννα σε μία εποχή υπηρέτησης. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα να αγγίξουμε καρδιές και να αλλάξουμε ζωές, κάνοντας τα πράγματα που έκανε ο Ιησούς: να δίδουμε τροφή στους πεινασμένους, να παρηγορούμε τους μοναχικούς, να επισκεπτόμαστε τους αρρώστους και τους βασανισμένους και να δείχνουμε καλοσύνη σε όλους. Ο Ιησούς είπε: «Eσείς είστε το φως τού κόσμου» (Κατά Ματθαίον 5:14). Το #ΦωτίστεΤονΚόσμο είναι ο τέλειος τρόπος να επιτρέψουμε στο φως μας –και στο φως Του– να λάμψει λαμπρά.

Καθημερινές προτάσεις υπηρέτησης

Η πρωτοβουλία #ΦωτίστεΤονΚόσμο μάς παροτρύνει να δείχνουμε αγάπη στους άλλους με τον ίδιο τρόπο που έδειχνε ο Ιησούς κατά τη διάρκεια της θνητής διακονίας Του. Για τον μήνα Δεκέμβριο, παρέχονται συγκεκριμένες προτροπές υπηρέτησης για να μας βοηθήσουν να εστιάσουμε τη ζωή μας στην παροχή βοηθείας προς τους άλλους κατά τη διάρκεια της εποχής των Χριστουγέννων. Για να συμμετάσχετε, μπορείτε να κάνετε λήψη του ημερολογίου που σκιαγραφεί ιδέες.

Αυτόματοι πωλητές

Συνήθως πηγαίνουμε σε έναν αυτόματο πωλητή για να πάρουμε κάτι για εμάς, αλλά οι αυτόματοι πωλητές #ΦωτίστεΤονΚόσμο είναι ένας τρόπος να δώσουμε σε κάποιον άλλον. Οι αυτόματοι πωλητές καθιστούν εύκολη την υποστήριξη παγκόσμιων φιλανθρωπικών οργανώσεων που παρέχουν σε όσους έχουν ανάγκη αντικείμενα όπως ρούχα, γυαλιά οράσεως, φάρμακα, προμήθειες υγιεινής, αναπηρικά αμαξίδια, αθλητικό εξοπλισμό και ακόμη και ζώα.

Το 2019, οι αυτόματοι πωλητές συγκέντρωσαν περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές. Τα αντικείμενα που αγοράσθηκαν περιελάμβαναν περίπου 63.000 κοτόπουλα, σχεδόν 1,6 εκατομμύρια γεύματα, 955.000 εμβόλια, περισσότερα από 3.500 ζεύγη υποδημάτων και περισσότερα από 7.200 ζεύγη γυαλιών. Το 100 τοις εκατό της συνεισφοράς πηγαίνει στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύονται στους αυτόματους πωλητές, και η Εκκλησία καλύπτει οιεσδήποτε χρεώσεις καρτών.

Στην τελευταία καταμέτρηση, οι αυτόματοι πωλητές βρίσκονταν σε δέκα μέρη – οκτώ τοποθεσίες των Η.Π.Α. και δύο τοποθεσίες παγκοσμίως.

Ειδική συγκέντρωση Κυριακής

Την Κυριακή πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, διεξάγουμε μία ξεχωριστή συγκέντρωση Ημέρας του Κυρίου επικεντρωμένη στη γέννηση και τη ζωή του Ιησού Χριστού. Φίλοι και γνωστοί όχι του δόγματός μας είναι ευπρόσδεκτοι κάθε Κυριακή, αλλά είναι ειδικά προσκεκλημένοι να έλθουν και να εκκλησιασθούν μαζί μας εκείνη την ημέρα.

#ΦωτίστεΤονΚόσμο κάθε ημέρα

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών καταβάλλει μία μνημειώδη προσπάθεια να διαδώσει το μήνυμα και την αποστολή του #ΦωτίστεΤονΚόσμο. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε όλο τον χρόνο, σκεπτόμενοι ποιον μπορείτε να υπηρετείτε κάθε ημέρα.

Άλλοι τρόποι να Φωτίσουμε τον Κόσμο